Görüş Bildir
Haberler
Cizre'de Bir Sağlık Personeli Yaralıya Müdahale Ederken Öldürüldü

Cizre'de Bir Sağlık Personeli Yaralıya Müdahale Ederken Öldürüldü

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sağlık personeli Aziz Yural, ayağından vurulup yaralanan yaşlı bir kadına yardım ettiği sırada ensesinden vuruldu. Ağır yaralanan Yural, hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cihan Haber Ajansı'nın (CHA) haberine göre, Cizre’nin Nur Mahallesi'nde öğle saatlerinde yaşlı bir kadın ayağından yaralandı. 

Cizre Devlet Hastanesi'nde görev yapan ve aynı mahallede yaşayan sağlık personeli Aziz Yural, görevde olmamasına rağmen yardım etmeye gitti. Yardım edeceği sırada ensesinden vurulan Yural, ağır yaralandı. 

Yural, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Kendisi gibi bir sağlık personeli ile evli olan Aziz Yural'ın, 1 çocuk babası olduğu öğrenildi.

SES Diyarbakır Şubesi: Bu savaşa daha fazla kurban vermeyeceğiz

SES Diyarbakır Şubesi: Bu savaşa daha fazla kurban vermeyeceğiz

İnsan Hakları Derneği (İHD) Cizre'de son 15 günde 22 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, sendika üyesi Yural'ın ölümü sonrasında yazılı bir açıklama yayımladı.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) aktardığı açıklamada daha önce de 2 sendika üyelerinin öldürüldüğü hatırlatılarak; 'Hukuki bir dayanak olmaksızın sokağa hatta pencereye çıkma yasakları ilan edilmekte ve bu kararlara yönelik itirazlar, ciddi biçimde soruşturulmaksızın reddedilmektedir. Bu savaş politikaları yüzünden bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri ve katliamlara ek olarak çok sayıda üyemiz darp edilmiş, yaralanmış ve tehdit edilmekle kalmamış katledilmiştir. Bu savaş ortamında sendikamızın üç üyesi özel harekat polisleri tarafından katledilmiştir. Eyüp Ergen ve Şeyhmus Dursun arkadaşlarımızın ardından bugün de Abdülaziz Yural yaşadığı sokakta yaralı bir kadına yardımcı olmaya çalışırken başından vurularak alçakça katledilmiştir. 

Günlerdir süren sokağa çıkma yasağı nedeniyle bırakalım halkın sağlık hizmetine ulaşmasını, yaralı ve cenazelerine bile müdahale edemiyorlar. Müdahale edenler ise sendikamızın Cizre Temsilcilik Yönetim Kurulu üyesi Abdülaziz Yural gibi katlediliyor. 

Sağlık Bakanı ise, sorumlu olduğu personelin çalışma koşullarını, can güvenliğini ve yaşam hakkı başta olmak üzere en temel insani haklarını güvence altına alma konusunda herhangi bir adım atmadığı gibi kin ve nefreti körükleyen açıklamalar yapmaktan geri durmuyor. Katledilmemize seyirci kalıyor.

Bu nedenle sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak bu savaşa daha fazla kurban vermeyeceğiz. Israrla savaşa hayır demekten vazgeçmeyeceğiz. Aziz'e sözümüz barış olacak' denildi. 

CHA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda