Görüş Bildir
Haberler
Çek, Bordro, Ödeme Günü… Bir İşverenin Hayatının Orta Yerine Yerleşen 11 Terim

etiket Çek, Bordro, Ödeme Günü… Bir İşverenin Hayatının Orta Yerine Yerleşen 11 Terim

İşte kullanılan terimler çoğu kişiye kafa karıştırıcı gelebilir. Ancak bu sözcükler bir işverenin hayatının orta yerine yerleşmiştir. İş dünyasında bu terimleri bilmek, iş zekânızı geliştirmenize yardımcı olur. İşte, bir işverenin hayatının orta yerine yerleşmiş terimler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çek

www.google.com

Çek, işveren veya girişimcinin ödeme ve tahsilatlarını düzenlemek için yararlanabileceği bir evraktır. Ticarette sıkça kullanılır. Kısaca bir ödeme aracıdır. Çek defteri alabilmek için bankaya ikametgâh belgesi, kimlik kartı ve sabıka kaydı ile başvurmanız gerekir.

2. Ar-Ge

2. Ar-Ge

Araştırma ve geliştirmenin kısaltmasıdır. Kurum ve işletmelerde üretim için verimi arttırmak ve daha gelişmiş ürünler ortaya çıkarmak için kullanılmaktadır.

3. Bordro

3. Bordro

Bordro, işverenin iş karşılığında işçiye yaptığı ödemeyi tüm vergi ve kesintileri ile gösteren belgedir. İşçi çalıştığı sürece düzenlenir. Kısacası işverenin işçiye yaptığı ödemeyi ispatlayan belgedir. Bu nedenle hem işveren hem işçi açısından oldukça önemlidir.

4. SEO

4. SEO

Arama Motoru Optimizasyonu. Şirketin web sitesinin bir arama motorunun sonuç sayfasında daha üst sıralarda yer alacak şekilde optimize edilmesidir. SEO, Arama Motoru Optimizasyonunun İngilizce karşılığı olan Search Engine Optimization kısaltmasıdır.

5. Ödeme Günü

www.google.com

İşverenler, çalışanların maaşlarını her 30 günde bir ödemek zorundadır. Maaş ödemeleri en fazla 20 gün gecikebilir. 20 günü geçtiği takdirde, çalışan çalışmayı durdurabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sermaye

6. Sermaye

Sermaye genellikle paraya atıfta bulunur. Ancak işverenin işletmesinin sahip olduğu ve işlev görmek için kullandığı her şeye sermaye denir. Örneğin; ekipman, araçlar, arazi, araç, bina...

7. Sabit Maliyetler

7. Sabit Maliyetler

İş iyi gitse de gitmese de işverenin ödemesi gereken maliyetlerdir. Kamu hizmetleri, kira ve çalışan maaşları gibi giderler sabit maliyet olarak kabul edilir.

8. Bilanço

8. Bilanço

Bir şirketin mali durumunu belirli zamanlarda, genellikle üç aylık dönemin sonunda belgelemesidir. Bilanço; öz sermaye, varlık ve borçları içerir. Bunun için muhasebe denklemini takip eder. Varlık değerleri borçların ve öz sermayenin değerlerine eşit olmalıdır.

9. Hasılat

www.google.com

Belirli bir zamanda ticari faaliyetten elde edilen geliri ifade eder. Satılan mal miktarı ile malın piyasa değeri çarpılır. Böylece hasılat bulunmuş olur.

10. KPI

10. KPI

Anahtar Performans Göstergeleri anlamına gelir. Genellikle işletmenin belirli bir alanda ne kadar etkili olduğunu söyleyen sayıdır. Kısacası şirketin hedefleridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Muhasebe

11. Muhasebe

Her işverenin cephaneliğinde bulunan bir kelimedir. Ticari finansal işlemlerin sistematik olarak kaydedilmesini ve raporlanmasını içermektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın