Görüş Bildir
Haberler
Çocukluğumuzun Kahramanları Tom ve Jerry Hakkında Şaşıracağınız 10 Gerçek

Çocukluğumuzun Kahramanları Tom ve Jerry Hakkında Şaşıracağınız 10 Gerçek

Radlands
16.08.2022 - 17:05

Yıllar boyu popülaritesini kaybetmemiş, kaç kuşağın beraber büyüdüğü, dünyadaki en ünlü, kalıcı, tanınmış ve ödüllü çizgi dizi Tom ve Jerry! Bu içeriğimizde kovalamacanın perde arkasında olanlara bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. En temel gerçek olan Tom ve Jerry'nin yaratılışı ile başlayalım...

İlk günden beri gönlümüzde taht kurmuş bu sevimli fare ile kedi, 1940'larda William Hanna ve Joseph Barbera tarafından yaratıldı. Yine bu yaratıcıların kurduğu stüdyoda Ayı Yogi, Scooby-Doo, Şirinler, Taş Devri gibi ve nicelerinin yapımcılığı üstlenildi. Çocukluğumuzun kendilerine bir teşekkür borcu olduğu aşikar!

2. Tom ve Jerry isminin bir anlamı var!

Tom ve Jerry'nin isminin anlamı Eggnog ve Rom'dan yapılan ABD'de geleneksel bir Noel kokteyli olan 'A Tom and Jerry' den gelmektedir. Kokteyl, 'Life in London' kitabının yazarı Pierce Egan tarafından 1820'lerde icat edildi.

3. Orijinal isimleri bizim bildiğimiz Tom ve Jerry değil!

Kabullenmesi güç fakat 1940 yılına dayanan çizgi dizinin ilk bölümünde Tom  Jasper olarak anılırken, Jerry' ise Pee-Wee olarak anılıyordu. Peki Tom ve Jerry nasıl 'Tom ve Jerry' oldular? Bu iki karaktere isim bulmak için bir yarışma düzenlendi ve Animatör John Carr, Tom ve Jerry takma adlarını bularak para ödülünü de kazandı.

4. Tom ve Jerry tam 7 Oscar kazandı!

Sanıyoruz Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi de Tom ve Jerry'yi seyirciler arasındaki çocuklar kadar sevdi ki 7 Oscar'a layık gördü. İlk Oscar'ı 1943'te Yankee Doodle Mouse adlı bölüm kazanmışken, yedinci Oscar'ı ise 1953'teki Yohan Mouse bölümü kazandı.

5. Tom ve Jerry'nin posta pulu çıkarıldı!

1972'de Arap Sharjah eyaleti bir dizi Tom ve Jerry konseptli posta pulu piyasaya sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tom ve Jerry arasındaki sonu gelmeyen o mücadele!

Tom ve Jerry, sürekli olarak mücadeleye girişen ve asla eskimeyen, sonsuz tekrarlanabilir bir formülün ilk çizgi film ikililerinden ve bu kültürün öncülerindendir.

7. Filmin yaratıcıları senaryo konusunda hemfikir değildi.

Çizgi dizinin yaratıcılarından Barbera, bir kedinin fareyi kovalamasının iyi bir temel fikir olduğunu düşünmüş olsa da, diğer yaratıcı Hanna'nın bunun çok orijinal olmadığından şikayet ettiği iddia ediliyor.

8. Tom ve Jerry gerçekten masum bir çizgi film mi?

Tom ve Jerry çocuklar için yapılmış masum bir çizgi film olarak dursa da aslında çeşitli şiddet sahneleri sebebiyle yııllar boyunca,bölümleri dünya çapındaki televizyon ağları tarafından yoğun bir şekilde sansüre uğradı veya doğrudan yasaklandı.

9. Tom ve Jerry'nin Çekoslavakya macerasına bakalım...

Tom & Jerry her ne kadar Amerikalı olduğu bilinse de 1960'larda kısa bir süre için animasyon dizileri Çekoslovakya'da yapıldı. 13 Çek bölümü garip atmosfer ile orijinalinden çok farklı bir tona sahipti.

10. Tom ve Jerry birkaç istisna dışında hiç konuşmadılar!

Tom ve Jerry ikilisi pek kendi aralarında konuşmasa da Tom'un ilk konuştuğu zaman, 'Sen benim bebeğim misin yoksa benim bebeğim değil misin?' şarkısını söylemekti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
40
25
15
12
9
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın