Görüş Bildir
Haberler
Cilt Diyetisyeninden Cildinize Uygun Diyet Önerileri

Cilt Diyetisyeninden Cildinize Uygun Diyet Önerileri

16.03.2015 - 00:01 Son Güncelleme: 16.03.2015 - 00:14

Cilt Diyetisyeninden Cildinize Uygun Diyet Önerileri!

Yeni bir kavram olarak ortaya çıkan cilt diyetisyenleri, cildinize uygun beslenmeyi size öğreterek, cildinizin daha canlı, pürüzsüz ve sağlıklı olmasını sağlıyorlar. Cildinize analizler yaparak cilt tipiniz belirleniyor ve cildinize uygun cilt bakım diyetlerinin hazırlanması sağlanıyor.

Her cilt tipinin ayrı bir diyeti olması gerekliliğini savunan bu yeni kavram, cildin sağlıklı ve güzel görünebilmesi için sağlıklı beslenme, cilt egzersizleri ve cilt bakımının birlikteliğini önermektedir.

Yağlı cilt yapısına sahip kişilerin beslenme özellikleri

Yağlı cilt yapısına sahip olan bireylerin beslenme programlarından rafine şeker, basit karbonhidratlar, kızartmalar ve kuru yemişleri çıkartmaları gereklidir. Kepekli tahıl ürünlerine, yeşil çaya ve yüksek A vitamini içeriği olan havuca beslenme programlarında yer vermelidirler. Kepekli makarna, yulaf, çavdar ya da tam buğday ekmeği gibi gıdaları ve yüksek C vitamini içeren turunçgilleri, Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzeleri ve özellikle somon, uskumru ve ton balığı gibi soğuk su balıklarını tüketmelidirler.

Yağlı cilt tipine sahip kişiler, ciltteki yağ düzeyini dengelemek için yağsız nemlendiricileri tercih etmelidirler. Cilt temizliğini her sabah ve akşam yağ dengesini düzenleyen köpük veya jeller kullanarak yapmalıdırlar. Makyaj ürünü olarak kullandıkları fondöten yerine, cildi renklendiren nemlendiriciler seçmelidirler. Kullanılan günlük nemlendiricilerin içeriğinde hyalüronik asit bulunmasına dikkat edilmelidir. Yağlı ciltler için yapılacak cilt maskelerinde çay ağacı yağı kullanılması önerilmektedir.

Kuru ciltler

Kuru cilde sahip olan bireyler, su içeriği yüksek meyve ve sebzelerden zengin beslenme programına uymalıdırlar. Salatalık, kereviz, kuru kayısı, ceviz, fındık, badem, gibi besinleri seçmelidirler...

Kaynak: http://www.erkeklerduymasin.com/cilt-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın