Görüş Bildir
Haberler
Çocuk Parası Nedir? Kimlere Verilir?

Çocuk Parası Nedir? Kimlere Verilir?

Elif Ateş
28.01.2022 - 10:22

Yeni doğum yapmış pek çok vatandaşı ilgilendiren konulardan biri çocuk yardım parasıdır. Bu para, devlet tarafından ödenen çeşitli yardımlardan biridir. Kişilerin çocuk yardım parasından yararlanabilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvuruda bulunması gerekir. Ancak bu yardımdan yararlanabilmek için bakanlık tarafından belirlenmiş bazı koşulların sağlanması önemlidir. Bu şartları sağlayan kişilere belirli dönemlerde maddi destek sağlanır. Peki, çocuk parası nedir? Kimlere verilir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Devlet tarafından yapılan sosyal yardımlardan biri de çocuk yardımıdır. İhtiyaç sahiplerine yapılan bu yardım, aileleri ekonomik olarak rahatlatmak amacıyla yapılır. Ödeneklerin miktarı da doğum sayısına göre değişiklik gösterir. Çocuk yardımları adı altında ailelere daha pek çok ödenekte sağlanmaktadır. Bu yardımlar, maddi olarak kötü olan ailelerin çocuklarının okul hayatlarına devam edebilmesini sağlar. Başvuru yapıldıktan sonra, genellikle iki ay içerisinde yardımlar ödenir. Muhtaçlık durumunun sona erdiği tespit edilirse çocuk yardım paraları kesilebilir. Çocuk parası hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Çocuk Parası Nedir? Kimlere Verilir?

Çocuk Parası Nedir? Kimlere Verilir?

Yeni doğum yapmış annelere masraflarını hafifletebilmek için devlet tarafından verilen desteğe çocuk yardım parası denilmektedir. Bu yardımdan tüm doğum yapmış anneler faydalanabilir. Çocuklar için yapılan bu yardımlar, aşı parası, süt parası, doğum parası ve eğitim parası olarak dörde ayrılır.

Aşı parasından sadece 0-6 yaş grubu çocuklar yararlanabilir. Doğum yardımı ise bir defaya mahsus verilir. Bundan dolayı da herhangi bir yaş sınırı bulunmaz. Süt parası da aynı şekilde sadece bir kere verilir. Çocuklara liseyi bitirene kadar da eğitim yardımı yapılır.

Çocuk yardım parası, ailenin ilk çocuğu olması halinde 300 TL şeklinde ödenir. İkinci çocukta 400 TL, üçüncü çocuğu olması durumunda ise 600 TL ödeme yapılır. Üç çocuktan sonra olan her çocuk için ise 600 TL ödeme devam eder. Çocuk parasından yararlanmak isteyen kişilerin, doğum raporu ile birlikte başvuruda bulunması gerekir. Başvurudan sonra PTT ile birlikte ücret yatırılır. Ücretler annenin üzerinden yatırılır. Eğer doğum esnasında anne hayatını kaybederse baba da başvuruda bulunabilir. Bu yardımdan sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya mavi kart sahipleri yararlanmaktadır. Ölü olarak gerçekleşen doğumlarda bu yardım yapılmaz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın