Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Aydoğdu Meclis Kürsüsünden Seslendi: 'Şeriat Bizim Hukukumuzdur ve Her Şeyin Üzerindedir'

etiket AKP'li Aydoğdu Meclis Kürsüsünden Seslendi: 'Şeriat Bizim Hukukumuzdur ve Her Şeyin Üzerindedir'

Emre Ordu
10.12.2020 - 12:25 Son Güncelleme: 13.01.2023 - 13:39

AKP Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu bütçe görüşmeleri sırasında TBMM'de yaptığı konuşmada 'Şeriat her şeyin üzerindedir, yani hukuk her şeyin üzerindedir. Şeriat bizim hukukumuzdur, genel hukukumuzdur, örfi hukuk bunun içindedir' dedi.  

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün TBMM'de Danıştay bütçesinin görüşülmesi sırasında AKP Aksaray Milletvekili eski Vali Cengiz Aydoğdu 'Şeriat bizim hukukumuzdur' ifadelerini kullandı. Aydoğdu'nun bu çıkışına CHP sıralarından tepki geldi.

"Şeriat her şeyin üzerindedir"

Aydoğdu şu ifadeleri kullandı:

“Bizim tarihimizde hiçbir şekilde şahsın hukukunu, kişinin temel hak ve hürriyetlerini düzenleme devlete bırakılmamıştır, bunu toplum kendisi yapmıştır. Şeriat her şeyin üzerindedir, yani hukuk her şeyin üzerindedir. Şeriat kelimesinden korkarız, hayır öyle değildir, şeriat bizim hukukumuzdur, genel hukukumuzdur, örfi hukuk bunun içindedir. Padişahların yaptığı hukuk hukukçuların hukukudur.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'li Özkoç: "Burada şeriat değil, medeni hukuk geçerli"

CHP'li Özkoç: "Burada şeriat değil, medeni hukuk geçerli"

Bu sözlere CHP'li Engin Özkoç, “Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nde şeriat hukuku değil; adaletli, medeni hukuk geçerlidir. Valilik görevi yapmış bir kişinin en azından bunu biliyor olması gerekir, kendisini kınıyorum” diye tepki gösterdi. 

Özkoç “Burada, ‘Şeriat bizim hukukumuzdur' diye bir konuşmayı, bir vali yapamaz, doğru değildir” deyince AKP'li Aydoğdu, “Şeriat bizim hukukumuzdur demedim” biçiminde sözlerini değiştirdi. Ancak Aydoğdu'nun ‘'Şeriat bizim hukukumuzdur'' sözleri tutanaklarda yer alıyor.

AKP'li Aydoğdu'nun sözlerine sosyal medyadan tepkiler 👇

AKP'li Aydoğdu'nun sözlerine sosyal medyadan tepkiler 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

İlginizi çekebilecek diğer haberler...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
557
257
90
51
22
12
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Damla Er

Resmen rezillik... ülkenin geldiği duruma bak. Mecliste şeriat güzellemesi yapılıyor.

asch

Şeriatı çok istiyorsanız şeriatın merkezi Suudi Arabistana gidebilirsiniz bu ülkenin hukukunu anca rüyalarınızda değiştirirsiniz Arap bozuntuları sizi!

Adam Eva

şeriatın geçerli olduğu ülkelerde millet akın akın kaçarken bizde ise orta doğuda hiçbir ülkede olmayan medeni hukuk geçerli ama bir insan bir şeyin kıymetin... Devamını Gör