Görüş Bildir
Haberler
Bütçe Dostu Ve Her Yemeğin Tamamlayıcısı Pilav 9 Farklı Tarifiyle Sofranıza Geliyor!

Bütçe Dostu Ve Her Yemeğin Tamamlayıcısı Pilav 9 Farklı Tarifiyle Sofranıza Geliyor!

Onedio Yemek
17.11.2018 - 16:00

Enfes yemeklerin en mükemmel yancısı: Pilav! İster yoğurtla ister yemeğin yanına tane tane pilav yapmak için size gereken tarifler...

Domatesli Pilav

2 SB baldo pirinç 

2 SB et suyu 

3 YK tereyağı 

1 YK sıvı yağ 

3 domates 

Tuz  

Pirinçleri akan suyun altında yıkayın. Bir kap içerisinde pirinçlerin üzerine tuz ve sıcak su ekleyin, su soğuyana kadar bekleyin. Bu sırada domatesleri soyun ve mutfak robotundan geçirin. Pilav tenceresinin içerisinde yağları eritin ve domates püresinin suyunu çektirin. Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyip, kavurun. Sıcak et suyunu dökün ve tuzunu ayarlayın. Kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişirip demlenmeye bırakın. 

Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı

2 SB bulgur

1 adet patlıcan

400 gr kuzu kuşbaşı

1 TK biber salçası

1 TK domates salçası

1 adet domates

1 adet soğan

2 adet biber

2 diş sarımsak

1 YK tereyağı

5 SB et suyu

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Patlıcanları dilimleyin ve acısını çıkarın sonrasında her iki yüzüne de zeytinyağı sürüp 200 derecelik fırında 20-30 dk pişirin. Sonrasında Bir tencereye zeytinyağı koyup etleri alıp kavurun. Sonrasında biberleri, soğanı ekleyip soteleyin. Etler suyunu çektikten sonra sarımsak ve salçaları ilave edin. Son olarak domatesleri ekleyip etleri pişirin. Üzerine bulguru ilave edip kavurun. Sonrasında suyu ve patlıcanları ekleyin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip karıştırın ve pilavı pişmeye bırakın. Demlendikten sonra tereyağı ile lezzetlendirip servis edin.

Yeşil Mercimekli Erişte Pilavı

½ SB yeşil mercimek 

1 SB erişte 

1 kuru soğan 

2 YK tereyağı 

2 YK sıvı yağ 

2 SB et suyu 

Tuz 

Karabiber 

Yeşil mercimeği haşlayın ve süzün. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve yağın içerisinde kavurun. Üzerine yeşil mercimeği ve erişteyi ilave edip kavurmaya devam edin. Erişte tanelerinin rengi yavaş yavaş kahverengileşmeye başlayınca sıcak et suyunu, tuzunu ve karabiberini döküp, kapağı kapalı bir şekilde pişirin. 

Mükemmel Pilav Yapma Rehberi 

2 su bardağu baldo pirinç

3 su bardağı tavuk suyu

1/3 su bardağı arpa şehriye

3 yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Limon dilimi

Tencereye tereyağı ve sıvıyağı ekleyin. Yağ köpük köpük olduktan sonra arpa şehriyeyi ekleyip, şehriyeler renk değiştirene kadar kavurun. Daha önceden yıkanmış pirinçleri de tencereye ekleyip kavurma işlemine devam edin. Pirinç taneleri kristalleşene kadar kavurun. Bu sırada 3 su bardağı tavuk suyunu ısıtın. Tavuk suyunu pirinç ve arpa şehriyeyi kavurduğunuz tencereye dökün. Limon dilimini ve tuzunu ilave edip, 1-2 kez karıştırın. Ardından tencerenin kapağını kapatın. Eklediğiniz su kaynayınca ocak gözünü orta-kısık hale getirin.Pirinçler suyu tamamen çektikten sonra ocağı kapatın. Kapağı açıp tencerenin üzerine havlu peçete serip ve dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Zerdeçallı Kuskus Pilavı

1 SB kuskus 

10-15 arpacık soğan 

5 YK tereyağı 

2 SB et suyu 

1 YK zerdeçal 

Tuz 

Karabiber 

Arpacık soğanlarının kabuklarını soyun. Tereyağını eritip arpacık soğanları 7-8 dakika kavurun. Aynı tencere içinde kuskusu kavurun. Üzerine sıcak suyu ve baharatları ekleyin. Su kaynadıktan sonra altını kısın ve suyu çekene kadar pişirin. 

Garnitürlü Pilav

1/3 SB pirinç

1 SB sıcak su

Tuz

1/2 TK tereyağı

4 YK garnitür

Pirinci tuz atılmış sıcak su içinde 15 dakika bekletin. Mikrodalgaya girebilen bir bardak içerisine pirinci, sıcak suyu, tereyağını ve tuzu koyup karıştırın ve 6-8 dakika pişirin. Süre sonunda mikrodalgadan çıkartın içerisine garnitürü ekleyin ve 1 dakika kadar daha pişirin. Sıcak servis edin.

Meyhane Pilavı

2 YK tereyağı 

1 YK zeytinyağı 

1 kuru soğan 

2 diş sarımsak 

1 YK domates salçası 

½ YK biber salçası 

2 domates 

1 kırmızı biber 

1 yeşil biber 

1 SB bulgur 

2 SB sıcak tavuk suyu 

1/2 TK tuz 

¼ TK karabiber 

1/2 TK kuru nane

Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Biberlerin tohumunu çıkartıp yemeklik doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Bulguru yıkayıp süzün. Zeytinyağını ve tereyağını pilav tenceresinde eritip soğan ve sarımsağı kavurun. Daha sonra salçaları ekleyin ve kokusu çıkana kadar pişirin. Biberleri de ilave edip karıştırmaya devam edin. Süzdüğünüz bulguru da ekledikten sonra biraz kavurun. Tavuk suyu, domates, tuz ve karabiberi ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Ocaktan alırken kuru naneyi ilave edin ve pilavı 10 dakika dinlendirin.

Mısırlı Pilav

1/3 SB pirinç

1 SB sıcak su

Tuz

1/2 TK tereyağı

3 YK mısır

Pirinci tuz atılmış sıcak su içinde 15 dakika bekletin. Mikrodalgaya girebilen bir bardak içerisine pirinci, sıcak suyu, tereyağını ve tuzu koyup karıştırın ve 6-8 dakika pişirin. Süre sonunda mikrodalgadan çıkartın içerisine mısır ekleyin ve 1 dakika kadar daha pişirin. Sıcak servis edin.

Hamsili Pilav 

1,5 kilo hamsi

3 soğan

2 YK dolmalık fıstık

2 YK kuş üzümü

1,5 su bardağı pirinç

1 YK yenibahar

1 TK karabiber

Tuz

Limon suyu

Maydanoz

2 SB sıcak su

Tereyağı

Sıvı yağ

Hamsileri güzelce temizleyin. Tuz ve limon suyu dökülmüş suda hamsileri bekletin. Kuş üzümünü ılık su içinde bekletin. Pirinci ıslatın. Pilav yapmak için yağları eritip soğanı, fıstıkları ve kuş üzümünü soteleyin. Baharatlarını ilave edin. Pirinci de ekleyip 5 dakika kavurun. Üzerine sıcak su döküp pişirin. Ocaktan alırken maydanoz dökün. Kapların içini yağlayın, hamsileri dizin. İçini pilavla doldurun ve üstünü hamsiyle kapatın. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın