Görüş Bildir
Haberler
Çorum'da 30 Ev Kül Oldu

Çorum'da 30 Ev Kül Oldu

Ulaş
15.11.2014 - 11:45

ÇORUM'un Bayat İlçesi'ne bağlı Çukuröz Köyü'nde elektrik kontağından çıkan yangında 30 ev yanarak kullanılamaz hale geldi.

Çukuröz Köyü'nde dün akşam bir evde elektrik kontağından çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yangın rüzgarın da etkisiyle diğer evlere de sıçradı. 120 haneli köyde büyük panik oldu. Köylediler evleri boşaltıp kendilerini dışarı attı. Haber verilmesi üzerine kısa sürede bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yakın bölgelerden çok sayıda itfaiye aracı ile Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler de geldi.

Bazı kişiler taşıdıkları kovalarla, yangına müdahale etti. İş makinaları ile yanan evler yıkılırken, bazı köylüler alevler arasında kalan eşyalarını kurtardıktan sonra ahırlarda bulunan hayvanlarını dışarı çıkartmaya çalıştı. Sabaha karşı yangın kontrol altına alınıp soğutma çalışmalarına başlandı. Bayat Kaymakamı İdris Akça ve Belediye Başkanı Ekrem Ünlü ile köye giderek incelemelerde bulundu.

Öte yandan Çukuröz köyündeki yangın afetinin ardından Türk Kızılayı da harekete geçti. Kızılay tarafından bölgeye 30 çadır ve köylülere sıcak yemeğin bulunduğu TIR'da bölgeye gitti. Köylüler evlerinin yanmasını gözyaşları ile izledi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Çorum'un Bayat İlçesi Çukuröz Köyü'nde köy caminin lojmanından başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının ardında gözyaşları sel oldu. 29 evin kullanılamaz hale geldiği köye Ankara, Çankırı, Amasya ve Kastamonu ile ilçelerden gelen 11 itfaiye ve 9 arazöz ile çok sayıda personel yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına katıldı. dumanların yükseldiği soğutma çalışmalarının devam ettiği köyde, eşyalarının bir kısmını kurtaran köylüler gözyaşlarına hakim olamadı.

Vali Yardımcısı Hamdi Bolat Da köye gitti. Yangınla ilgili yaptığı açıklamada, 120 haneli Çukuröz Köyü'nde imam lojmanında çıkan yangının kısa sürede büyüyerek çevresindeki evlere sıçradığını söyledi. Bolat, tek tesellinin can kaybı ve yaralanmanın yaşanmaması olduğunu dile getirerek, şöyle dedi: 'Vatandaşlarımız için Türk Kızılayı bölgeye çadır sevk etti. Biz de çadır kurmak için yer tespit çalışmaları başlattık. Acı bir olaydır, yaralar sarılacaktır, devlet tüm imkanlarını seferber edecektir.'

Gece alevler yüzünden evlerine yaklaşamayan köylüler sabah olduğunda yanan evlerinin yanına gelerek gözyaşlarına boğuldu. Yangından geriye gözyaşı ve kül yığınları kaldı. Yangında her şeylerini kaybeden Sadık Ceylan ve Mustafa Ceylan isimli baba-oğul, tahıl ambarlarında bulunan kısmen zarar gören buğdaylarını çuvalla topladı.

Diğer yandan kısa bir süre önce hacdan dönen Döne Can ise,ağıtlar yakarak, '60 yıllık baba ocağımız yandı küldü. Allah'ım bu ne acı diyerek' gözyaşı döktü.

AFAD : YANGINA MÜDAHALE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

AFAD'tan yapılan yazılı açıklama şöyle; 'Dün akşam 18.30 - 19.00 sularında Çorum Bayat'ın Çukuröz Köyü'ndeki bir evde henüz nedeni belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangın çıktı. Can kaybının yaşanmadığı ancak 29 evin kullanılamaz hale geldiği acil duruma müdahale çalışmaları AFAD koordinasyonunda sürüyor. Acil durumdan etkilenen vatandaşlarımızın barınma, beslenme ve ısınma ihtiyaçları için bölgeye ilk etapta 30 çadır, 200 battaniye, 100 yatak ve yeterli miktarda kumanya sevk edildi.14 Kasım 2014 saat 18.30- 19.00 sularında Çorum Bayat'ın Çukuröz Köyünde bir evde başlayan yangın kısa sürede büyüyerek yakındaki diğer evlere de sıçradı. Yangının söndürülmesi ve acil duruma müdahale edilmesi için olay mahalline, AFAD koordinasyonunda, çok sayıda İtfaiye aracı, arazöz, ambulans ve iş makinesi sevk edildi. Acil durumdan etkilenen vatandaşlarımızın barınma, beslenme ve ısınma ihtiyaçları için bölgeye ilk etapta 30 çadır, 200 battaniye, 100 yatak ve yeterli miktarda kumanya sevk edildi. AFAD Çorum Müdürlüğü'nden 6 kişilik uzman ekip, 2 AFAD Arama Kurtarma Aracı ile acil durum müdahalesinin yönetilmesi için bölgede çalışıyor. Can kaybının yaşanmadığı, 29 evin ise oturulamaz hale geldiği yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları başladı. Bölgede AFAD koordinasyonundaki 54 itfaiye eri, 5 sağlık ve 16 güvenlik personeli çalışmalarını, 14 itfaiye aracı, 9 arazöz ve 2 ambulansla, sürdürüyor.'

  • DHA
Kaynak: http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0