Görüş Bildir
Haberler
Çiğdem Toker: 'Düzenlemeden Haberi Olanlar 18 TL'den 1 Milyon Dolar Sattı, Sabah Düşük Kurdan Aldı'

Çiğdem Toker: 'Düzenlemeden Haberi Olanlar 18 TL'den 1 Milyon Dolar Sattı, Sabah Düşük Kurdan Aldı'

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, Erdoğan'ın açıkladığı düzenlemeden haberi olan kişilerin dolar 18 TL'iken 1 milyon dolar sattığını ve sabah kur düşünce tekrar dolar alımı yaptığını iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı uygulama sonucunun 'Vatandaşın bükülen sırtı ve pahalı seçim' olarak yorumladı. 

Toker,'Hazine'nin yükünün arttığını söylerken, 'Dolaylı vergileri artıracak. Kamu hizmetleri için gereken harcamalardan vazgeçecek. Banknot Matbaası fazla mesai yapacak. Yani para basacak. Mali disiplinin darmadağın olması iktidar için önemsiz. Önemli dertler belli: Erdoğan'ın takıntısı nedeniyle faiz artırımına gitmeden, hatta faizin adını bile anmadan seçime hazırlanmak' dedi.

Toker, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Toker, yazısında şu ifadeleri kullandı:

'İddia o ki, 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' gibi gayet masum (!) bir isim takılmış bu düzenlemeyi önceden öğrenenler gece 18 TL'den 1 milyar dolar sattı. Ertesi sabah da gerilemiş kur üzerinden döviz aldı.

Temel yaşam kaynaklarından biri olan gıdada büyük bir daralma yaşanacağı uyarısı var. Çiftçi vatandaşına gübre desteği vermekten kaçınan bir iktidar, kamu bankalarını da kullanarak vatandaşın sırtından zengini daha da zenginleştirecek servet transferi için kolları sıvamış bulunuyor. Çok pahalı bir seçime gidiyoruz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
14
12
6
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Düzenlemeden haberi olan sermaye sahipleri. Yoksa Ahmet "Zarar ettim ama düşmesi iyi oldu" diyor, "Ekmaa dolarla mı alıyık?" diyen Mehmet davul zurna ile düş... Devamını Gör

hakan balta

sıradan vatandaş içerde kaldı ki artık çok da umurumda değil

Resho

Azıcık aklı ya da bunları çözmüş olan bunun ne kadar doğru olduğunu biliyor zaten. Dış güçler kılıfyla bir vurgun daha başarı ile tamamlandı.