Görüş Bildir
Haberler
Çisel Akın: "2023 Yılında Satürn Bize Sınırsızlığın Sınırını Öğretecek"

etiket Çisel Akın: "2023 Yılında Satürn Bize Sınırsızlığın Sınırını Öğretecek"

Hande İpekgil & Gamze İrez
02.01.2023 - 11:59 Son Güncelleme: 02.01.2023 - 12:11

Son yıllarda astrolojiye ve spiritüel alanlara olan ilgi giderek artıyor. Tarihteki uygarlıklara bakıldığında; Babil, Mısır, Hint, Çin, Maya, Yunan, Roma ve Arap uygarlıklarında da astrolojiyle ilgilenildiğini görüyoruz. Eski uygarlıklardan başlayarak günümüze kadar gelişerek gelen astroloji neden bu kadar ilgi görüyor, diye sorduğumuzda uzmanlar, insan hayatında en büyük korkunun belirsizlik olduğunu, kriz dönemlerinde de insanların rehberlik için yıldızlara danıştığını söylüyor. Merak ettiğimiz konuların cevaplarını neden astroloji de arıyoruz, burçların hayatımıza etkileri neden önemli, gökyüzü olayları bizi nasıl etkiliyor, 2023 yılında Türkiye' de neler olacak? Tüm merak edilenleri Karma Astrolog Çisel Akın'a sorduk.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Astroloji son zamanlarda bilinenin aksine çok daha fazla ilgi görüyor. İnsanlar sorularının ve sorunlarının yanıtlarını astrolojide aramaya başladı. Neden şimdi sizce, astrolojiyi böylesine cazip kılan ne?

Astroloji son zamanlarda bilinenin aksine çok daha fazla ilgi görüyor. İnsanlar sorularının ve sorunlarının yanıtlarını astrolojide aramaya başladı. Neden şimdi sizce, astrolojiyi böylesine cazip kılan ne?

Pandemi süreciyle beraber malum hepimiz evlere kapanmıştık. Bu süreçte sosyal medyanın da etkisiyle insanlar online eğitime yönelirken, bir yandan da kendilerini, yaşanan süreci sorguladılar. Bu sorgulama daha çok psikolojik ve ruhani boyutta olduğundan astrolojiye yönelmeler başladı. Tabii evreni anlamak isteyenler de dahil. Astrolojiyi cazip kılan da budur zaten evrensel matematiği gökyüzü sembolleriyle anlamak.

Yeni bir yıla girdik. Yeni yılın burçlara olan etkisinden ziyade biz, 2023 yılında Türkiye' de neler olacak sorusunun cevabını çok merak ediyoruz. Anlatır mısınız, ülkemizi neler bekliyor?

2023 yılı çok aktif, hareketli, hızlı bir yıl olacak. Birçok alanda değişim ve dönüşümler bizi bekliyor. Ülkemiz kendisini yeniden doğuracak, diyebiliriz. Ekonomik zorluklar daha fazla kendini gösterecek. Ülke içinde yüksek gerilim, agresyon sıkça karşılaşacağımız olayların başında geliyor. Doğal afetler açısından çok büyük afetler örneğin depremler öngörmüyorum fakat yine de depremler, yangınlar olacak. Lider değişimleri, yönetici değişimleri, radikal kararlar, adalet ve hukuksal konularda yenilikler bu senenin ana konularından olacaktır.

2022 yılında en çok konuşulan konuların başında yükselen fiyatlar geliyor. Bu durum 2023 yılında nasıl olacak. Bu arada yatırım için neler önerirsiniz?

2023 ekonomik alanda çok zorlayacak bizi, özellikle ocak sonu artacak fiyatların cebimize yansıması da üzücü olacak. Ben yatırım uzmanı değilim tavsiye vermem etik olmaz fakat 2023 ağustos ayında Venüs Aslan retrosu ile beraber altına yatırım yapılabilir.

Konu gök olayları olduğunda retroları ve tutulmaları duymayanımız yok! 2023 yılında yaşanacak astrolojik olaylar neler?

Konu gök olayları olduğunda retroları ve tutulmaları duymayanımız yok! 2023 yılında yaşanacak astrolojik olaylar neler?

