Görüş Bildir
Haberler
Büyük Beşli Teorisine Göre Senin Kişilik Tipin Hangisi Olabilir?

etiket Büyük Beşli Teorisine Göre Senin Kişilik Tipin Hangisi Olabilir?

Borgen
16.03.2017 - 14:35

Kişilik insan davranışlarını inceleyen alanlar içerisinde en fazla incelenen konulardan biri olmuştur. Büyük Beşli Kişilik Teorisi de kişilik tiplerini belirleyen analizlerde son derece kabul gören bir yaklaşımdır. Bakalım kabul gören kişiliğin bu 5 ana yönünden senin kişilik özelliklerin hangisine daha yakın!

Not: Bu test tamamen eğlence amaçlı olup gerçek Beş Büyük Kişilik Özelliği Testi için konunun uzmanı psikolog ve psikiyatristlere başvurmanız uygun olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Maceracı bir ruhun olduğunu düşünüyor musun?

2. Peki bir çocuğun sorumluluğunu alabilecek yetkinlikte misin sence?

3. Boşluğu en iyi dolduran kelime hangisi ya da başka deyişle en kolay hangisini olursun?

3. Boşluğu en iyi dolduran kelime hangisi ya da başka deyişle en kolay hangisini olursun?

4. Bir ortama girdin ve bir anda bütün kafalar sana çevrildi. Hissettiğin ilk duygu ne olur?

5. Hayal gücüne 10 üzerinden puan vermeni istesek senden?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Başka insanların yanında yalnız olduğun zamanlar kadar rahat mısındır peki?

7. Biraz özel olacak ama önemli! Cinsel yaşamından memnun musun?

8. Kapalı yerlerde huzursuzluk duyar mısın peki?

9. Son soruya geldik. Aşağıdaki kelimeyi okuyunca ilk aklına gelen hangisi oldu cevap ver ve sonucu görelim.

9. Son soruya geldik. Aşağıdaki kelimeyi okuyunca ilk aklına gelen hangisi oldu cevap ver ve sonucu görelim.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Uyumluluk!

Uyumluluk!

Kişiliğin, bu teoriye göre kabul gören 5 ana yönünden sen 'uyumluluk' tipine daha yatkınsın! Bu kişilik tipini kısaca şöyle özetleyebiliriz: Cana yakın yardımsever, nazik, diğer insanların duygularını hisseden ve önemseyen, insanların onun yanında kendini rahat hissettiği, başkalarının sorunları ile ilgili ve onlara vakit ayıran, anlayışlı tipteki insanlar bu gruba girer. Sen de verdiğin cevaplardan anlaşıldığı kadarıyla bu tipe dahilsin!

Dışadönüklük!

Dışadönüklük!

Kişiliğin, bu teoriye göre kabul gören 5 ana yönünden sen 'dışadönüklük' tipine daha yatkınsın! Bu kişilik tipini kısaca şöyle özetleyebiliriz: İlgi odağı olmaktan hoşlanan, rahat, konuşkan, değişik ortamlar girmekten hoşlanan, eğlenmeyi seven, enerjik, hareket odaklı ve daima öne çıkan tipteki insanlar bu gruba girer. Sen de verdiğin cevaplardan anlaşıldığı kadarıyla bu tipe dahilsin!

Sorumluluk!

Sorumluluk!

Kişiliğin, bu teoriye göre kabul gören 5 ana yönünden sen 'sorumluluk' tipine daha yatkınsın! Bu kişilik tipini kısaca şöyle özetleyebiliriz: Zor beğenen, planlı programlı, düzenden hoşlanan, detaylara dikkat eden, ev işlerine vakit ayıran, mükemmeliyetçi, çevresi tarafından zeki ve güvenilir olarak tanımlanan, disiplinli tipteki insanlar bu gruba girer. Sen de verdiğin cevaplardan anlaşıldığı kadarıyla bu tipe dahilsin!

Duygusal Denge!

Duygusal Denge!

Kişiliğin, bu teoriye göre kabul gören 5 ana yönünden sen 'duygusal denge' tipine daha yatkınsın! Bu kişilik tipini kısaca şöyle özetleyebiliriz: kolayca rahatsız olan, öfke ve endişe gibi duyguları yaşamaya hazır, ruh hali değişkenlik gösteren, çabuk strese girip çabuk öfkelenen, çok rahat olmayan, sıkça hayal kırıklıkları yaşayan ve karar verirken zorlanan tipteki insanlar bu gruba girer. Sen de verdiğin cevaplardan anlaşıldığı kadarıyla bu tipe dahilsin!

Deneyime Açıklık!

Deneyime Açıklık!

Kişiliğin, bu teoriye göre kabul gören 5 ana yönünden sen 'deneyime açıklık' tipine daha yatkınsın! Bu kişilik tipini kısaca şöyle özetleyebiliriz: Yeni deneyimlere açık, hayal gücü üst seviyelerde, sanata ilgili, yaratıcı, ne istediğini farkında, entelektüel merakı yüksek, daima yeni fikirleri olan, estetik algısı gelişmiş tipteki insanlar bu gruba girer. Sen de verdiğin cevaplardan anlaşıldığı kadarıyla bu tipe dahilsin!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
631
164
156
86
36
33
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sude Rumeysa Şahin

Kişiliğin, bu teoriye göre kabul gören 5 ana yönünden sen "duygusal denge" tipine daha yatkınsın! Bu kişilik tipini kısaca şöyle özetleyebiliriz: kolayca rah... Devamını Gör

Sude Rumeysa Şahin

Daha üzücü olan başka kimsede çıkmaması :/

hdjfhkdh

Zor beğenen, planlı programlı, düzenden hoşlanan, detaylara dikkat eden, ev işlerine vakit ayıran, mükemmeliyetçi, çevresi tarafından zeki ve güvenilir olara... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Duygusal Denge! Kişiliğin, bu teoriye göre kabul gören 5 ana yönünden sen "duygusal denge" tipine daha yatkınsın! Bu kişilik tipini kısaca şöyle özetleyebil... Devamını Gör