Görüş Bildir
Haberler
Ciltte Akne Oluşumunun Temel Sebepleri ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Ciltte Akne Oluşumunun Temel Sebepleri ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Rinascita
31.05.2017 - 17:06

Sivilceler ve akneler, vücudumuzda istemediğimiz şeylerdendir. Oluşumlarını tetikleyen birçok faktör bulunur. Fakat iyi haber şu ki; kolaylıkla tedavi edilebilirler. Bright Side'dan sizler için derlediğimiz içerikte aknelerden ve sivilcelerden kurtulmanın yollarını açıklayacağız.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-hea...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sırt ve omuzlar

1. Sırt ve omuzlar

Sırt aknesi çanta askılarından veya sentetik kumaşlardan ötürü olabilir. Eğer küçük kırmızı sivilceleriniz varsa, cildiniz temizlik ürünlerine ve evde kullanılan kimyasal ürünlere bir reaksiyon olabilir. Yağlı ve kızarmış yiyecekler de ayrıca aknelerin nedenleri arasındadır. 

Bu tarz sivilceler, hafta bir kez tuzlu su ile banyoda temizlenebilir veya 1/2 oranında elma sirkesi ve su karışımı ile yıkanarak tedavi edilebilir.

2. Göğüs

2. Göğüs

Göğüste çıkan aknelerin en yaygın sebebi, çamaşır deterjanı veya duş jeline olan alerjidir. Bu tip sivilceler soğuk içeceklerin, baharatların veya deniz mahsullerinin neden olduğu bir alerjinin de sonucu olabilir. 

Bir miktar karbonatı su ile karıştırın ve cildinize masaj yapın. Sonrasında ılık su ile temizleyin.

3. Boyun

3. Boyun

Sıkı yakalar cildinizin tahriş olmasına ve dolayısıyla sivilcelere neden olur. Boyun aknesi aynı zamanda şampuan ve saç ürünlerine olan alerjinin sonucudur. Sivilcelerin bir diğer nedeni de tatlı sevdasıdır. 

Boynunuzu limon suyuna batırdığınız pamuklar yardımıyla temizleyin. 10 dakika boyunca hiçbir müdahalede bulunmayın. Sonrasında ise ılık su ile yıkayın.

4. Kollar

4. Kollar

Sindirim sistemi problemleri, deterjanlara karşı alerjik reaksiyon ve antibiyotikler sivilcelerin ortaya çıkmasına sebep olur. Eğer yüzmeye, saunaya veya spor salonuna gidiyorsanız, iltihaba ve aknelere sebep olan mantar enfeksiyonunu kapabilirsiniz. 

Eğer sivilcelerin sebebi mantar değilse, o zaman patates suyu yardımıyla bunlardan kurtulabilirsiniz. Bir patatesi ikiye ayırın ve problemli bölgeye uygulayın. Yaklaşık yarım saat sonra da yıkayın.

5. Bacaklar

5. Bacaklar

Hijyene gerekli özenin gösterilmemesi ve vücuda yapışan sentetik kıyafetler, bacaklarda akne oluşumunun en önemli sebeplerindendir. Ayrıca körelmiş jilet ile bacak kıllarını almak da akne oluşumunun sebeplerinden biridir. 

Duş jelinize 5-6 damla çay ağacı yağı ekleyerek kullanın. İyice durulamayı ihmal etmeyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
39
19
15
13
12
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İpek

En önemli yeri yüzü yazmamışsınız tebrikler

diegosuzfrida

Benim yüzümde öyle bi akne vardiki lise zzamanı utanır bazen okula gitmezdim.Alay ederdi arkadaş denen bozuntular. İnanın kadir gecelerinde yüzümdekiler gits... Devamını Gör

Glcn

bende ekimde bıraktım kendisini. Keşke daha önce tanışsaydım ama zararın neresinden dönsem kardır diyorum şimdi. Canımsın ROACCUTANE <3