Görüş Bildir
Haberler
Cibali Karakolu'ndan 'İlla Hükümet mi Soyacak?' Sözü Çıkarıldı

Cibali Karakolu'ndan 'İlla Hükümet mi Soyacak?' Sözü Çıkarıldı

adem kara
23.12.2014 - 12:17 Son Güncelleme: 23.12.2014 - 15:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sergilenen 'Cibali Karakolu' isimli oyunda, 'İlla hükümet mi soyacak?' esprisi, şikayet sonucu çıkarıldı.

Hürriyet gazetesinden Ezgi Atabilen'e konuşan emektar tiyatrocu  Zihni Göktay 'Ödenekli tiyatrolarda oyunların sansürlendiği bir dönemde, sizin oyunun başına da bir hâl gelmesinden endişelenmiyor musunuz?' sorusuna şu cevabı verdi: 

'Yok. Hâl gelseydi Lüküs Hayat’ın başına gelirdi. Eğer öyle bir şey olursa bile ben tiyatromu ve oyunumu düşünerek “Taviz vermem” demem. “Peki efendim” derim, kaldırırız. Bu oyunda emniyet amiri Cafer sevgilisine “Gel beni soy” diyor. Kadın reddedince de “İlla hükümet mi soyacak” diye espri yapıyor. Seyircimizin biri hükümeti rencide ettiğini düşündüğü bu sözü Beyaz Masa’ya şikayet etmiş. Bu 1951’de yazılmış bir piyes. Cafer o zamanki hükümeti kastediyor. Ama bunu anlatamazsınız. Kaldırdılar o sözü oyundan. Daha birçok sözü de daha okuma provasındayken kaldırdık.'

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan da tiyatrocu Zihni Göktay'ın bu ifadelerini köşesine taşıdı yeniden sahnelenmeye başlanan Cibali Karakolu'na ilişkin sansür olayını gündeme getirdi.

Tiyatrocu Nedim Saban, ilk olarak Cibali Karakolu’ndan fahişe rolünün çıkarıldığı açıklamıştı. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu ise durumu doğrularken iddia edilenin aksine sahne çıkarmanın sansürden değil oyunun sarkmasından kaynaklandığını savunmuştu.

Twitter'dan yorumlar

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0