Görüş Bildir
Haberler
Camide Alkol Görüntüleri Paylaştıktan Sonra Tutuklanmıştı: İfadesinde Ailesini Suçladı

etiket Camide Alkol Görüntüleri Paylaştıktan Sonra Tutuklanmıştı: İfadesinde Ailesini Suçladı

İstanbul'da bir camiye içki soktuktan sonra fotoğraf çekip sosyal medyada yayınlayan S.Y.Ö.(19), görüntülerin yayılması üzerine tutuklanmıştı. S.Y.Ö.'nün emniyetteki ifadesinde ailesini suçladığı ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Ataşehir'de bir caminin içine girerek, içki şişesinin fotoğrafı çekip sosyal medyada paylaşan 19 yaşındaki S.Y.Ö., “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan tutuklandı.

İstanbul Ataşehir'de bir caminin içine girerek, içki şişesinin fotoğrafı çekip sosyal medyada paylaşan 19 yaşındaki S.Y.Ö., “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan tutuklandı.

S.Y.Ö. emniyette alınan ifadesinde, cami içinde içki ile fotoğraf çektiğini belirterek, şunları söyledi:

'Bu arada bardak boştu. Cami içinde alkol almadım. Sadece mizah amaçlı bir fotoğraf çektim. Sosyal medya platformunda bir kanalda gönderi olarak paylaştım. Dosyadaki diğer paylaşımla da ilgili olarak, ofansif mizah olarak paylaştım. Kimseye kızmak ve rencide etmek istemedim.

Bu durumdan dolayı çok pişmanım. Ben Müslüman bir insanım. Ailem dindardır, namazında olan insanlardır. Ben kimsenin dini ile dalga geçmek aşağılamak gibi bir derdim yoktu. Bu paylaşımın bu kadar büyüyeceğini bilmiyordum. Yaptığım paylaşımdan dolayı pişmanım.

"Ailem çok muhafazakardı, içimde dine karşı nefret oluştu"

"Ailem çok muhafazakardı, içimde dine karşı nefret oluştu"

Sevk edildiği Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusunda ise, alkol etkisi altında böyle bir şey yaptığını söyleyen S.Y.Ö., şu ifadeleri kullandı:

'Amacım saygısızlık veya dine hakaret etmek değildi. Son bir yıldır din ile ilgili kafamda bazı soru işaretleri ve kararsızlıklarım vardı. Ailem ile de bu konuda çok sert tartışmalar yaşadım. Çünkü ailem çok muhafazakar bir ailedir. Bunu tepki olarak içimde dine karşı bir nefret oluştu. Bu nedenle sosyal medya üzerinden paylaşım yaptım.

Bu paylaşımı yaptığımı kabul ediyorum. Ancak dediğim gibi kararsız bir yapım var. Bu nedenle gelgitli bir dönemim oldu. Ailemin tavrı da beni buna sürükledi. Çok pişmanım, olayın buralara gelebileceğini düşünmedim. Böyle boş bir paylaşım yüzünden ülke ayağa kalktı.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
19
17
13
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tülin Eroğlu

Bıktım bu ülkedeki salaklıklardan. Ekonomik kriz sığınmacı sorunu vb gündemi manipüle etmek için saçma sapan şeyler yaplıyor bilinçli bir şekilde

1.Harald

daha çok besin eksiliğinden kaynaklı beyinsizlik diyebiliriz. Etrafımız da da bu gibi çok olay oluyor. Her konuda gündem değiştirmek için değildir be :))

KumdanKum

Saygısız..

Pasif Kullanıcı

hiç bir ibadethanede bu tarz olayın yapılması doğru değil. biri sizin evinizde bunu yapsa ne olurdu ?

V for Valkyr

Kilise ibadethane değil mi? Orada şarap içiliyor ama?