Görüş Bildir
Haberler
Çevre Kirliliğini Büyük Ölçüde Azaltacak Günümüzde Faaliyette Olan Birbirinden Yaratıcı Projeler

etiket Çevre Kirliliğini Büyük Ölçüde Azaltacak Günümüzde Faaliyette Olan Birbirinden Yaratıcı Projeler

Penny
04.04.2019 - 14:22 Son Güncelleme: 05.04.2019 - 17:59

Çevre kirliliği sorunu günümüzde en önemli konulardan biridir. Atıklarla mücadelede uygun olmayan yöntemlerin kullanılması, okyanuslarımızın ve nehirlerimizin kirlenmesine, ekosistemin tahrip olmasına ve hayvanların neslinin tükenmesine neden oldu. Fakat en azından ekolojimizi geliştirmek için bir şeyler yapmaya başlar ve bir şeyleri değiştirirsek belki bir şansımız olabilir.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-curiosit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Havayı temizleyen genetiği değiştirilmiş bitkiler.

Havayı temizleyen genetiği değiştirilmiş bitkiler.

Washington Üniversitesi'ndeki araştırmacılar havayı temizleyebilen bitkiler ürettiler. Şehirlerdeki yüksek kirlilik seviyesi nedeniyle, birçok insan alerjilerden ve diğer hastalıklardan muzdarip. Bu durumda, bu ev bitkileri bize yardımcı olabilir. Ekip, tüm memelilerde bulunan bir geni ‘epipremnum aureum’ (salon sarmaşığı) bitkilerine nakletmeye karar verdi. Bu gen bazı kimyasalları karbondioksite dönüştürür, böylece bitki havayı etkili bir şekilde temizler. Genetiği değiştirilmiş bitkiler mükemmel sonuçlar veriyor. 8 günde benzen miktarını %75 oranında düşürdüler ve 6 gün içinde kloroform odadan tamamen boşaltıldı. Bu bitkiler 1 yıldan kısa bir süredir var, ancak üreticiler onları satmaya başlamak istiyor.

Cam şişe yerine karton şişe.

Cam şişe yerine karton şişe.

Justin Murray, geri dönüşümlü kartondan yapılmış şişenin patentini aldı. Bu şişeler şarap, süt vb. için kullanılabilir. Bu üretim yöntemi çevre için daha ucuz ve daha az zararlı. Çünkü karton birkaç ay içinde parçalanırken, cam 4000 yıl kaybolmaz.

Fazla mallar için ikinci bir şans.

Fazla mallar için ikinci bir şans.

Bozuk ürün kullanım sorunu gerçekten önemli. WeFood mağazasının sahipleri fazla ürünleri atmaya değil, ikinci bir şans vermeye karar verdiler. WeFood, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri, kötü görünen ürünleri ve hasarlı ambalajları olan ürünleri satın alır ve %50'ye varan indirimlerle satar. Şu an itibariyle, Danimarka'da bu mağazalardan 2 tane var ve bunlar gerçekten oldukça popüler.

Taşınabilir biyogaz çantaları.

Taşınabilir biyogaz çantaları.

Alman (B)enerji şirketi gübre ve organik atıklardan biyogaz üretiyor. Bu alternatif yöntem, geleneksel enerji kaynaklarına erişimi olmayan veya erişimin kısıtlı olduğu yerlerde yaşayan insanlar için gerçekten iyi. Özel reaktörler içerisinde gaz üretildikten sonra yaklaşık 5 kg ağırlığındaki özel torbalara aktarılır. Bu torbalar kolayca taşınır. Bir brülörün 4 saat boyunca çalışmasını sağlamak için bir torba yeterlidir.

Fin atık ayrıştırma kutuları.

Finlandiya'da, atık ayrıştırma evde başlar. Evlerin yakınında, kağıt, karton, cam, metal, plastik, pil ve motor yağı gibi malzemelerin geçici olarak tutulduğu farklı atık türleri için farklı kutular vardır. Bu kutulardan parklarda, caddelerde ve mağazalarda da bulunur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Paket ücreti iadesi.

Paket ücreti iadesi.

Birçok Avrupa ülkesinde, müşteri bir ürünün ambalajının ücretini de öder. Bu ambalaj iade edilebilir ve bunun için ödenen tutar iade edilir. Makbuzunuzda, iade edilebilecek tutarı her zaman görebilirsiniz.

Çocuk bezlerini temiz enerjiye dönüştürme.

Çocuk bezlerini temiz enerjiye dönüştürme.

Hollanda'daki bir atık arıtma tesisi olan ARN, çocuk bezi geri dönüşümü için bir tesis inşa etmeyi planlıyor. 480 ° F'ye ısıtılmış bir reaktör yardımıyla, çocuk bezleri bir sıvıya dönüşecek ve farklı malzemelere parçalanacaktır. Yüksek sıcaklık tüm virüsleri ve bakterileri yok edecektir ve geri dönüştürülmüş ürün ekolojik olarak güvenli olacaktır. Çocuk bezleri çevre dostu bir gaz, plastik ve biyokütle olarak geri dönüştürülecek. Bu, kömür yerine kullanılabilecek.

2020 Olimpiyatları'nda elektronik atıklardan yapılacak madalya.

2020 Olimpiyatları'nda elektronik atıklardan yapılacak madalya.

Tokyo Organizasyon Komitesi, Tokyo vatandaşlarından kullanılmayan tüm elektronik cihazlarını bağışlamasını istedi. Tüm değerli metaller Olimpiyat Madalyası yapılmak için kullanılacak. Proje 31 Mart 2019'da bitti ve tonlarca atık toplandı.

Biyobozunur 6'lı paket halkaları.

Biyobozunur 6'lı paket halkaları.

Ekolojistlere göre, plastik (özellikle plastik 6'lı bira paket halkaları) yılda yaklaşık bir milyon deniz kuşunu ve 100.000 deniz memelisini öldürüyor. Floridalı SaltWater Brewery, plastikten değil, buğday ve arpa saplarından yapılmış 6'lı yeni bir halka tipi yarattı. Bu halkalar hem toprakta hem de suda hızlı bir şekilde ayrışır ve onları yutsalar bile hayvanlara zarar vermez.

Geri dönüşümlü Coca-Cola etiketlerinden kapaklar.

Geri dönüşümlü Coca-Cola etiketlerinden kapaklar.

Fitzroy daha az plastik üretmenin başka bir yolunu yarattı. Coca-Cola etiketlerini geri dönüştürüyorlar ve rom şişeleri için kapaklar yapıyorlar. Bu kapaklar mermerden yapılmış gibi görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çok kullanımlık hijyenik ped.

Çok kullanımlık hijyenik ped.

Hijyenik pedler günümüzde atıkların büyük bir bölümünü oluşturuyor. Bu durum üzerine Lunapads yeniden kullanılabilir hijyenik ped geliştirmeye karar vermiş. Özel düğmelerle iç çamaşırlarına kolayca bağlanabiliyorlar. Kullandıktan sonra soğuk suyla yıkanabiliyor, kurutulabiliyor ve tekrar kullanılabiliyor. Üretici, bu pedlerin doğal havalandırma sağladığını, böylece herhangi bir tahrişe veya mantar enfeksiyonuna yol açmayacağını iddia ediyor. Lunapad'ler yaklaşık 3-5 yıl kullanılabilir ve yaklaşık 10-15$ tutarındadır. Pedleri çok sık yıkamanıza gerek kalmaması için bir set bile alabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
259
70
24
21
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın