Görüş Bildir
Haberler
CHP Parti Meclisi, Aylin Nazlıaka'yı İhraç Talebiyle Disiplin Kuruluna Sevk Etti

CHP Parti Meclisi, Aylin Nazlıaka'yı İhraç Talebiyle Disiplin Kuruluna Sevk Etti

Emre Ordu
07.02.2016 - 12:01 Son Güncelleme: 07.02.2016 - 15:00

CHP Parti Meclisi, Atatürk posteri krizinde, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'yı ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti. Parti Meclisi toplantısından az önce çıkarak açıklama yapan Nazlıaka, 'bu olay ismimin Aylin Nazlıaka olduğu kadar gerçektir' dedi. Kendisine isim açıklaması için yoğun baskı yapıldığını söyleyen Nazlıaka,' isim açıklamamam kişiyi korumakla ilgili değil, ilkesel bir duruştur' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Parti Meclisi, Meclis'te Atatürk portresinin indirildiği iddialarıyla ilgili, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'yı 'partiden kesin ihraç' istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti.

'İsim açıklamadım'

PM toplantıısndan az önce ayrılan Nazlıaka şu açıklamalarda bulundu;

'Bu süreç boyunca isim açıklamam konusunda yoğun bir baskı yapıldı. Bu olay ismimin Aylin Nazlıaka olduğu kadar gerçektir. Ancak basına servis edilişi ve basında işlenişi ile ilgili yön değiştirmesi maalesef algısal boyutu ile gerçekleştirilen olay arasında fark yaratmıştır.

Kişinin ismini açıklamamam kişiyi korumakla ilgili değil, ilkesel bir duruştur. Tarih bu ilkesel duruşları değerlendirecektir. Örneğin Dreyfus da daha öncesinde yanlış bir şekilde yargılanmıştı ama tarih ona karşılığını verdi.'

Olayda adı geçen kişi Necati Yılmaz mı?

Olayda adı geçen kişi Necati Yılmaz mı?

HaberTürk'ten Ömer Topsakal'ın haberine göre CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Aylin Nazlıaka parti meclisi toplantısının yapıldığı salondan çıktıktan sonra söz aldı. İddia edilen olayda adı geçen kişinin kendisi olduğunu söyledi.

O gün Nazlıaka odasına geldiğinde ve çıktıktan sonra olanları dakika dakika anlattı. PM Üyelerinin verdiği bilgiye göre; üyeleri tatmin edici bir açıklama yaptı.

Bu açıklama üzerine bir pm üyesi Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na 'Aylin Hanım'ın size verdiği isim Necati Yılmaz mıydı?' diye sordu. Kılıçdaroğlu da 'Evet, ancak Aylin Hanım bizim yüzleştirme davetimize icabet etmedi, ortada bir kanıt yok' dedi.

Necati Yılmaz, kürsüden o gün kendisini ziyarete gelenlerin isimlerinin polisteki kaydını, o gün odada çekilen fotoğrafları gösterdi.

Yılmaz'ın Meclis personelinden de 'Duvara monteli resim üzerinde işlem yapılmamıştır' belgesi aldığı öğrenildi.

CHA ve HaberTürk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
35
19
12
10
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hasan Şişman

Koskoca SÖzüm ona Atatürk'ün partisinin ugrastıgı olaylara bakın. Yahu Atatürk'ü putlastırmayın oda bır ınsan. Yok resmını ındırmısler yok bılmemne. Adamı gö... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bu "atatürkün partisi güya" eleştirisini yapanlar gönülden MHPlilermi? soruyorum sadece CHPyi en ağır eleştirenler MHPliler gibi geliyor bi tespit.

Ayna Efendi

Resmi indireni değil de olaya tanık olanı ihraç ediyorlar, Chp de Atatürk tablosu indirileli yıllar oldu

Ayna Efendi

resmi indirenin zeynep altıok olduğu söyleniyormuş

Aleyn

Chp Aylin Nazlıaka gibi birisini gönderirse benim için gerçekten biter. Atartürkçülüğün arkasına gizlendikleri için yeterince destek oldum zaten. Şu 4 büyük... Devamını Gör