Görüş Bildir
Haberler
Cenazelerin Sıhhiye’den Uğurlanmasına İzin Yok: Binler Anma Töreninde Buluştu

Cenazelerin Sıhhiye’den Uğurlanmasına İzin Yok: Binler Anma Töreninde Buluştu

Batuhan
11.10.2015 - 10:33

Fotoğraflar: Reuters

İçeriğin Devamı Aşağıda

95 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Ankara Sıhhiye Meydanı'ndan bir anma etkinliği düzenleniyor

Ancak DİSK Başkanı Kani Beko, başından itibaren İçişleri Bakanlığı’ndan Ankara Valiliği’ne cenazelerin anma töreniyle uğurlanmasına izin verilmediğini, bu yüzden sadece anma töreni yapabildiklerini kaydetti.

Demirtaş: 128 yoldaşımızı kaybettik

Demirtaş, Şu ana kadar 128 yoldaşımızı yitirdik. Cenazeleri sonsuzluğa uğurlamaya başladık. Gün gelecek devran dönecek. Ve siz bu ülkeyi teslim aldık ‘Devlet bizim malımız’ diyenler halka hesap vereceksiniz” dedi.

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünden bu yana Ankara’nın göbeğinde kuş uçsa haberi olan devlet bir katliamı önleyememiştir. Diyarbakır’daki gibi Suruç’taki gibi. Dün akşamdan bu yana başbakan yaptığı açıklamanın yarısından fazlasını bizi suçlamaya ayırmıştır. Yandaşları şakşakçıları gece yarısına kadar TV, TV dolaşıp katledilenleri, bizi suçlamıştır. En azından acıda birleşebilmeyi çok isterdik. Ama biz katillerimizle acıda nasıl buluşalım? Faşizmle acıda nasıl buluşalım?

Yoksa yüreğinde vicdanın insani değerlerin kırıntısını taşıyanlar zaten birleşmiş durumda. Türkiye’nin bütün ezilenleri bu katliam karşısında tek yürek olmuş durumda. Bu devlet bizim bu vatan ortak vatanımızdır diyeceğiz. Kimsenin tepeden gelerek haklarımıza el koymasına müsaade etmeyeceğiz. Ayağımız yere vursak sarayın camları titrer diyeceğiz. İntikamla kinle hareket etmeyeceğiz. Ama hesabını da soracağız. Bunun ilk adımı 1 Kasım.”

Ankara'daki Saldırıyı Anmak İsteyenlere Polis Engeli

Ankara'daki Saldırıyı Anmak İsteyenlere Polis Engeli

Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eşbaşkanları Demirtaş ve Yüksekdağ, anma töreni için Ankara'da cumartesi günü patlamaların olduğu gar önüne gitti. Ancak partiden yapılan açıklamaya göre, çevik kuvvet HDP heyetini engelledi.

Ankara'da dün patlamanın yaşandığı Tren Garı'na karanfil bırakmak için gelenler, polislerin engellemesi ile karşılaştı. Polis, organizasyon heyetinden 10 kişinin alana girmesine izin verdi.

Patlamanın yaşandığı noktaya karanfiller bırakıldı.

Emniyet, güvenliği gerekçe göstererek patlama noktasının çevresinde barikat kurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: @aylushka_a 

HDP’den yapılan açıklamada “Barış Mitingi Katliamı’nın gerçekleştiği noktaya karanfil bırakmak isteyen kurum temsilcileri ile Eş Genel Başkanlarımız, Grup Başkanvekillerimiz ve milletvekillerimizin bulunduğu heyete çevik kuvvet ekipleri saldırmıştır. Yaralılar bulunmaktadır” denildi.

Ajanslar, ZETE

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0