Görüş Bildir
Haberler
Canon En Portatif Aynasız Fotoğraf Makinesi EOS M10’u Tanıttı

Canon En Portatif Aynasız Fotoğraf Makinesi EOS M10’u Tanıttı

İçeriğin Devamı Aşağıda

EOS M3’ün bu sonbaharda piyasaya sürüleceği haberi üzerine ona eşlik edecek, aynasız fotoğraf makinesi EOS M10 (M3’ün daha ucuz bir versiyonu) modelinin de birkaç yeni lensle raflarda yerini alacağı açıklandı.

EOS M10, DIGIC  6 görüntü işleyicisiyle 18 megapiksel APS-C sensörlü ve ışığa duyarlılığı 100 ile 12,800 ISO arasında değişkenlik gösterebiliyor. Kamera, saniyede 24 ila 30 kare yakalayarak 1080p kalitesinde videolar çekebiliyor; ama slow motion veya UHD kalitesinde videolar çekmesi mümkün olmayacak. Saniyede 4.6 kareye kadar fotoğraf çekimi yapıyor, üstelik Wi-Fi ve yakın alan iletişimi bağlantısı kurabiliyor.

Dış görünüşüyle M3’ten çok daha sade bir yapıya sahip olan M10’un üst kısmında yalnızca döndürülebilir mod ayarı, kayıt tuşu ve deklanşör tuşunun etrafında bir halka var. Arka tarafının büyük kısmı yukarı kaydırılabilen 3 inç dokunmatik ekrandan oluşuyor. Eğer çıkarılıp takılabilen lenslerle kullanılmayacak olsaydı, bu küçük kamerayı cebimizde gezdirmek bile mümkün olabilirdi.

Canon M10’u satışa çıkararak aynasız kamera çeşitlerini arttırmayı amaçlıyor. Yeni çıkacak aynasız makinelerden biri 15-45 mm lensli ve f3.5-6.3 diyafram açıklığına sahip. Diğerininse 55-200 mm lensi ve f4.5-6.3 değerinde diyafram açıklığı var. Kameraların satış fiyatı sırasıyla 299 dolar ve 349 dolar olacak ve raflardaki yerlerini Kasım’da alacaklar.

Canon, aynı zamanda PowerShot serisinden, 20.2 megapiksel ve 1 inç sensörlü iki tane daha sabit odaklı lensi olan kamera ürettiğini açıkladı. F1.8’den F2.8’e kadar diyafram açıklığı olan bu kameraların üstü ayarlar ve tuşlarla dolu, profesyonel olmayanlar için kullanması pek de kolay değil. Makinenin ön kısmında içine gömüşü bir flaşı, arkasında da 3 inçlik dokunmatik ekranlı LCD’si var. Bununla karşılaştırılınca diğer yeni PowerShot’ın kullanımı daha basit. G5 X’İn daha ince ve şık versiyonu olan G9 X’in birçok tuşu yok, bunun yerine tutma yerleri deri kaplanmış ve yalnızca temel özellikler için kullanılacak tuşlarla donatılmış. LCD ekran bu modelde de mevcut; ama kaydırılabilir özelliği yok. G5 X’in satış ücreti 799 dolar, G9 X’in ise 529 dolar olacak.

Geçtiğimiz yıllarda aynasız kamera yarışında geri kalan Canon’un, piyasaya yeni süreceği makinelerle artan rekabetçileri arasından sıyrılması ümit ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0