Görüş Bildir
Haberler
Çinli Hackerlar Samsung Pay’in Arkasındaki Şirkete Saldırdı

Çinli Hackerlar Samsung Pay’in Arkasındaki Şirkete Saldırdı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Devlet destekli bir Çinli hacker grubu, Samsung Pay’de kullanılan teknolojinin üreticisi LoopPay’in bilgisayar sistemine sızdı.

New York Times’a göre olay Mart ayında, Samsung $250.000 milyona LoopPay’i satın almadan önce gerçekleşti. LoopPay Samsung’un mobil ödeme sisteminin temelini oluştursa da, Samsung’dan gelen açıklama Samsung Pay’in bundan etkilenmediği ve kişisel ödeme bilgilerinin risk altında olmadığı yönünde. Uzmanlarsa bu açıklamayı destekleyecek bir kanıt olmadığına inanıyor. Bunun ilk sebebi, sisteme sızıldığının LoopPay tarafından değil, Codoso hackerlarını başka bir saldırı için inceleyen üçüncü kişilerce tespit edilmiş olması. Bu şekilde, hacker grubu beş aya yakın bir süre boyunca LoopPay’in sisteminde kalmış oldu. Codoso’nun tekrar saldırmak üzere açık kapı bırakmasıyla tanınan bir grup olması da bu düşünceyi güçlendiriyor.

Yine de, LoopPay’in açıklamasına göre grup müşteri bilgilerini ya da finansal detayları ele geçirmiş değil. Samsung, saldırının şirket ağını hedeflediğini ve bu ağın Samsung Pay’den bağımsız olduğunu belirtiyor. Bu açıklamalara rağmen, LoopPay, ödeme sistemi Amerika’da kullanıma açılmadan bir ay önce inceleme başlattı.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/10/07/lo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın