Görüş Bildir
Haberler
Çevre Kirliliğinde 'Yeni Normal': Su Altındaki Maske ve Eldivenler

Çevre Kirliliğinde 'Yeni Normal': Su Altındaki Maske ve Eldivenler

Koronavirüs salgınının ardından normalleşme dönemine girilen bu günlerde, Antalya'da dalış yapan vatandaşlar denizin dibinde birçok maske ve eldivenle karşılaştı.

Salgına karşı korunmak için alınan maske ve eldivenler, yeni bir çevre probleminin habercisi oldu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dalgıçlar su altındaki durumu kamerayla görüntüledi

Dalgıçlar su altındaki durumu kamerayla görüntüledi

Koronavirüs salgınında hayatımıza yoğun bir şekilde giren maske ve eldivenler, şimdi ciddi bir tehlikenin ayak sesleri oldu, o da kirlilik. 

1 Haziran itibariyle Antalya'da yeniden dalış yapabilen dalgıçlar, su altındaki kirliliğe dikkat çekmek için denizin altını kamerayla görüntüledi. Son birkaç aydır neredeyse hiç turizm hareketi olmamasına rağmen, plastik maddelerin yanı sıra maske ve eldivenler suyun altında görüntülendi.

'Vatandaşlar, eldiven maskelerini mutlaka çöp kutularına atmalı'

'Vatandaşlar, eldiven maskelerini mutlaka çöp kutularına atmalı'

20 metre derinlikte 1000 metrekare alanın temizlendiğini söyleyen Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu İl Temsilcisi İsa Alemdar, şu ifadeleri kullandı:

'Koronavirüs sürecinde gündelik hayatımıza giren maske ve eldivenler son günlerde su altında karşımıza çok çıkmaya başladı. Biz sık sık su altında temizlik çalışması yapıyoruz. Fakat birkaç gündür maske ve eldivenleri çok fazla görür olduk. Bunlar denize, dereler, nehirler ve su kanalları aracılığıyla ulaşıyor. Sahil kenarında denize giren vatandaşlar çöp kutusuna atmak yerine ya elinden düşürüyor ya da farkında olmadan maske denize uçuyor. Sebebi ne olursa olsun maske ve eldivenler bir şekilde denizle buluşuyor. Doğada hızlı kaybolan ürünler değiller. Özellikle plastik eldiven doğada binlerce yıl kalabilir. Pandemi süreci başladığından bu yana tüm dünyanın sorunu olan bu problemi biz de Antalya'da görmeye başladık. Vatandaşlar, eldiven maskelerini mutlaka çöp kutularına atmalı. Sahilde olanlar ise maskelerini korumalı ve denize uçmasına veya karışmasına izin vermemeli.'

'Gelecekte yeni çevre problemleri ile karşılaşacağız'

'Gelecekte yeni çevre problemleri ile karşılaşacağız'

Su altındaki kirlenmeyi görüntüleyen su altı film yapımcısı Alican Abacı ise korona süreciyle birlikte su altını kirleten unsurlara eldiven ve maskelerin de eklendiğini söyledi. Bu iki materyali hemen hemen her dalışında görüntülediğini anlatan Abacı, 'İnsanlar bunları bir şekilde elinden hızlıca çıkarmak istiyor, bu da doğayı kirletiyor. Bu karşılaştığımız şeyler hafife alınacak kirlenmeler değil. Gelecekte yeni çevre problemleriyle karşılaşacağız' şeklinde konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
36
17
7
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özgemey

Ben küçücük bir çöpü yere bile atmamak için çöp bulamadığından dakikalarca elimde taşıdığım bilirim. Çantamda biriktirip eve geldiğimde çöpe atardım ama asla... Devamını Gör

vorosa1626

Bebek'te yürüyüş yapıyorum bazen 250-300 metre boyunca bi tane çöp kutusu bulamıyorum elimde taşırken çöp nitelik değiştiriyor resmen. Kolaycı bir toplum old... Devamını Gör

ToksiN06

Sorsan vatan millet derler çevreyi korumak kollamakta vatan millet sevgisidir!! Her şeyleri sahte bu insanların (!) Böyle insanlar gitsin ya!!

Saypır User

Felaket üstüne felaket yaşayıp, nasıl bu kadar vurdumduymaz oluyor bu insanlar!! Pes doğrusu!!!!