2023’te önemli gezegenlerin burç değişimleri ve bolca retrolarımız mevcut. Satürn Kova burcundan çıkarak 7 Mart 2023’te Balık burcuna geçecek. Plüton Oğlak burcundan çıkarak 23 Mart- 10 Haziran 2023 tarihleri arasında Kova burcuna geçecek. 11 Haziranda tekrar Oğlak burcunda retro yapacak ve 20 Ocak 2024 yılında bir daha Oğlak burcuna dönmemek üzere Kova burcunda transite başlayacak. Jüpiter 16 mayısa kadar Koç burcunda hareket ederken, 16 mayıs sonrası 26 mayıs 2024’e kadar Boğa burcunda kalacak. 

Ay düğümleri:

Boğa- Akrep aksındaydı, tutulmaları da bu akslarda yaşadık. Kuzey Ay Düğümü Koç burcuna, Güney Ay Düğümü ise Terazi burcuna, 17 Temmuz 2023 itibari ile giriş yapacak ve 12 Ocak 2025’e kadar Koç-Terazi hattında transit etmeye devam edecekler. Tutulmaları da Koç Terazi aksında deneyimleyeceğiz. Venüs Retrosu Aslan burcunda 22 Temmuz- 5 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Merkür Retroları:

29 Aralık 2022 - 18 Ocak 2023 tarih aralığında gerçekleşecek. (24 - 8 derece Oğlak burcunda gerçekleşecek.)

21 Nisan 2023 – 15 Mayıs 2023 tarih aralığında gerçekleşecek. (15- 5 derece Boğa burcunda gerçekleşecek.)

23 Ağustos 2023 – 15 Eylül 2023 tarih aralığında gerçekleşecek. (21-8 derece Başak burcunda gerçekleşecek.)

13 Aralık 2023 – 02 Ocak 2024 tarih aralığında gerçekleşecek. (08 derece Oğlak burcundan başlayıp 22 derece Yay burcunda bitecek.)

2023 Güneş ve Ay Tutulmaları tarihleri:  2 güneş ve 2 ay tutulmamız olacak;

20 Nisan Güneş Tutulması: 29 derece Koç burcunda gerçekleşecek.

5 Mayıs Ay Tutulması: 14 derece Akrep burcunda gerçekleşecek.

14 Ekim Güneş Tutulması: 21 derece Terazi burcunda gerçekleşecek.

28 Ekim Ay Tutulması: 05 derece Boğa burcunda gerçekleşecek.

Sizden sırayla biraz daha detay alalım. “Satürn- Balık geçişi” dediniz, etkisi nedir?

Sizden sırayla biraz daha detay alalım. “Satürn- Balık geçişi” dediniz, etkisi nedir?

Astrolojide Satürn karmanın gezegenidir, engeller yaratır, baskılar, önümüze setle koyar, geciktirir. Satürn; bu yaşamda karmalarımızı anlamamızı sağlamak için bulunduğu yerde dengeye gelmemizi ister. Şimdi engeller koyan, baskılar yaratan bir gezegen tabii ki iyicil çalışmayacaktır. Satürn malefik bir gezegendir. 

Balık burcu zodyağın son burcudur ve 12. evin yöneticisidir. Balık burcu temalarına bakarsak sınırsızlık, fedakarlık, merhamet, bilinçdışı, psikoloji, evrensellik, bağımlılıklar, hayal gücü, dağılmak, çözülmek, kurban bilincinde olmak, teslimiyet, inançları gibi konularda öğrenilmesi gereken ne varsa bu alanlarda engeller yaratarak, baskılar kurarak sınırlarımızı nasıl çizeceğimizi öğretecek. Satürn bize sınırsızlığın sınırını öğretecek.

Satürn emek, sabır ve disiplinli bir çalışma ister. Çok emek verdiyseniz, Satürnsel kanunlarda yanlış yapmadıysanız, ahlaklı ve mantıklıysanız Satürn sınavları daha hafif geçebilir. Satürn Balık transiti boyunca yetersizlik hissi, depresif ruh halleri, korkular en önemli etkiler olacaktır. Satürn’ün en göze çarpan etkileri bunlardır çünkü doğum haritanıza göre konu neyse orada uzmanlaşmanızı bilgeleşmenizi isteyecektir. Satürn’de duyguya yer yoktur. Sıkı, disiplinli çalışma, sabırla beraber hizmet bekler. 

Satürn’ü Balık’ta olanların Satürn döngüsünü yaşayacağı bu sürece biz “feleğin çemberinden geçmek” deriz. Satürn’ün halkaları ve Satürn :) 30 yaş döngüsünü yaşayacaklar için tabii biraz sarsıcı olacaktır. Büyümek kolay değildir. Yaptıklarınız eğer sisteme hizmet etmiyorsa bu alanlarda kopma, ayrılma ve bitişler gündeme gelecektir. 

Satürn Balık transitiyle kaosa düzen mi getireceksin yoksa kaosa kapılacak mısın? İşte asıl soru budur. Satürn Balık izolasyon, içe dönme, içsel hesaplaşmayla bizi karşı karşıya bırakacaktır. Kurban bilincine düşmeden sistem içinde var olmanın yollarını bulmak, o ince dengeyi sağlayabilmenin ilk koşuludur. Teslim olmakla direnmek, dünya ile mana, çözülmek ve kapanmak gibi ikilemleri çokça yaşayacağımız üç sene bizi bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Plüton saklı hazineleri yönetir, dokunduğu tüm gezegenlere ve bulunduğu tüm evlere yoğun bir değişim gücü verir, diye biliyoruz. Plüton kova burcuna geçince ne olacak?

Plüton, astrolojide başlangıç ve bitiş döngülerini göstermesi açısından en önemli gezegendir. Plüton, karanlık kardeşi Charon ile beraber ikili bir gezegen sistemini oluşturur. Güç, iktidar, manipülasyon ve ölüm gezegenidir. Ölüm dediysem bu illaki fiziksel olması gerekmez yani Plüton’un olduğu yerde dönüşüm vardır. Bu dönüşüm bir yapının yıkılıp tekrar başka bir formda tekrar yaratılması şeklindedir, bu yüzden Plüton karmanın gezegenidir. Doğum haritalarınızda Plüton hangi evdeyse orada yoğun bir dönüşüme uğrarsınız. Plüton’un açıları da konu ve konuların nasıl gelişeceği ile ilgili fikir verir fakat Plüton diğer gezegenler gibi ders vermek için gelmez, direkt kişiyi dönüştürmek için gelir. 

Plüton jenerasyon gezegenidir ve bir burçta yaklaşık 12-36 yıl kadar kalır. Plüton transit yaptığı her burcun konularına göre bir yok ediş ve yıkım enerjisini açığa çıkarır yani amacı; hizmet etmeyen, çürüyen her yapıyı yok edip, yeniden yaratmaktır. Plüton Kova Burcuna geçtiğinde insanlığın değeri artacaktır. Yönetim şekilleri, güç ve iktidar odaklı insana hizmet etmeyen tüm yapıları yıkacaktır. İnsanlığın gelişimini kökten değiştirecek keşifler olacaktır. Kova burcunun teknoloji ve uzay sembolikleriyle beraber Plüton Kova transitinde teknolojide şu an hayal edemeyeceğimiz buluşlar gündeme gelecektir. Uzay ve uzay bilimleri ile ilgili konular, astroloji, felsefe, astronomi gibi konular ivme kazanabilir. İnsanlığa hizmet şart olacaktır. Kovanın hümanist yapısıyla Plüton fikir ve düşünceleri üst boyuta taşıyacaktır buna sağlık konuları da dâhil olmak üzere sağlık sektörü, kimya sektörü de hızla değişime gidecektir. Atıklar, petrol, çevreyi ve insanı zehirleyen hiçbir şey hizmetimizde olmayacaktır. Plüton 19 Ocak 2044’e kadar Kova burcunda hareket edecek.

Peki ay düğümleri burç değiştirdiğinde etkileri nasıl olur?

Peki ay düğümleri burç değiştirdiğinde etkileri nasıl olur?

Ay düğümleri karma astrolojide kullanılan en önemli göstergelerden biridir. Ay düğümleri tutulmalarla beraber kadersel etkileri hayatımıza taşır. Rotamız bu yüzden her 18 ayda bir değişir. Karma Astrolojide tüm yaşamsal olaylarımız ay düğümleri etrafında döner. Şu an Ay Düğümleri Boğa-Akrep aksında hareket ediyor yani tutulmaları, kadersel olayları Boğa-Akrep aksında deneyimliyoruz. Ay düğümleri 17 Temmuz 2023 itibariyle Kuzey Ay Düğümü, Koç burcuna, Güney Ay Düğümü ise Terazi burcuna geçecek ve 12 Ocak 2025’e kadar Koç-Terazi hattında transit etmeye devam edecek. Tutulmaları da Koç Terazi aksında deneyimleyeceğiz. 

Doğum haritalarımızda kısaca bahsetmek gerekirse kuzey Ay düğümü gitmemiz gereken yaşam alanlarını, Güney Ay düğümü ise bırakmamız gereken, tutunduğumuz, 33 yaş sonrası bize zarar veren yapıları gösterir. Ay düğümleri depo karmalarımızdır. Bu sebeple tekrara düşen karma konularımızı ay düğümlerinden görürüz. 

Koç -Terazi aksı ilişkiler, uyum, adalet, hak, bireysellik, cesaret, liderlik, kadınlar gibi alanlar 18 ay boyunca gündemimizde olacaktır. Lider figürler, sporcular, sanatçılar, avukatlar, hukuksal süreçler, mücadeleler göze çarpacaktır. Koç burcunun yöneticisi Mars ve Terazi burcunun yöneticisi Venüs'ün konumları, hareketleri, açıları bize 18 ay boyunca nerelerde şans ve fırsatlar elde edip, nerelerde mücadele edeceğimizi gösterecek olan alanlardır. Başarı mücadeleyle gelecektir bunu unutmamak gerekir. 

Ay düğümleri geçişinde en çok;

28 Ocak 1949-17 Ağustos 1950 

9 Eylül 1967-29 Mart 1969 

21 Nisan 1986-8 Kasım 1987

30 Kasım 2004-20 Haziran 2006 tarihinde doğanlar etkilenecektir. Doğum haritalarında ay düğümlerinin bulunduğu evlerin konularına göre fırsatlar veya mücadeleler yaşanacaktır.

Ay düğümleri etkileriyle beraber Koç, Terazi, Yengeç, Oğlak burçları, yükseleni bu gruptan olanlar ve bu burçlarda gezegenleri olanların öncelikli olarak etki alacağı, kimilerinin evleneceği, kimilerinin ilişkilerinin başlayacağı, kimilerinin ortaklık kuracağı, kimilerinin işlerini büyüteceği, kimilerinin terfi alacağı bir dönem olacaktır.

Koç-Terazi aksında dikkat edilmesi gereken olgular; dürtüsellikten uzak durmak, riskli kararlar almamak, uyum konusunu abartmamak, mantık çerçevesinde kararlar vermektir.

Astrolojide Venüs gezegeni neyi temsil eder ve Venüs retrosunda bizi neler bekliyor?

Venüs sevgiyi, sevme şeklimizi, aşkı, finansı, zevklerimizi, maddi ve manevi değerlerimizi temsil eder. Venüs bu yaşamda bulunma sebebimizdir. Venüs retrosu her 18 ayda bir meydana gelir ve ortalama 40 gün sürer. 22 Temmuz-5 Eylül 2023 tarihleri arasında Aslan burcunda gerçekleşecek. Bu süreçte değer duygumuzu sorgulayacağız. Maddi ve manevi olarak değerlerimiz sınanacak. Sürekli onay arayacağımız, egomuzu doyurmak adına bencilce hareket edebileceğimiz süreçler olabilir. Onaylanma ihtiyacından doğacak sorunlarla meşgul olacağız. Sahip olduğumuz tüm değerleri sorgulayacağız. Onaylanma ihtiyacımız çok yoğun olacağı için özellikle ilişkilerde bitişlere, değer sorgulanmasına sebebiyet verecektir. İlişkiler ve finans alanlarında beklenmeyen gelişmeler, hayal kırıklıkları ve sorunlar yaşanabilir.

