Görüş Bildir
Haberler
Clean Beauty’de Sıklıkla Karşımıza Çıkan 10 Terim ve Anlamları

Clean Beauty’de Sıklıkla Karşımıza Çıkan 10 Terim ve Anlamları

Doğal içerikli ürünler son zamanlarda çokça tercih ediliyor. Clean Beauty kavramı da içeriği temiz makyaj malzemeleri için kullanılıyor. Daha sürdürülebilir bir yaşam için temiz içerikli makyaj malzemeleri kullanmak şart. Bir malzemenin Clean Beauty olup olmadığını anlamak için bazı terimleri bilmek lazım. Clean Beauty terimlerine aşina olmak istiyorsanız içeriğe buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Organik

Organik kelimesi son yıllarda her şey için kullanılıyor. Organik yumurta, organik sebze derken organik makyaj malzemesi de herkesin dilinde. Organik makyaj malzemesi denildiğinde içeriğinde zararlı kimyasal olmaması anlaşılıyor. Bir marka organik makyaj malzemesi üretiyorsa içeriğini şeffafça açıklaması gerekiyor. Ayrıca markanın organik makyaj malzemesi içeriğine dair sertifikaya da sahip olması lazım.

2. Vegan

2. Vegan

İçeriğinde hayvansal ve hayvanlardan dolaylı olarak elde edilen hiçbir maddenin bulunmadığı kozmetik ürünleri vegan içerikli oluyor. Vegan kozmetik ürünleri ile vejeteryan kozmetik ürünleri arasında da fark var. Vejeteryan kozmetik ürünleri denildiğinde hayvansal ürünlerin içinde olmadığı ama hayvanlardan dolaylı olarak elde edilen ürünlerin içeriğinde olabileceği anlaşılıyor.

3. Cruelty Free

Cruelty Free, son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz kavramların başında geliyor. Cruelty Free, hayvanlar üzerinde test edilmeden üretimin yapıldığını gösteren bir ibare. Bu kavramı veya tavşan logosunu gördüğünüzde alacağınız ürünün hayvanlara eziyet edilmeden üretildiğine emin olabilirsiniz.

4. Doğal

4. Doğal

Bitkisel içeriğe sahip kozmetik ürünleri için doğal kavramı kullanılıyor. İçeriğinde sentetik ürünlerin bulunmadığı bu kozmetikler cildinizi zararlı kimyasallardan uzak tutmaya yardımcı oluyor.

5. Sürdürülebilir

5. Sürdürülebilir

Bugünlerin en çok dert edilen konuların başında sürdürülebilirlik geliyor. Kullandığımız ürünlerin sürdürülebilir olduğuna dikkat ederek yaşadığımız dünya için bir adım atmamız mümkün. Sürdürülebilir kozmetik ürünleri kullanarak doğaya zarar vermeden makyaj yapmanın rahatlığını yaşayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Doğa dostu

6. Doğa dostu

Doğaya en az zarar veren kozmetik ürünleri seçilerek kontrolsüz kaynak tüketiminin önüne geçmeniz mümkün. Gelecek nesillere daha düzgün bir dünya bırakmak için doğa dostu kozmetik ürünleri kullanmak şart.

7. Geri dönüştürülebilir

7. Geri dönüştürülebilir

Dünyayı korumak için artık seçtiğimiz her ürünün geri dönüştürülebilir olmasına bakmak zorundayız. Plastikleri olabildiğince az kullanmamız gereken bu düzende kullandığımız kozmetik ürünlerin de geri dönüştürülebilir olduğundan emin olmak gerek.

8. Sıfır atık

8. Sıfır atık

Üretim aşamasında en az atık çıkartarak üretilen her ürün sıfır atığa katkı sağlar. Bir ürünün sıfır atık meydana getirmesi için ya hiç atık meydana getirmemesi ya da dönüştürülebilir olması gerekiyor. Sıfır atıkla meydana gelen kozmetik ürünleri sayesinde dünya daha temiz!

9. GDO'suz

9. GDO'suz

GDO, genetiği değiştirilmiş organizma demek. GDO'suz ürünlerin her alanda tercih edilmesi gerekiyor. Kozmetik ürünlerinde de GDO'suz tercih etmek gerekiyor.

10. Kimyasal içermeyen

10. Kimyasal içermeyen

Zararlı kimyasalları içermeyen kozmetik ürünleri için bu terim kullanılıyor. İçindekilere bakarak zararlı bir içeriğe sahip olup olmadığını öğrenmeniz mümkün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın