Görüş Bildir
Haberler
Buz Hokeyi Futbolun Tahtına Talip

Buz Hokeyi Futbolun Tahtına Talip

Batuhan
09.11.2015 - 13:41

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akay, 'Buz hokeyinde futbol ve basketboldan daha fazla heyecan var. Buz hokeyini Türkiye'de futbola alternatif nasıl yapabiliriz, onun gayreti içindeyiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye için oldukça yeni bir spor dalı olan buz hokeyinde her geçen gün ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Buz hokeyinin tanınırlığı ve bilinirliğinin artırılması için çalıştıklarını dile getiren Akay, 'Buz hokeyi, yurt dışında futbolun seyirci açısından en önemli rakibi. Buz hokeyini ülkemizde de yeterli düzeyde tanıttığımız zaman futbol kadar ilgi göreceğini söyleyebilirim. Buz hokeyinde futbol ve basketboldan daha fazla heyecan var. Pak, bir o kaleden bir o kaleye taşınabilir. Buz hokeyini Türkiye'de futbola alternatif nasıl yapabiliriz, onun gayreti içerisindeyiz' dedi.

Erzurum'u, uluslararası kamp merkezi olarak değerlendirmek istediklerini ifade eden Akay,şöyle konuştu:

'Ülkeleri buralara davet ettik. Başta Slovakya, Almanya, Avusturya gibi ülkeler çok ilgi gösterdiler ve gelecek yıl haziran ayından itibaren ülkemizde kamp yapacaklarını dile getirdiler. Bizim milli takım sporcularımız onlarla beraber hem maç hem de kamp yapma fırsatı bulacak.  Bu da uluslararası tecrübemizi doğal olarak artıracaktır. Bizim için en büyük kazanç da açıkçası bu olacak' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
0
0
0
0
0