Görüş Bildir
Haberler
Çömezler Toplanın: Yeni Başlayacaklar İçin En İyi 10 Strateji Oyunu

Çömezler Toplanın: Yeni Başlayacaklar İçin En İyi 10 Strateji Oyunu

Deniz Ünsal
05.02.2023 - 11:10

Strateji oyunları, tür olarak en çok zaman alan ama yaratıcılığa en çok izin veren türlerden biri. Bazılarının öğrenmesi kolay ama ustalaşması zorken; bazılarının hem öğrenmesi hem de ustalaşması zor olabiliyor. Peki yeni başlayanlar için uygun ve iyi bir strateji oyunu yok mu? Gelin bu sorunun cevabı olabilecek strateji oyunlarına bir bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Stellar Monarch 2

10. Stellar Monarch 2

Stellar Monarch, ilk oyun olarak da yeni başlayanlar için uygun bir tercih olabilirken serinin ikinci oyununda bu konunun üzerine biraz daha düşmüşler. Yeni başlayanlar için strateji oyunlarının belki de en zor kısmı o mikro yönetimler, lojistiklerdir. Bunların karmaşıklığını en aza indiren Stellar Monarch 2 genel çerçevede de oynayabileceğiniz bir strateji oyunu.

9. Phoenix Point

9. Phoenix Point

X-COM serisinin orijinal yaratıcısı tarafından yapılan Phoenix Point. Genel çerçevede Dünya'yı kurtardığınız, sıra tabanlı taktik strateji türündeki oyunun X-COM'a çok çok benzediğini söyleyebiliriz. Ancak tek bir oyunda hem mikro hem makro yönetimi iyi bir şekilde harmanlaması da onu sıradanlıktan uzaklaştırıyor. Sıra tabanlı taktik strateji deneyimi yaşamak istiyorsanız Phoenix Point'e bir göz atabilirsiniz.

8. Imperator: Rome

8. Imperator: Rome

Paradox'un bir diğer strateji oyunu Imperator: Rome. Crusader Kings 3'e benzeyen ancak daha oynanabilir ve yeni başlayanların boğulmayacağı bir liman. Sezar olarak oyuna başlayabilir ve Akdeniz'in hakimiyetini elinize alabilirsiniz. Crusader Kings'den farklı olarak daha az drama varken, diğer fraksiyonlar ve kabileler ile hala diplomasi yapmak zorundasınız.

7. Tiny Civilization

7. Tiny Civilization

On bin yıllık bir serüvende modernleşme ve uzay çağına gitme deneyimini sunan Tiny Civilization. Öğrenmesi oldukça kolay olan oyun, bildiğimiz Civilization serisinin basitleştirilmiş hali denebilir.

6. Total War: Shogun 2

6. Total War: Shogun 2

Sıra tabanlı geniş bir diplomasi ve savaş alanında taktiksel bir yönetimi birleştiren, 2011'de piyasaya sürülmüş Total War: Shogun 2. Bir Japon klanı seçerek başladığımız oyun uzun süredir yeni başlayanlar için gözde bir seçim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Total War: Warhammer

5. Total War: Warhammer

Eğer fantastik evrenlerle ilgileniyorsanız ve bir strateji oyunu oynamak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Total War serisinin klasik oynanışını fantastik bir evrene taşıyan Total War: Warhammer, yeni başlayanlar için ideal. İkinci ve üçüncü oyun için aynı şeyleri söylemek zor çünkü çok fazla ırk ve grup işin içine dahil oluyor.

4. Crusader King 3

4. Crusader King 3

Evet, burada 'Nasıl yeni başlayanlar için Crusader Kings önerilir?' dediğinizi duyuyorum. Ama şunu baştan söylemek lazım ki Crusader Kings 2'den daha iyi bir öğreticisi var. Bu oyunu tamamen yeni başlayan dostu yapmıyor ama efsanevi bir strateji oyunun kolay olmasını da kimse bekleyemez zaten.

Tüm drama ve ilişkilerle birlikte sayısız senaryolar üretilebilecek bir Ortaçağ Sims'i bile denilebilir.

3. Stellaris

3. Stellaris

Crusader Kings yapımcılarının bir ürünü olan Stellaris. Uzay çağındaki bir gerçek zamanlı, 4X strateji karışımı olan oyun, daha küçük haritalarda, yeni başlayanlar için temel mekanikleri öğrenme durağı olabilir.

2. Europa Universalis 4

2. Europa Universalis 4

Paradox'un bir diğer efsanevi strateji serisinden Europa Universalis 4. Yüzlerce saatlik oynama süresi ve bu süre boyunca bitmeyen tükenmeyen yeni mekanikler. Ekonomi hariç genel olarak daha basit ve anlaşılabilir olan Europa Universalis 4,1444'ten başlar be 1821'de sona erer.

1. Hegemony 3: Clash Of The Ancients

1. Hegemony 3: Clash Of The Ancients

Sınırsız olasılıklar silsilesine sahip, Antik Çağ2da geçen ve daha çok savaşa ve sınır genişletmeye odaklı Hegemony 3: Clash Of The Ancients. Total War'a benzeyen tarzının yanında daha az ekonomi ve karmaşık mekanikler blunduran oyun, yeni başlayanlara hem uzun süren bir oynanış deneyimi hem de strateji oyunlarının temel mekaniklerini anlama fırsatı sunuyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?