Görüş Bildir
Haberler
Cennetin Kapısı (Heaven's Gate) Tarikatı ve 39 Gencin Toplu İntiharı

Cennetin Kapısı (Heaven's Gate) Tarikatı ve 39 Gencin Toplu İntiharı

sinem kapucu
29.12.2014 - 20:16 Son Güncelleme: 01.01.2015 - 12:03

1997 Nisanının başında ''Cennetin Kapısı' tarikatının 39 gencin, kuyruklu yıldızın arkasında olduğuna inandıkları UFO'yla cennete gitmek için yaptıkları kitlesel intihardır.

kaynak: Milliyet

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurucusu Marshall Applewhite

Kurucusu Marshall Applewhite
  • Marshall Applewhite yani bilinen adıyla ''Do'' sıradan bir üniversitede  müzik öğretmeniydi. Öğretmenlik yaptığı okuldan bir öğrencisiyle eşcinsel ilişkiye girdiği iddasıyla ilişkisi kesildi. Bu olaydan sonra eşinden boşanarak ruhsal sorunlar yaşayan Marshall  2 yıl Texas'ta akıl hastanesinde tedavi gördü. Burada kendisiyle aynı inançları paylaşan bir hemşireyle evlendi ve eşiyle beraber kurduğu Cennetin Kapısı Tarikatı ABD'de bir çok eyalete yayıldı. Kendisinin İsa'nın dünyaya dönmüş hali olduğunu ileri süren Marshall taraftarlarının aileleri dahil, dünya ile ilgili her şeylerini terkedip insanüstü bir yolculuğa  hazırlanmasını istiyordu.

UFO Cinneti

UFO Cinneti
  • Marshall, uzaylılardan bilgi aldığı ve kendisine bu bilgilerin insanlar ile paylaşılması söylendiği için ''Cennetin Kapısını'' kurduğunu idda etti.

Tarikat Üyeleri

Tarikat Üyeleri
  • 18'i erkek 21'i kadın tarikat üyelerinin yaşları 24 ila 18 arasında değişmekteydi.  Hepsinin üzerinde siyah pantolonlar, siyah gömlekler, siyah spor ayakkabıları vardı. Grup üyelerinin hiçbiri sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanmıyorlardı. Temizliğe çok önem veriyorlar ve saç kesimleri aynıydı. Erkek üyelerin hepsi Vazektomi yöntemi ile kısırlaştırılmışlardı.
  • Bazı tarikat üyelerinin üzerinden  intihardan önce neler yapmaları gerektiği yazılı notlar çıkmıştır. Yüzleri iki kişi hariç mor renkli eşarplar ile örtülmüştü. 13 kişilik gruplara ayrılmışlar ve gruplar halinde intihar etmişlerdi. Son gruptaki iki kişi diğer 11 kişinin ölümlerini kolaylaştırmada yardımcı olmak amacıyla gruptan ayrılmışlardı son gruptaki iki kişinin yüzünde örtü ve plastik torba olmasından da bu anlaşılıyor. 

  • Marshall'ın muritlerine karşı son derece katı ve fanatik tutumuyla kaydedilirken, 39 kişinin puding ve fenobarbitol ilacını karıştırdıktan sonra votka içtikleri ve ranzalarında ölümü bekledikleri belirlenmiştir.

Tarikatın Amacı

Tarikatın Amacı
  • Tarikatın üyeleri, kendilerini ilk kez iki bin yıl önce dünyaya gelen görevli uzaylıların torunu olarak tanımlıyorlar. Cennetin Kapısı'na  göre yetişkin bir erkek olarak dünyaya gelen Hz İsa, tarikatın yeryüzündeki ilk üyesi. Amaçlarını,''Dünya uygarlığı ve insanın bir üst dereceye çıkmasına yardımcı olmak'' şeklide özetleyen muridler, insan bedenini bu amaca ulaşmak için kullanılan araç olarak görüyorlar.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Amaç ''Kozmik Cennet''

Amaç ''Kozmik Cennet''
  • İntihar eden gençlerin amacının Hale Bopp kuyruklu yıldızının arkasında bulunduğuna inandıkları UFO aracılığyla kozmik cennete ulaşmak. Marshall bu 39 insana hale-bopp adındaki kuyruklu yıldızını uzaylılara ait devasa bir uzay gemisi olarak tanıtmıştır. Bu uzay gemisi onları cennetteki evlerine götürmek için gelmiştir.
  • Böylece insanları intihara sürüklemiş; onların bedenlerinden vazgeçmelerini istemiş, diğer bir deyişle dünyevi kılıflarından sıyrılıp uzaylılar tarafından bir uzay gemisine bindirilerek daha yüksek bir varlık düzeyine taşıncaklarına inanmışlardır.

Son Mektup

Son Mektup
  • ''Cennetin Kapısı'' tarikatı mensupları internetteki son mektuplarında, ''22 yıl süren öğrenciliklerini tamamlayıp insan seviyesinde bir üst seviyeye geçmeye hak kazandıklarını'' bildirdi.''Mezuniyetleriyle'' insaoğlundan daha yüce seviyeye geldiklerine inanan muridler, intiharı bir üst seviyeye geçebilmek için tek yol gördüklerini belirttikleri mektuplarında, ölmeden önce her gün çalışarak '' Cennet Krallığına'' girmeye hak kazandıklarını ve zamanın geldiğini söyledi.

tarikat merkezi olarak kullanılan ABD’nin San Diego şehri yakınlarındaki bir villada toplu olarak intihar ettiler.

tarikat merkezi olarak kullanılan ABD’nin San Diego şehri yakınlarındaki bir villada toplu olarak intihar ettiler.

Değer miydi???

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
30
24
14
7
6
6