Görüş Bildir
Haberler
Çocukluğumuzun Kabusu Haline Gelen 80'li Yılların Efsaneleşmiş Korku Filmleri

Çocukluğumuzun Kabusu Haline Gelen 80'li Yılların Efsaneleşmiş Korku Filmleri

R.G.
16.02.2021 - 11:25

Sinema tarihinde 80'li yılların kan, dehşet ve korku sevenler için olağanüstü bir dönem olduğunu kabul edelim! Efsane haline gelen korku karakterlerinin birçoğu bu dönemde ortaya çıkmış; hepimizin kabuslarına misafir olmuştu. Biz de 80'li yıllarda efsane haline gelen korku filmlerini sizler için seçtik. Seçim yapmak oldukça zor olsa da listeyi elimizden geldiğince daraltmaya çalıştık. İşte 1980'lerde çıkan ve kült haline gelen 21 korku filmi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Hallowen III: Season of the Witch

21. Hallowen III: Season of the Witch

Hallowen serisinin üçüncü filmi olan Hallowen III: Season of the Witch, serinin ilk iki filminin konseptinden farklı olarak korku ögelerini işliyor. Michael Myers karakterinin yer almadığı bu film, cadılar bayramında maske üretimi yapan bir fabrika sahibinin çocukları öldürmek istemesini anlatıyor. Hallowen III, her ne kadar abartıya kaçan oyunculukları barındırsa da dönemin ruhunu oldukça iyi yansıtıyor.

20. The Texas Chainsaw Massacre Part 2

20. The Texas Chainsaw Massacre Part 2

Sawyer ailesinin vahşet dolu hikayesini kara mizah tadında ele alan The Texas Chainsaw Massacre Part 2, ülkemizde 'Katliam' adıyla sinemalarda oynadı. Yönetmenliğini Tobe Hooper'in yaptığı film, Lefty isimli karakterin öldürülen kuzenlerinin intikamını almak istemesini kanlı bir biçimde ekranlara getiriyor.

19. Children of the Corn

19. Children of the Corn

Korku edebiyatında çığır açan Stephen King'in kısa hikayesinden uyarlanarak sinemalara taşınan Children of the Corn, Gatlin kasabasındaki çocukların yetişkinleri katletmeye başlamasını korku sevenler ile buluşturuyor. Küçük bir çocuğun liderliğinde kurulan bu tarikat ise bol bol kan istiyor!

18. Cannibal Holocaust

18. Cannibal Holocaust

Yamyam filmlerinin öncüsü sayılan Cannibal Holocaust, izlediğiniz en rahatsız edici filmler arasında zirveye oynayabilir! 18 ülkede yasaklanan film, Amazonlardaki yerli kabileleri araştıran bir grup bilim adamının kaybolmasını anlatıyor. Kaybolmalarının ardından onları aramak için yola çıkan ekip ise çekilen video kasetleri bularak neler yaşadıklarını tüm gerçekliğiyle öğrenmiş oluyor. Film öyle gerçekçi sahnelere sahip ki, yönetmen çekimlerden sonra mahkeme kararıyla gözaltına alınmış, filmdeki sahnelerin gerçek olmadığını kanıtlamak zorunda kalmıştır!

17. Happy Birthday to Me

17. Happy Birthday to Me

Geçirdiği trafik kazası sonrasında normal hayatına dönen ve okulda başarılı bir kız olan Virginia'nın 18. doğum günü partisi sizlerle! Dönemin filmlerine göre oldukça iyi bir kurgu ve görselliğe sahip olan Happy Birthday to Me tam anlamıyla gençlik-korku filmi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. My Bloody Valentine

16. My Bloody Valentine

Sevgililer Günü partisinde meydana gelen maden kazasından sağ kurtulan Harry, aradan seneler geçtikten sonra yaşananların intikamını almak için geri dönüyor! Sevgililer gününde yapacağı katliama hazırlanan Harry, hediye kutularına kanlı kalpleri yerleştirecek!

15. Friday the 13th

15. Friday the 13th

İşte Jason efsanesinin doğuşu! Kristal Gölü'ndeki gençlik kampı ve burada ustaca işlenmiş cinayetlere kurban giden gençler... Serinin ilk filmi olan Friday the 13th, 80'leri yansıtan en iyi korku filmlerinden biri!

14. Maniac

14. Maniac

Çocukluğunda annesinin cinsel istismarlarına maruz kalan Frank, büyüdüğünde kadınları katleden bir psikopata dönüşür. Hem vahşeti hem de katil psikolojisini oldukça iyi yansıtan Maniac, seri katil filmlerinin mihenk taşı niteliğinde!

13. Child's Play

13. Child's Play

Çocukluğumuzda uykumuzu kaçıran karakterlerden biri de hiç şüphesiz Chucky! Bir seri katilin polislerden kaçarken bir oyuncak dükkanına saklanarak ruhunu bir oyuncağa aktarmasıyla Chucky doğmuş oluyor. Bundan sonra da bize Chucky'nin işlediği cinayetleri izlemek kalıyor!

12. Pet Sematary

12. Pet Sematary

Yine Stephen King yine bir efsane! Creed ailesinin yeni taşındıkları evin yakınında bulunan hayvan mezarlığı sadece ölü hayvanların gömülü olduğu bir yer değil! 1989 yapımı film, sizleri oldukça gerecek!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Prince of Darkness

11. Prince of Darkness

Bir kilisede bulunan gizemli bir odanın araştırılmasıyla korkunç gerçekler gün yüzüne çıkıyor. Prince of Darkness, 80'li yıllara göre oldukça başarılı makyajlarıyla ön plana çıkıyor.

10. Creepshow

10. Creepshow

Stephen King'i zombi filmlerinin ustası George Romero ile bir araya getiren Creepshow, 5 ayrı korku öyküsünü ekranlara taşıyor.

9. Hellraiser

9. Hellraiser

Kuzey Afirika'dan satın alığı gizemli bir küple farklı boyutların kapılarını açan Frank'in gerilim dolu hikayesini sizlerle buluşturan Hellraiser, kitleleri kendine hayran bırakıp tam 9 film daha yayınlayarak, 10 serilik bir yapım haline geldi.

8. Fright Night

8. Fright Night

Korku filmi izlemekten keyif alan Charley, yeni taşınan komşusunun garip hareketlerinden onun bir vampir olduğunu düşünmeye başlar. Vampir filmleri arasında kült bir yapım olan Fright Night, bir dönem sık sık Türk televizyonlarında yayınlanarak herkese korku dolu dakikalar yaşatmıştı.

7. Day of the Dead

7. Day of the Dead

Zombilerin hüküm sürdüğü bir dünya ve insanlığın kaderini belirlemeye çalışan bir grup insan! Day of the Dead eski bir yapım olmasına rağmen günümüz zombi filmlerine adeta taş çıkartıyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Videodrome

6. Videodrome

Bir kanalın yöneticisi olan Max'in, ratinglerini arttırmak için yaptığı araştırmalar sonucunda bir korsan yayına denk gelmesiyle gerilim dolu olaylar başlıyor. Bu korsan yayının gerçek cinayetlerden oluştuğunu, daha sonra dehşet dozunu arttırdığını da belirtelim!

5. Poltergeist

5. Poltergeist

Evleri bir mezar üzerine inşa edilen ama bundan bihaber olan Freeling ailesinin korku dolu hikayesi ekranlarınıza geliyor! Üzerinden 38 yıl geçmesine rağmen hala kendini izlettirebilen Poltergeist'in bu başarısı görsel efektlerin ustaca kullanılmasından kaynaklanıyor.

4. The Evil Dead

4. The Evil Dead

5 arkadaşın dinlenmek için Tennessee ormanında bir kulübeye gitmesiyle tatillerinin kabusa dönüşmesini anlatan The Evil Dead, dönemin en korkunç filmleri arasında zirveye oynuyor!

3. A Nightmare on Elm Street

3. A Nightmare on Elm Street

Sinema tarihinin en korkunç karakteri Freddy sadece Elm Sokağının değil, bizlerin de kabusu oldu! Elm Sokağında geçen film, gençleri rüyalarında avlayan psikopat bir katilin korku ve gerilim dolu hikayesini ekranlara getiriyor.

2. The Thing

2. The Thing

Dönemin görsel efekt çizgisinin üstüne çıkarak müthiş bir başarı elde eden The Thing, Antarktika'da keşfedilen bir 'Şey' ve onun etrafında şekillenen korku dolu hikayeyi anlatıyor. 'Şey' araştırma istasyonundaki insanların şekline bürünerek paranoya yaratmaya başlar. 1982 yılında eleştirmenler tarafından en iyi korku filmi olarak nitelendirilen The Thing, günümüzde bile izlemeye değer korku filmleri arasında!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Shining

1. The Shining

Her sahnesi gerilimle dolu olan The Shining, Stephen King'in aynı adlı romanından, Stanley Kubrick yönetmenliğinde ekranlara geldi. Yazar olan Jack'in, kışın kapalı olan bir otelin bakımını üstlenmesi ve bu otelde aslında yalnız olmadıklarını fark etmeye başlamasıyla olaylar gelişiyor. Yavaş yavaş doğaüstü varlıkların etkisi altına giren Jack ise aklını yitirmeye başlıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
12
4
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın