Görüş Bildir
Haberler
Çin Aşısı Sinovac, Omicron'a Karşı Umut Olabilir mi?

Çin Aşısı Sinovac, Omicron'a Karşı Umut Olabilir mi?

Şili’de yapılan bir araştırma Sinovac aşısının Omicron varyantına karşı etkisini gözler önüne serdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'nün aktardığına göre Papalık Katolik Üniversitesi’nde yapılan araştırmanın erken dönem sonuçlarını kamuoyu ile paylaşan bilim insanları, Sinovac’ın geliştirdiği ve Türkiye’de de Çin aşısı” olarak bilinen ve kullanılan aşının üçüncü dozunun Omicron varyantına karşı etkili olduğunu duyurdu.

Bilim insanları Sinovac’ın iki doz aşısını olanlara verilen üçüncü dozun Omicron varyantına karşı hücresel bağışıklığı harekete geçirdiği kaydedildi.

"Omicron varyantına karşı bağışıklığı artırıyor"

"Omicron varyantına karşı bağışıklığı artırıyor"

Millenium İmmünoloji ve İmmüniterapi Enstitüsü’nün yönettiği araştırmayı yürüten Prof. Dr. Alexis Kalergis, 'Sinovac’ın üçüncü doz aşısı Omicron varyantına karşı bağışıklığı artırıyor. Üçüncü doz aşı Omicron varyantına karşı T-hücresi seviyesini artırıyor” dedi.

Kalergis, “Bu araştırma bize aşının Omicron varyantında bulunan antijenleri barındırdığını gösteriyor. Bu sonuçlar bize T lenfositlerinin Omicron varyantıyla karşılaştığında tehlikeli virüsleri öldürecek gama interferonlarını (bağışıklık sistemini güçlendiren bir yapı) artırdığını gözler önüne serdi” ifadesini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın