Görüş Bildir
Haberler
Çıkardığı Albüm Sayesinde Bir Dönem Oyunculuk Yapmıştı! Ebru Gündeş'in Kariyerini İnceliyoruz

Çıkardığı Albüm Sayesinde Bir Dönem Oyunculuk Yapmıştı! Ebru Gündeş'in Kariyerini İnceliyoruz

02.08.2022 - 09:26

Sesi ve güzelliği ile milyonların gönlünde taht kurmuş ünlü arabesk-fantezi müzik sanatçısı Ebru Gündeş’in bundan 30 yıl önce bir televizyon dizisinde rol aldığını biliyor muydunuz? Sektöre atılmadan önce oldukça zorlu bir hayat yaşayan ve güçlü durarak ayakta kalmayı başaran ünlü sanatçı, maddi zorluklar sebebiyle eğitimini tamamlayamamış. Sizler için güzel sanatçının kariyerini araştırdık. İşte, Ebru Gündeş'in oyunculuğu ve başarılı albümlerle dolu kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şöhrete atılan taze adımlar.

Şöhrete atılan taze adımlar.

Ebru Gündeş, bir aile dostu vesilesi ile Raks Müzik Yapım'ın ortağı ile tanıştırılıyor ve hayatı bundan sonra bambaşka bir yöne evriliyor. 1993’te Tanrı Misafiri isimli albümünü çıkardıktan hemen sonra gelen bir televizyon dizisi teklifi ile güzel sanatçının şöhreti katlanmaya başlıyor. Böylece hiçbir şekilde oyunculuk ya da şan eğitimi almamış olmasına rağmen ilk albümü ile herkesin takdirini kazanan bir üne kavuşuyor. Ayrıca albüme ismini veren Tanrı Misafiri şarkısının daha önce Süperstar Ajda Pekkan tarafından seslendirilmiş olduğunu da belirtelim.

Oyunculuk deneyiminde sürprizler.

Oyunculuk deneyiminde sürprizler.

Ebru Gündeş’in Tanrı Misafiri albümü o kadar ses getiriyor ki; bir diziye aynı ad veriliyor. 1 milyon 250 bin satış rakamına ulaşan Tanrı Misafiri albümünden hemen sonra çekilen dizide Ebru Gündeş'e herkesin yakından tanıdığı usta bir oyuncu eşlik ediyor. Bu oyuncu; yakışıklı ve karizmatikliği ile bilinen kişi, Nejat İşler. Ebru Gündeş ile Nejat İşler’in böylesi bir projede birlikte rol almaları ikisi için oldukça büyük bir şans oluyor.

Ebru Gündeş, dizide rol aldığında henüz 18 yaşındaymış.

Ebru Gündeş, dizide rol aldığında henüz 18 yaşındaymış.

Ebru Gündeş’in şöhret basamaklarını jet hızı ile çıktığını söylemiştik. Tanrı Misafiri dizisinde yetenekli sanatçının henüz 18’inde olduğunu da belirtelim. Fiziksel olarak da minyon bir yapıya sahip olan sanatçının bu kadar güçlü sese sahip olması ve 18 yaşındayken bir dizide rol alması, o dönemde epey ses getirmiş. Ebru Gündeş'in rol arkadaşı Nejat İşler de dizide oynarken 21 yaşındaymış.

Dizi ile dönen şansı.

Dizi ile dönen şansı.

Ebru Gündeş, Tanrı Misafiri dizisi ile hem albümün satışlarını patlatıyor hem de peş peşe gelen ödüllere kavuşuyor. 1994, 1995 ve 1996’da üst üste dönemin en prestijli ödülleri olarak kabul edilen KRAL TV Video Müzik Ödüllerinde En İyi Kadın Türk Sanat Müziği Sanatçısı ödüllerinin sahibi oluyor. Bir yandan dizi televizyonda yayındayken Ebru Gündeş, bu başarısını katlamak ve ivmeyi düşürmemek adına 1994 yılında Tatlı Bela albümünü çıkartıyor.

Diziden tanıyan Tatlı Bela albümüne koşuyor.

Diziden tanıyan Tatlı Bela albümüne koşuyor.

Şöhretini Tatlı Bela albümü ve Tanrı Misafiri dizileriyle katlayan Ebru Gündeş’in albüm satış rakamları âdeta patlıyor. Dizinin getirdiği rüzgâr ile Türkiye’de onu tanımayan neredeyse kalmıyor. Hatta dönemin en çok duyulan sözlerinden biri de 'Bu kadar küçük bir bedenden bu ses nasıl çıkıyor?' cümlesi oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peş peşe dizi teklifleri geliyor.

Peş peşe dizi teklifleri geliyor.

Ebru Gündeş’in artan popülaritesi, yapımcıların iştahını kabartmış olacak ki ona peş peşe dizi tekliflerinde bulunuyorlar. Gündeş, bazılarını reddetse de birkaç dizide daha rol alıyor. Ancak hiçbir yapım Tanrı Misafiri kadar büyük etki yaratmıyor. Fırtınalar albümüne paralel olarak 1998’de rol aldığı aynı adlı dizi yine Ebru Gündeş’i televizyonlarda zirveye taşıyor. Güzel sanatçı, daha çok ses sanatçılığı ile yoluna devam etmek istediğine karar veriyor. Bu kararın doğruluğuna herkes şahit diye düşünüyoruz.

Onun büyük değişimine herkes tanık oldu.

Onun büyük değişimine herkes tanık oldu.

Tanrı Misafiri albümü ve dizisiyle artık Türkiye’nin herkesçe tanınan ve çokça sevilen sanatçısı hâline gelen Ebru Gündeş, 1999 yılına kadar hiç ara vermeden şöhret basamaklarını tırmanmayı sürdürdü. Ancak 1999’da yine bir albüm tanıtımında kameralar önünde beyin kanaması geçirerek bayılan ve o günden sonra 1 yıl boyunca zorlu bir tedavi gören Gündeş, sahnelere bir efsane olarak geri döndü. Güzel ve yetenekli sanatçının Tanrı Misafiri ile başlayan sanat yolculuğu, talihsiz bir hastalık ile sekteye uğrasa da kendisi hâlâ Türkiye’nin en iyi kadın seslerinden biri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Azize varol

Şebnem ferah olaylarından sonra Sevmiyorum şu kadını