Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Başarır: "Tarım Bakanının Yardımcısı Sahte Diplomalı"

CHP'li Başarır: "Tarım Bakanının Yardımcısı Sahte Diplomalı"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, otuza yakın bürokratın sahte diplomalı olduğunu tespit ettiklerini ve bu isimlerin arasında Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısının bulunduğunu açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

TELE1’de yayınlanan Açıkça programına katılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, aralarında bürokratların, milletvekillerinin ve bakan yardımcısının bulunduğu bir grubun sahte diplomalı olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. 

Bu tespiti sadece kendisinin değil YÖK’ün de yaptığını ve skandalla ilgili soruşturma başlattığını bildiren Başarır, 'Bunlar tespit edilmiş zaten. ‘Bu diplomaları geri verin’ denilmiş. ‘Bunlar geçersizdir’ denilmiş. ‘Burada sınav yapılmamış’ denilmiş. Gazeteciler, araştırmacılar, bakan yardımcıları, milletvekilleri, eski milletvekilleri… Düşünebiliyor musunuz Türkiye’yi ne hale getirdiler' dedi. 

Sahte diplomalı kişilerin çok fazla olduğunu ancak şu ana kadar kamuoyunun bildiği 30’a yakın kişiyi tespit ettiklerini belirten Başarır, çalışmalarının sürdüğünü ve sayının 50’ye yaklaşabileceğini kaydetti.

"Listedekileri perşembe günü Meclis kürsüsünden açıklayacağım" 📹

Başarır, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısının ve AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen OPTİMAR Araştırma’nın sahibi Hilmi Daşdemir'in de sahte diplomalılar arasında olduğunu iddia etti. 

Başarır, sahte diplomalı isimlerin geri kalanını perşembe günü Meclis kürsüsünden açıklayacağını ve konuyla ilgili araştırma önergesi vereceğini bildirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
118
39
29
10
6
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ramazan Kara

Ben tek kişiyi biliyordum diplomasız.

demet s.

faiz sebep, enflasyon netice, diploma teferruattır.

Panzer V

diplomalı olması şaşırtıcı olurdu

Halil Değerli

Sahte kelimesinden sonra tamlama Reis ve avaneleri ile bitiyor... ..... 😡😡😡