Görüş Bildir
Haberler
Cerablus'ta Bir Kez Daha Türk Tankı Vuruldu: 3 Asker Yaralı

Cerablus'ta Bir Kez Daha Türk Tankı Vuruldu: 3 Asker Yaralı

Deniz Gök
30.08.2016 - 19:45 Son Güncelleme: 31.08.2016 - 10:49

ABD Merkez Komutanlık (CENTCOM) Sözcüsü Albay John Thomas, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye ve Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) ateş etmeme konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi. Dışişleri'nden yapılan açıklamada ise ABD'nin PYD'nin doğuya çekilmesi yönündeki taahhüdünü tutması istendi. Açıklamada 'Harekât, terör belası vatandaşlarımızı rahatsız etmeyecek noktaya geriletilinceye kadar sürecektir.' denildi.  ABD Büyükelçisi John Bass'ın da ABD'li yetkililerin açıklamaları ile ilgili Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı öğrenildi.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken TSK yaptığı bir açıklamayla Cerablus'un batısında 1 tankın roketle vurulduğunu ve 3 askerin yaralandığını açıkladı. Saldırının IŞİD mevzilerinden atılan roketle gerçekleştirildiği öne sürüldü. Harekâtın 4. gününde de PYD/YPG güçlerince Türk tanklarına yönelik saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıda 1 asker şehit olmuş, 3 asker de yaralanmıştı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) sözcüsü Albay John Thomas, Cerablus'un güneyinde Fırat Kalkanı Harekâtı'nda Türkiye ile PKK'nın Suriye kolu PYD öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri arasında yaşanan çatışmaların sonlandırılması için tarafların mutabakata vardığını söyledi. 

Reuters'a konuşan, Türk ordusunun desteklediği muhalif gruplardan birinin komutanı ise, ateşkes anlaşması yapılmadığını ve kısa bir ara verilen operasyonların yeniden başlayacağını söyledi.

Suriye Demokratik Güçleri'nin ana gövdesini YPG oluşturuyor.

Türkiye ile SGD arasındaki 'çatışmasızlık durumuna' ilişkin ilk haber ABD'den geldi

Türkiye ile SGD arasındaki 'çatışmasızlık durumuna' ilişkin ilk haber ABD'den geldi

Fransız Haber Ajansı AFP'ye konuşan Amerikalı askeri yetkili Thomas, 'tüm taraflardan birbirlerine ateş etmeye son verme ve IŞİD tehdidine odaklanmaya dair garanti aldıklarını' söyledi.

Thomas, 'Bu en azından önümüzdeki birkaç gün için geçerli gevşek bir anlaşma ve bunun sağlamlaştırılacağını umuyoruz' dedi.

Thomas, Türkiye ve SDG'nin ABD aracılığıyla iletişim kurduğunu belirtti.

SDG'ye yakın kaynaklar da, Türkiye ile SDG bağlantılı Cerablus Askeri Meclisi arasında ateşkes üzerine anlaşıldığını açıkladı.

"Anlaşma yok, ateşkes yok"

"Anlaşma yok, ateşkes yok"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ancak Türk ordusuyla birlikte operasyonda yer alan muhalif gruplardan birinin komutanı Reuters haber ajansına, 'Anlaşma yok. Ateşkes yok. Ancak bir süredir süren bir ara var' dedi ve operasyonların kısa süre sonra yeniden başlayacağını söyledi.

Beyaz Saray: Türkiye'nin SDG'ye karşı hareketlerini desteklemiyoruz

Beyaz Saray: Türkiye'nin SDG'ye karşı hareketlerini desteklemiyoruz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, Cerablus'ta düzenlenen harekat hakkında 'ABD'nin Türkiye'nin yanında yer alıp almadığının' sorulması üzerine, spesifik olarak şu anda Cerablus konusunda da çalıştıklarını ifade etti. 

Rhodes, şöyle devam etti:

'ABD, Türkiye'nin Cerablus'u IŞİD'den temizlemesi çabalarına destek sunmuştur ve vermiştir. Aynı zamanda Türkiye'nin sınırını güvenlik altına almasını da destekliyoruz. Desteklemediğimiz çabalar ise güneye doğru hareket edilmesi ve destek verdiğimiz muhalifler olan Suriye Demokratik Güçlerine karşı çarpışması. Türkiye'ye mesajımız açık oldu. Cerablus'un IŞİD militanlarından temizlenmesi amacını destekledik. Bu da bir süredir Türkiye ile konuştuğumuz bir konu. Suriye Demokratik Güçlerine karşı düzenlenecek daha fazla eylem IŞİD'e karşı birleşik bir cephe çabalarımızı güçleştirecektir.'

Dışişleri: ABD'nin taahhüdünün bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz

Dışişleri: ABD'nin taahhüdünün bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz

Bu gelişmeler sonrası Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'ten ,'ABD'nin tarafımıza ilettiği, herhangi bir PYD/YPG unsurunun Fırat nehrinin batısında kalmayacağı yolundaki taahhüdünün bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz.' açıklaması geldi.

Sözcü Bilgiç ayrıca 'Oradaki terör belası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını rahatsız etmeyecek noktaya geriletilinceye kadar sürecektir.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz günlerde operasyonların IŞİD, PKK ve YPG tehdit olmaktan çıkana dek devam edeceğini söylemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TSK açıkladı: Cerablus'ta Türk tankı vuruldu, 3 asker yaralı

TSK açıkladı: Cerablus'ta Türk tankı vuruldu, 3 asker yaralı

TSK'dan yapılan açıklamada, 'Devam etmekte olan Fırat Kalkanı Harekâtı esnasında Cerablus'un batısında teröristlerce atılan bir roket sonucu bir tankımız hafif hasar görmüş üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye tahliye edilmiş olup tedavilerine başlanmıştır. Bölgede teröristlere karşı operasyonlar devam etmektedir' denildi.

'Araçlarıyla birlikte imha edildiler'

Açıklamada saldırıyı düzenleyen teröristlerin kaçmak isterlerken araçları ile birlikte imha edildikleri de belirtildi.

'Roket IŞİD mevzilerinden atıldı'

CNN Türk muhabiri Kenan Şener, saldırının IŞİD mevzilerinden atılan roketle gerçekleştirildiği bilgisini aktardı.

Harekâtın 4. gününde de bir Türk tankı YPG tarafından vurulmuş, 1 asker şehit olmuştu...

BBC Türkçe, AFP, AA , CNN Türkve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
186
77
48
15
12
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?