Görüş Bildir
Haberler
Büyük İddia: Yanlış Havalandırma Can Kaybını Artırdı

Büyük İddia: Yanlış Havalandırma Can Kaybını Artırdı

Maden faciasına ilişkin soruşturmalar ve bilirkişi incelemeleri devam ediyor. Bu kapsam da CHP de maden kazasına ilişkin bir rapor hazırladı. Raporda, “Patlamadan birkaç gün önce işçilere gaz oranı yüksek denilmiş, havalandırma yapılacak diyerek işçilere bir ay izin kullandırılarak madende iş durdurulacağı söylenmiş” denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2002’den bu yana 10 maden kazasında 479 işçinin yaşamını yitirdi

2002’den bu yana 10 maden kazasında 479 işçinin yaşamını yitirdi

Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait maden ocağında meydana gelen patlamada  41 işçi yaşamını yitirmişti. Patlama sırasında mesaide olan 110 işçiden 58'i kendi imkanlarıyla kurtulmuştu. Olaya ilişkin başlatılan adli soruşturmada, görevli savcı sayısı 6'ya çıkarıldı. Madende incelemede bulunan bilirkişi heyetinden Bartın Baro Başkanı Avukat Ferhat Parlatır, 'Bizim genel olarak izlenimimiz ve tespitlerimiz burada olayın bir ihmal olduğu ve yakın bir zamanda bilirkişilerin ön raporları doğrultusunda sorumluların tespit edilip adalet önünde hesap vereceklerini düşünmekteyiz' demişti.

Maden faciasına ilişkin CHP de kapsamlı bir rapor hazırladı. DW Türkçe’den Eray Görgülü’nün haberine göre, madenciler, ailelerine madende ihmal olduğunu, dinamit patlatıldıktan sonra gaz ölçümü yapılmadan madene indikleri aktarıyorlardı.

Ailelerin ifadeleriyle ilgili raporda, “Patlamadan birkaç gün önce işçilere gaz oranı yüksek denilmiş, havalandırma yapılacak diyerek işçilere bir ay izin kullandırılarak madende iş durdurulacağı söylenmiş” denildi.

Maden faciasından üç gün önce denetim yapıldı

Maden faciasından üç gün önce denetim yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından 4 Ekim 2022 ile 11 Ekim 2022 arasında denetim yapılmış. Maden faciasından üç gün önce denetim yapıldığı kaydedildi. Bu denetimle ilgili şunlar yer aldı: “İktidar yetkilileri faciadan yaklaşık iki ay önce gerçekleşen denetime atıf yaparken, faciadan üç gün önce gerçekleştirilen denetimle ilgili kamuoyunu aydınlatıcı bir bilgi vermemektedir.”

Raporda AK Parti döneminde yaşanan ölümlü maden kazaları anımsatılarak, 2002’den bu yana 10 maden kazasında 479 işçinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. Ayrıca son beş yılda TTK bünyesindeki beş işletmede toplam 12 bin 966 kaza meydana geldiği, bu kazalarda 12 bin 945 işçi yaralandığı ve 13 işçinin de yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
22
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mukaddes

Hiçbir iddianın altı boş değildir.

ömer

Maden sahibinin sayın erdoğanla fotoları var başka diyeceğim yok….