Yarım kalmış aşklar, bitmemiş hikayeler Retro Venüs döneminde yeniden gündeme gelebilir. Venüs Retrosuyla birlikte, yeni bir ilişkiye başlamak yanıltıcı olabileceği kadar, evliliklerin ve nişanların da bu döneme denk getirilmesini önermiyoruz yani 22 temmuz - 5 eylül tarihleri arasında ilişkiye başlamayın, nişan veya evlilik tarihi almayın çünkü tanıştığınız ya da hayat kurmak istediğiniz kişiyle ilgili gözünüzden kaçan durumlar olabileceği gibi sizden sakladıkları da olabilir. Venüs retro tarihinde evlilik ise; evliliğin yapısında sorun yaratır. Bu sebeple retro bitiminden itibaren görmezden geldiğiniz ya da gözünüzden kaçan şeyler sorun olarak karşınıza çıkar.

Retrolardan devam edelim. Merkür retroları ne zaman, etkileri neler olacak ve nelere dikkat etmemiz gerekir?

Merkür retrolarını artık hepimiz aşağı yukarı biliyoruz. Gökyüzünün yaramaz çocuğu Merkür yıl içinde 3-4 defa retro yaparak bizi karar aldığımız konularda, fikirlerimizde, kendimizi ifade etme şeklimizde durup düşünmeye sevk eder. Merkür retroları tarihleri şu şekildedir:

• 29 Aralık 2022 - 18 Ocak 2023 tarih aralığında gerçekleşecek. (24 - 8 derece Oğlak burcunda gerçekleşecek.)

• 21 Nisan 2023 – 15 Mayıs 2023 tarih aralığında gerçekleşecek. (15- 5 derece Boğa burcunda gerçekleşecek.)

• 23 Ağustos 2023 – 15 Eylül 2023 tarih aralığında gerçekleşecek. (21-8 derece Başak burcunda gerçekleşecek.)

• 13 Aralık 2023 – 02 Ocak 2024 tarih aralığında gerçekleşecek. (08 derece Oğlak burcundan başlayıp,  22 derece Yay burcunda bitecek.)

Retrolar karmik süreçlerdir yani tamamlanması gereken konuları anlatır. Merkür retrolarında en önemli ana maddemiz iletişimdir. İletişimimize, iletişim şeklimize dikkat etmeliyiz çünkü yanlış anlaşılmalara çok açık etkiler barındırır. Merkür retroları daha çok içe dönük etkiler getirdiği için algı şeklimiz de değişir; bu sebeple daha alıngan, daha hassas olabileceğimiz için olmadık cümleleri yanlış anlama potansiyeline sahip olabiliriz. Merkür retrolarında yazılı, sözlü hiçbir anlaşma yapılmaması gerekir. İmza işleri ertelenmeli, yani elektrik/elektronik aletler alınmamalı, söz, nişan, evlilik tarihleri belirlenmemelidir. Merkür retrolarında yapılacak en iyi şey durup plan yapmaktır. Başlatmak istediğiniz olay/durum her ne ise onunla ilgili plan ve projeler yapıp, retro bitiminde harekete geçmektir. 

2023 yılında kritik, önemli diyeceğiniz günler var mı?

2023 yılında önemli günler fazlasıyla var ama ben dikkat edilmesi gereken günlerin üstünde durmak istiyorum. Bunlar +/- 3 gün olacak şekilde; 26 Ocak, 4 Şubat, 20 Nisan, 26 Haziran, 22 Temmuz, 16 Ağustos, 1 Ekim, 7 Ekim, 15 Ekim, 20 Ekim, 11-14 Kasım, 23 Kasım tarihleridir.

İyi günlerde olacaktır değil mi? Mesela şanslı günler de var mı?

Tabii var. Jüpiter ve Venüs gibi iyicil, şans dağıtan gezegenlerimiz var. 2 Mart, 11 Nisan, 29 Haziran, 8 Eylül, 15 Eylül, 22 Ekim, 27 Aralık şanslı günlerdendir.

Peki bu retrolar ve tutulmalar, fiziksel ve psikolojik sağlığımızı nasıl etkiliyor?

Peki bu retrolar ve tutulmalar, fiziksel ve psikolojik sağlığımızı nasıl etkiliyor?

