Görüş Bildir
Haberler
Cemaatteki İstismarı Araştıracak Komisyonun Başına 'Şeriat Bizim Hukukumuzdur' Diyen Vekil Getirildi

Cemaatteki İstismarı Araştıracak Komisyonun Başına 'Şeriat Bizim Hukukumuzdur' Diyen Vekil Getirildi

6 yaşında kız çocuğunun 'evlilik' adı altında cinsel istismara maruz bırakılmasının araştırılması için kurulan Meclis komisyonunun başına 'Şeriat bizim hukukumuz' diyen AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu getirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşından itibaren 'evlilik' adı altında yıllarca istismara uğradığının ortaya çıkmasının ardından TBMM'de araştırma komisyonu kurulması kararlaştırılmıştı.

Ancak çocuk istismarını araştıracak komisyonun başına getirilen isim tartışma yarattı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil,  komisyonun başına AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu'nun getirildiğini aktardı. Aydoğdu, 'Şeriat bizim hukukumuz' çıkışıyla gündeme gelmişti. 

Kadıgil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Şeriatçı bir tarikattaki çocuk istismarını araştıracak Meclis komisyonun başına 'şeriat bizim hukukumuz' diyen bir erkeği uygun bulmuşlar' ifadelerini kullandı.

Aydoğdu ne demişti?

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdı, 2020 yılında TBMM'de yapığı bir konuşmada, 'Bizim tarihimizde hiçbir şekilde şahsın hukukunu, kişinin temel hak ve hürriyetlerini düzenleme devlete bırakılmamıştır, bunu toplum kendisi yapmıştır. Şeriat her şeyin üzerindedir, yani hukuk her şeyin üzerindedir. Şeriat kelimesinden korkarız, hayır öyle değildir, şeriat bizim hukukumuzdur, genel hukukumuzdur, örfi hukuk bunun içindedir. Padişahların yaptığı hukuk hukukçuların hukukudur' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
18
14
5
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Ne bulacaklar acaba çok merak ediyorum.

1.Harald

rızası var diyecek şerefsizler

Teke tek

Abi siyaset arsızlık, utanmazlık ve kuralsızlık demek değil bee. Allah korkusunu geçtim, sizlerde hiç mi utanma, ahlak yok. Ama bu olanlar, bunların bu kada... Devamını Gör

Hulusi Baba

O zaman yallah arabistana, kodumun arapları!