Görüş Bildir
Haberler
Çorlu’daki Tren Faciasında Can Kaybı 24'e Yükseldi, 124 Yaralının Tedavisi Sürüyor

etiket Çorlu’daki Tren Faciasında Can Kaybı 24'e Yükseldi, 124 Yaralının Tedavisi Sürüyor

Batuhan
08.07.2018 - 19:38 Son Güncelleme: 09.07.2018 - 12:35

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında Edirne-İstanbul seferini yapan 6 vagonlu yolcu treninin 5 vagonu raylardan çıkıp devrildi. Meydana gelen facida 24 kişi can verdi, 300'ü aşkın kişi yaralandı. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan kazanın 'aşırı yağışlar nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalmasından' kaynaklandığını açıkladı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Çorlu'da meydana gelen tren kazasına ilişkin, 'Bu kazada arama kurtarma çalışmaları 9 Temmuz 06.00 itibarıyla tamamlanmış durumdadır. Kaza sonucunda 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastanede müracaatı gerçekleşen vatandaşlarımızın müşahadeleri ve gerekli tedavileri de devam etmektedir' dedi.

318 kişi yaralandı, 124 kişinin tedavisi sürüyor.

318 kişi yaralandı, 124 kişinin tedavisi sürüyor.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da, kazanın ardından hastanelere 318 yaralının başvurduğunu belirterek, 'Bu müracaatlardan 194 tanesi ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. 124 hastamız şu anda müşahede ve tedavi altında. Durum bu, yaralı sayısı bu. Tüm milletimize geçmiş olsun. Ölenlere, hayatını kaybedenlere Cenabıhaktan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum' diye konuştu.

Ne oldu?

AA'da yer alan habere göre, Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 nolu trenin 5 vagonu, Balabanlı-Çorlu arası 162. kilometrede Sarılar köyü yakınlarında saat 17.00 sıralarında raydan çıkarak devrildi.

5 vagon devrildi

5 vagon devrildi

Karadan ulaşımın güçlükle yapıldığı bölgeye, ilk ulaşabilen sağlık ekipleri yaralıları müdahale etmeye başladı.

Sarılar Köyü Muhtarı Fuat Döner, kaza yerinde trenin 5 vagonunun devrildiğini gördüğünü belirterek, 'Bölgeye araçla ulaşım çok zor. Benim gördüğüm kadarıyla 5 vagon raylardan çıkıp devrilmiş durumdaydı.' dedi.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan: "Aşırı yağışlardan kaynaklanan bir kaza "

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan: "Aşırı yağışlardan kaynaklanan bir kaza "

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tekirdağ'daki tren kazasına ilişkin, 'Aşırı yağış nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması dolayısıyla meydana geldiği tespit edildi' açıklamasını yaptı. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da faciaya ilişkin “Aşırı yağışlardan kaynaklanan bir kaza olduğu yönünde bilgiler var” dedi.

İstanbul'dan bölgeye destek

İstanbul'dan bölgeye destek

İstanbul Büyükşehir belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal'ın talimatıyla İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 7 araç ve 24 personel, tren kazasının yaşandığı bölgeye gönderildi. Öte yandan, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın da tren kazasının olduğu bölgeye gittiği öğrenildi.

TSK'dan bölgeye helikopter

TSK'dan bölgeye helikopter

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Tekirdağ'daki tren kazasında yaralananların hastaneye sevklerini sağlamak için bölgeye askeri helikopterler gönderildi.

RTÜK, tren faciasıyla ilgili alınan geçici yayın yasağının kaldırıldığını bildirdi.

RTÜK, tren faciasıyla ilgili alınan geçici yayın yasağının kaldırıldığını bildirdi.

Kızılay Başkanı Kınık: "304 ünite kan sevk edildi"

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bir hatırlatma Japonya'da 600 km/saat ile giden maglev var(Formula 1 Tarihinin gördüğü en yüksek hız 370 civarı.) ve 30 saniye erken kalktı diye özür diliyor... Devamını Gör

Özay

sadece geri kalmış ülkelerde görebileceğimiz bir kaza bu. bakım ve denetim sorumluları bu demir yolunun kesin denetlemesini yapmışlardır, tabii kağıt üzerin... Devamını Gör

Yine yayın yasağı getirilmiş. Bir şeylerin üstünü kapatınca olmamış mı oluyor?