Görüş Bildir
Haberler
Chat GPT ve Lens AI’den Fazlası Var: Günlük Hayatta İşlerimizi Kolaylaştıran 10 Farklı Yapay Zeka Türü

etiket Chat GPT ve Lens AI’den Fazlası Var: Günlük Hayatta İşlerimizi Kolaylaştıran 10 Farklı Yapay Zeka Türü

Begüm
31.03.2023 - 14:03

Her geçen gün, günlük hayatımızda kullandığımız yapay zeka çeşitleri artıyor ve şekilleniyor. Öyle ki resim yapan, yazı yazan hatta konuşan yapay zeka bile var. İşte günlük hayatta karşılaşabileceğiniz yapay zeka türleri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. DataBot

1. DataBot

Yapay zeka destekli bir sanal asistan olan DataBot iOS, Windows ve Android gibi pek çok işletim sisteminde kullanılabiliyor. Diğer sanal asistanlardan farklı olarak sorularını yanıtlarken sizin için önemli olduğunu düşündüğü konulara değinir.

2. LEVA

2. LEVA

Markaya özel bir deneyim geliştirmek için tasarlanan LEVA yazılı ve sesli olarak 13 farklı dilde iletişim kurar. Farklı sektörler için geliştirilmiştir. Kullanıcıların taleplerini işlerken kişiselleştirilmiş bir deneyim sunar.

3. Cortana

3. Cortana

Yapay zekanın aktif olduğu alanlardan biri de sanal asistanlar. Microsoft'un sanal asistanı da verdiği tepkiler ile oldukça gündemde.

4. ELSA Speak

4. ELSA Speak

İngilizce konuşmayı öğrenmek isteyenler için tasarlanan ELSA Speak özellikle telafuzu iyileştirmeye odaklanıyor. Sizin sesinizi algılayarak dil öğrenme üzerinden iyileştirme yaparken sizin verilerinizi toplayarak kendini de geliştiriyor.

5. Dating.ai

5. Dating.ai

Flört uygulaması olan Dating.ai oldukça ilginç bir yapay zekadır. Beğendiğiniz kişinin yüzünü yükledikten sonra beğendiğiniz kişiye benzeyen kişileri bulmanızı sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Replika

6. Replika

Aslında bir arkadaş olan Replika sizi dinleyen, sizle sohbet eden bir yapay zekadır. İlgi alanınıza göre sohbet başlatarak gerçek bir arkadaşınızmış gibi sizinle uzun süre sohbet edebilir, yeni bilgiler sunabilir.

7. Socratic

7. Socratic

Ev ödevleri ve dersler için geliştirilen Socratic özellikle öğrencilerin ve ebeveynlerin tercih ettiği bir yapay zeka. Derste geçen kavramlar ve problemleri algılayıp çözebilmek için yapay zekadan yararlanılır.

8. Fyle

8. Fyle

Harcama yönetimi için geliştirilen yapay zeka uygulaması olan Fyle gider yönetimi yapmak isteyenler için ideal.

9. Hound

9. Hound

Doğal sesinizi kullanarak erişmek istediğiniz bilgileri aradığınızda size asistanlık yapan Hound, bilginin sonuçlarını iyileştirerek aralarından size en doğru ve bütün cevabı sunan bir yapay zeka uygulamasıdır.

10. Youper

10. Youper

Duygusal sağlık asistanı uygulaması olan Youper kullanıcıların duygusal sağlıklarını kontrol eder. Yapay zeka hızlı bir şekilde kullanıcılar ile sohbet ederken kullanıcıların duygu durumlarını ve duygusal sağlıklarını kontrol ederek sonuca ulaşır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
4
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın