Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Özel: 'Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Adayımız Olması Mümkün Değil'

CHP'li Özel: 'Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Adayımız Olması Mümkün Değil'

Abdullah Gül'ün CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olmasının mümkün olmadığını açıklayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'CHP'lileri rahatsız edecek, CHP'lilerin adaylığından memnuniyetsizlik duyacağı hiç kimse olmayacaktır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Grup Başkanvekili Özgür ÖzelTürkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in dünkü açıklamalarını dikkatle dinlediklerini belirterek, 'Ömer Çelik, bir süredir AK Parti'deki serbest düşüşe engel olamadıklarının farkında. Ne yaparlarsa yapsınlar artık vatandaşın gönlünde bir yer bulamıyorlar. Ömer Bey basın toplantılarını anlatmalı kahveye döndürdü. Görüyoruz, gördüğünüz gibi değil, duyuyoruz duyduğunuz gibi değil; vatandaş tepki gösteriyor ama sandığınız gibi değil. ‘Cumhurbaşkanımız, pandemi süreci başladığından beri böyle bir toplantıda bir araya gelmedi.’ Ahlat’ta bulaşmayan virüs, Dumlupınar’da bulaşıcı oluyor. Malazgirt anması serbest, 30 Ağustos törenleri yasak, Ayasofya’da tehlikeli değil, Anıtkabir’de tehlikeli hale geliyor' dedi.

"Miting yaptıysan sorumluluğunu al"

"Miting yaptıysan sorumluluğunu al"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Giresun mitingini eleştiren Özel, şunları kaydetti:

'Sonra Ömer Çelik’i dinlesek, sanırsınız selden sonra cumhurbaşkanı gitmiş, vatandaş da onu bulduğu yerde toplanmış. Gerçek böyle değil, Cumhurbaşkanlığı’nın üzerinde konuşması olan otobüs yola çıkmış, vatandaşın duracağı yerlere mitingin gerçekleşmesinden iki saat önce bariyerleri koymuşlar. Erdoğan daha o saatlerde havada, polis boş yerleri bariyerlemiş. Bu burada miting olacak demek. ‘Kendiliğinden oluşan fiili durum’ diyor. Kadın ayrı erkek ayrı, her mitingte koyduğunuz o bariyerleri iki saat önceden oraya koyunca nasıl fiili durum oluyor? Miting yaptıysan yaptın al sorumluluğunu, iki gün sonra Giresun’daki 10 gündeki vaka sayısının sorumluluğunu alırsın. Hadi bizden utanmıyorsun, o miting alanına gidenlerden de mi utanmıyorsun? ‘Nasılsa onlar bizim parti, onlar yalanı mazur görürler’ Niye görsün? Giresun’un güzel insanlarını niye kandırıyorsun?

"Düzenli test yapılacaksa maden işçilerine yapılsın"

"Düzenli test yapılacaksa maden işçilerine yapılsın"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Özel, dün Mecliste düzenlediği basın toplantısında adli yıl açılış programına katılacaklardan korona testi yaptırmasının istenmesine ilişkin eleştirilerini hatırlatarak, 'O hadsizliğe verdiğimiz cevap ortada. Az bile verdik fazlasını bile hak ettiniz' dedi.

Düzenli test yapılacaksa, maden işçilerine yapılması gerektiğini belirten Özel, haftalarca uğraşması neticesinde maden işçilerine bir kez korona testi yapıldığını anlattı.

"Genel Başkanın İnce'nin ihraç edilmesi gibi bir düşüncesi yok"

"Genel Başkanın İnce'nin ihraç edilmesi gibi bir düşüncesi yok"

Yalova'da CHP'li Muharrem İnce hakkında ihraç dilekçesi verildiğine yönelik haberlerin sorulması üzerine Özel, şunları kaydetti:

'Bir iddia olarak, Yalova Merkez ilçeye bir dilekçeyle bir partilinin başvurduğu söyleniyor. Bunu doğrulatabilmiş değiliz. Yalova İl Başkanlığımıza, Genel Merkezimize yollanmış böyle bir talep yok. İki gün önce katıldığımız Merkez Yönetim Kurulunda ve Genel Başkanımızın Sayın Muharrem İnce'nin ihraç edilmesi gibi bir düşünceleri, talebi, böyle bir şeyi akıllarından geçirmeleri dahi söz konusu değil. Bu konuyu, birileri kasıtlı olarak köpürtmeye çalışıyor. Bunu kesin bir dille reddediyoruz.'

"Abdullah Gül'ün adaylığı ihtimal dahilinde değil"

"Abdullah Gül'ün adaylığı ihtimal dahilinde değil"

Abdullah Gül'ün CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönündeki soruyu ise Özel, şöyle yanıtladı:

'Abdullah Gül'ün, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanı adayı ilgili düzenlememize göre, CHP'nin Meclis Grubu tarafından aday gösterilecektir. Elbette partimizin yetkili organlarında tartışıldıktan ve bu konu olgunlaştıktan sonra adaylaşacaktır. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı, CHP'lileri rahatsız edecek, CHP'lerin adaylığından memnuniyetsizlik duyacağı hiç kimse olmayacaktır. Abdullah Gül'ün, CHP'nin adayı olması gibi bir konu gündemimizde yoktur. İhtimal dahilinde değildir. Bu haberleri kesin bir dille yalanlıyoruz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
6
5
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
heisenberg

kimse bos konusmasin mansur yavas kanirtir her kesimden de oy alir. mansur yavas her kesimden oybaakir

Metin Uzun

Tipine tukurdugum tipitip de konusmus . Kimi aday gostersinler seni mi ? Bu hiyari hala partide tutan KK derebeyini istifaya davet ediyorum . Bu kadar salak ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

muharrem ego sorunları olan birisi. şahsen bi daha desteklemem kendisini. sende bunun farkındasın sanırım o yüzden savunuyorsun.

Resho

Ekmelettin'den ders almışsanız ne ala...