Görüş Bildir
Haberler
TV
Cemaate Yakınlığıyla Bilinen Üç Kanal Tivibu'dan Çıkarılıyor

Cemaate Yakınlığıyla Bilinen Üç Kanal Tivibu'dan Çıkarılıyor

Hande öçalan
27.09.2015 - 12:42 Son Güncelleme: 28.09.2015 - 00:23

Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren TTNET'in dijital yayın platformu Tivibu, Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Bugün TV, Samanyolu Haber ve Mehtap TV’nin yayınlarına bu gece son veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zaman’da yer alan habere göre; Tivibu müşteri hizmetleri yetkilisi, adı geçen kurumlarla yapılan anlaşmaların yenilenmediği gerekçesiyle yayınlarının sonlandırılacağını doğruladı.

Tivibu’nun bu tutumunun gerekçesiz ve keyfi olduğunu savunan Bugün TV genel yayın yönetmeni Tarık Toros: “42 medya kuruluşları var. Ama yayınları ile cevap veremeyen siyasi iktidar, zeka ile yapamadığını çekiç ile yapıyor. Kendini çekiç olarak gören iktidar, herkesi de çivi olarak görüyor ve vuruyor” dedi. Anlaşmanın neden yenilenmediğine dair Tivibu’nun kendilerine hiçbir gerekçe göstermediğini vurgulayan Toros, şunları söyledi:

Türk Telekom, TİVİBU gibi devletin yönettiği şirketlerin, iktidarın ‘basının özgür olduğu’ vurgusuna rağmen bu tarz keyfi uygulamalar içine girmesi, iktidarın samimiyetsizliğini gösteriyor. Vatandaşın vergisiyle 78 milyonun hakkı olan bir platform işletiliyor ve bu platform vatandaşın tercihlerini THY’de de olduğu gibi hiçe sayıyor. Bu protesto edilecek bir şeydir. Siyasal iktidar bunu hep yapıyor. Bu bağlamda siyasiler, medya kuruluşları ve izleyici kitlesinin tepki vermesi gerekir.”

Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0