Tutulmalar kadersel etkiler taşır. Retrolar karmik etkilerdir. Tutulmalarla beraber gelen psikolojik, fiziki ya da sağlık açısından etkileri çokça fazladır. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde Algol tutulmalarını yaşadık ve birçok kişi kalp, kanser gibi hastalıklarla mücadele etmek zorunda kaldı. Aslında burada tutulma burçlarının, sabit yıldızlarının verdiği etkilerin doğum haritasına yansımasını görürüz. Dolayısıyla kimini sağlıkla sınarken kimini fiziksel kazalarla kimini de psikolojik olarak etkiliyor.

Türkiye’de astrolojiye ilgi nasıl sizce? Gözlemlediğiniz kadarıyla en çok merak edilen konular hangileri?

Ülkemizde astrolojiye ilgi çok yoğun olsa da öğrenme, araştırma ve astrolojiyle ilgili bilgileri harmanlama konusunda yeterli olduklarını düşünmüyorum. Astroloji ezoterik ilimdir fakat ezoterizmin sarmalından çıkılmadan bu alana ulaşılmaz dolayısıyla öğrenmek hiç bitmiyor. Astrolojiye gönül veriyorsanız daima bir yanınız öğrenci olarak kalmalıdır. Ben oldum, yanılgısını çok fazla görüyorum elbette ben bilirkişi değilim, fakat bunca yıl aldığım astroloji, okült ve ezoterik ilimlerle bile “ben oldum” diyemiyorum. Kişi önce kendini tanımalı ki evreni tanıyabilsin. Her şey önce 'öz'de başlar.

Burçların insan yaşamına etkisi nedir? Burçlar karakterleri etkiliyor biliyoruz ve bu açıdan da baktığımızda meslekleri ve başarıyı da etkiliyor diyebiliriz miyiz?

Burçların değil, doğum haritasının insan yaşamına etkisi vardır. Başarıyı ya da yapacağınız mesleği burcunuz vermez. Her doğum haritası bireye özeldir ve parmak izimiz gibidir. Doğum haritası dediğimiz altın disk aslında evrensel bir koddur. Bu kod içinde karakteriniz, yapacağınız meslekler, başarılarınız, mücadele edeceğiniz alanlar vardır. Doğum haritanıza göre; örneğin 10. ev kariyer hayatınızı, toplum önündeki statünüzü veya hangi meslekte olabileceğinizi gösterir. Bu tabii çok daha geniş perspektifte kontrol edilmelidir. 10. ev yöneticisi, aldığı açıları, yöneticinin bulunduğu yer, 2. eviniz, para kazanma şekliniz, sahip olduğunuz maddi değerler gibi birçok şekilde kontrol edilir. Başarı ise haritanıza bağlı olarak mücadeleci olup olmadığınızla da ilgilidir ve evet hem mesleki kariyeriniz hem de başarılarınız doğum haritanızda görünür.

Pek çok ekol olduğunu biliyoruz. Peki karma astrolojiyi diğerlerinden ayıran özellikler nedir?

Karma astroloji hem batı hem de doğu ezoterizminin harmanlanmış olduğu psikolojik astrolojidir. Karma astrolojide kişinin doğum haritasına bağlı olarak enkarne olduğu, geçmiş yaşamdan gelen karmalarını, yeteneklerini, mücadele alanlarını, kör noktalarını, başarılarını gördüğümüz, kişinin ruhsal tekamülüne ulaşması için yapabileceklerini ana hatlarıyla anlatan astroloji alanıdır. Karma astroloji diğer astroloji alanlarından bana göre çok daha özeldir çünkü bireyin yaşam alanlarının yanında psikolojik ve ruhsal taraflarıyla da ilgilenir dolayısıyla karma astrolojiye hakim olmanız için felsefe, psikoloji, fizik ve ezoterik bilgilere de hakim olmanız gerekir.

Karma Astrolojiyle değerli üstadım, sevgili hocam Oğuzhan Ceyhan sayesinde tanıştım. Oğuzhan Ceyhan Karma Astroloji Okulundayım. Oğuzhan hocamın üstün bilgileri sayesinde evrenin matematiğini, insanı, insanın ruhunu ve yaradılışı anlama fırsatı buldum. Değerli hocamla karşılaşmış olmam, kendisinden eğitim almış olmam, hayatımın dönüm noktasıdır. Buradan üstadım Oğuzhan Ceyhan’a saygılarımı sunarım.

Röportaj: Hande İpekgil 

Instagram

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın