Görüş Bildir
Haberler
Burcunu Seç, Yatkın Olduğun Psikolojik Rahatsızlığı Söyleyelim!

etiket Burcunu Seç, Yatkın Olduğun Psikolojik Rahatsızlığı Söyleyelim!

Merve Karadağ
05.05.2020 - 13:00 Son Güncelleme: 23.05.2020 - 18:31

Sen burcunu seç, biz de sana yatkın olduğun psikolojik rahatsızlık hangisi onu söyleyelim...

Not: Bu test eğlence amaçlı üretilmiştir, bunu da tekrar hatırlatalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başlayalım bakalım...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Şizofreni

Şizofreni

Şizofreni, hastaların gerçek ile gerçek dışı olan olguları birbirinden ayırt edememesine yol açan, sağlıklı düşünce akışı, duygu kontrolü ve normal davranışa engel olan ciddi bir beyin hastalığıdır. Koç burçları ise Şizofreni rahatsızlığına yatkındırlar. Burcunun en öfkeli ve sürekli öfke patlamaları yaşayan burç olduğu tartışmasız bir gerçek. Özel bir algıları vardır ve etraflarındaki olaylara şüpheyle yaklaşırlar. Etraflarında gerçekleşen her şey onlara diğer insanlara gözüktüğünden farklı gözükür. O kadar şüpheci yaklaşırlar ki bazen gerçeklikten uzaklaşabilirler. Gerçeklikten uzaklaşan Koç burçları bir süre sonra psikolojik bir rahatsızlık olan Şizofreni'ye yaklaşabiliyorlar.

Depresyon ve Sınırda Kişilik Bozukluğu

Depresyon ve Sınırda Kişilik Bozukluğu

Öncelikle biraz diğer adıyla Borderline Kişilik Bozukluğu'ndan bahsedelim. Kişinin düşünme ve hissetme şeklini etkileyen, günlük hayatında sorunlara neden olan ruhsal bir sağlık sorunudur. Bu kişiler, ilişkilerinde süreklilik sağlayamazlar, kimlik karmaşası yaşayabilir, iş seçimi, arkadaş seçimi gibi konularda sorunlar yaşarlar. Terk edilmekten korkar ve yalnız kalmaya tahammül edemezler. Boğa burçları ise oldukça duygusaldırlar. Bunun yanı sıra kısacık bir zaman diliminde de gözleri hiçbir şeyi göremeyecek kadar sinirlenebilirler. Duygularının üstesinden gelemedikleri zaman da bu duruma sinir olurlar. Ani ruh değişimi yaşayan Boğa burçları Depresyon ve Sınırsal Kişilik Bozukluğu'na daha yatkındırlar.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu çocuklarda ve gençlerde davranışsal ve ruhsal hastalıklar sınıfına girer. Dikkat eksikliği; dürtüsel davranışlar, otokontrol bozuklukları ve ek olarak hiperaktivite ile kendini gösterir. İkizler burcu ise genellikle sosyal ilişkilerindeki başarılarıyla bilinirler. Fakat bu sosyal zeka onların psikolojik açıdan zorluk yaşamasına neden olabilir. Her şeye aynı anda yönelme ve ilgilenme istekleri nedeniyle dikkat eksikliği problemi yaşarlar. Bunun dışında İkizler burcu öğrenme problemleri de yaşar.

Histerik Kişilik Bozukluğu

Histerik Kişilik Bozukluğu

Histerik kişilik bozukluğu olan kişiler aşırı duygusallık, aşırı ilgi görme ve dikkati üzerine çekme isteği, olayları büyütme, dramatize etmeye eğilim, abartılmış duygusal tepkiler verme gibi özellikler gösterirler. İlişki kurmakta zorlanırlar. Aşırı yakın ve samimi görünebilirler ama bu duygusallıktan uzak içi boş bir görüntüdür. Bir yandan ilişkilerindeki kontrolü kendileri sağlamaya çalışırken bir yandan ise kendilerini aşırı derecede bağımlı hissederler. Yengeç burcunun başlıca ihtiyaçları, sevgi, bulundukları ortamda kabul görmek ve birilerine bağlanmaktır. Sürekli dikkatlerin üzerinde olmasını isterler ve dikkatin üzerlerinde olmadığı ortamlarda bulunmazlar. Çok duygusallardır ve istediklerini alamadıklarında psikolojik problemlerle karşı karşıya kalabilirler. Bu sebepten Yengeç burcu Histerik Kişilik Bozukluğu'na daha yatkındır.

Narsistik Kişilik Bozukluğu

Narsistik Kişilik Bozukluğu

Narsistik Kişilik Bozukluğu bulunan kişiler, başkasının düşüncelerine ve isteklerine önem vermezler. Kendini beğenmiş, başkalarının yaşattıklarına ve yaşadıklarına duyarsız kalan, sürekli olarak kendini ön plana çıkarmak isteyen kişiler narsistik olarak adlandırılır. Bu kişiler kendilerini başkalarının yerine koymaz, empati yapmazlar. Aslan burçları da hem çok gururlu hem de kendilerini beğenen kişilerdir. En iyisini yapana kadar savaşırlar. Bazı Aslanlar'ın hedeflerine ulaşırken başkalarına verdikleri zarardan haberleri bile olmaz. Bu yüzden Narsistik Kişilik Bozukluğu onlarla bağdaştırılır.

Obsesif Kompülsif Bozukluk

Obsesif Kompülsif Bozukluk

Günümüzde aslında birçok kişide bulunan Obsesif Kompülsif Bozukluk, insanların obsesyon adı verilen sürekli tekrar eden düşüncelere sahip olması ve bu düşüncenin kendisini rahatsız etmesinden ötürü, genellikle rahatlamak amacıyla ritüel veya kompulsiyon adı verilen sürekli tekrar eden davranışlarda bulunmasıyla karakterize bir durumdur. Bu rahatsızlığa sahip kişiler kontrol edemedikleri düşünceleri, korkuları veya imgeleri saplantı halinde yaşarlar. Bu durum hem kendileri hem de çevresindekiler için son derece rahatsız edici olabilir. Başak burçları ise çok detaycı olmalarından ötürü Obsesif Kompülsif Bozukluğa daha çok yatkınlardır.

Bipolar Manik Depresif Bozukluk

Bipolar Manik Depresif Bozukluk

Bipolar Bozukluk (iki uçlu duygudurum bozukluğu) bir diğer adıyla Manik-Depresif Bastalık, kişinin duygu durumunda, enerjisinde ve sosyal aktiviteleri tamamlama yetisinde bozulmalara neden olan psikolojik hastalıktır. Günlük hayatın akışında gerçekleşen iniş-çıkışlardan farklı olarak, bipolar bozukluk bulunan kişiler,  keskin iniş-çıkışlara bağlı iş ortamında, okul hayatında, aile ve arkadaş ilişkilerinde sorunlar yaşayabilirler. Terazi burçları ise hem kişisel hem de iş ve okul hayatında denge ve rahatlık peşinde koşarlar. Yaşadıkları duygusal dengesizliklerin sayısı eğer çok fazlaysa bu onları Bipolar Manik Depresif Bozukluğa iter.

Othello Sendromu

Othello Sendromu

Othello Sendromu, en basit tanımıyla, kişinin aşık olduğu birini hastalık derecesinde kıskanması durumu olarak ifade edilir. Kişi, sevdiği insanı ve kendisini yıpratacak şekilde ilişkisini sahiplenir ve herkesten korumaya çalışır. Kıskançlık duygusu görülmemiş bir seviyeye çıkar, hatta kişi bu kıskançlığın o kadar etkisinde kalır ki, sürekli aldatıldığına dair senaryolar üretir ve şüphe duyar. Tamamlanma dürtüsü çok fazla olan Akrep burçları ise yalnız kaldıkları zaman kendilerini değersiz hissederler. İlişkilerinde çok kıskanç ve bu kıskançlığın da etkisiyle kısıtlayıcı bir tutum sergileyebilirler. Bu nedenle Othello Sendromuna yakalanmaya daha yatkındırlar.

Panik Atak

Panik Atak

Panik Atak gerçek bir tehlike veya görünürde belirgin bir neden olmamasına rağmen şiddetli fiziksel belirtilerle kendini gösteren yoğun korku atağıdır. Bu atak anı kişi için çok korkutucudur, kişi kalp krizi geçirdiğini veya öleceğini düşünebilir. Bir çok insan hayatları boyunca bir ya da iki panik atak geçirebilir. Ancak bu Panik Ataklar sürekli tekrarlıyorsa Panik Bozukluğu teşhisi konulur. Beklenmedik şeyler karşısında korkak ve gereğinden fazla endişeli olan Yay burçları ise çok hassastırlar. Bu fazla hassasiyet onların Panik Atağa yatkın olduklarını gösterir.

Megalomani

Megalomani

Megalomani, büyüklük kuruntusu ya da kişinin kendisine gerçekle uyuşmayan üstün nitelikler yakıştırmasıdır. Derin bir ruhsal sorunun belirtisidir. Megalomani, çoğu zaman kendi başına bir hastalık değilse de oldukça şaşırtıcı bir psikolojik durumdur. Oğlak burçları hayatlarındaki her şey düzende gittiği zaman en mutlu ve rahatlamış burçlardır. Bazen bazı şeylere sahip olmasalar bile sahiplermiş gibi davranabilirler. Güç ve başkalarını kontrol etme dürtüleri vardır. Başka bir deyişle, Megalomanyaklardır. Megalomanya, mükemmelliyetçilik ve kendine güvenle karıştırılsa da bir kişilik bozukluğudur.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu çocuklarda ve gençlerde davranışsal ve ruhsal hastalıklar sınıfına girer. Dikkat eksikliği; dürtüsel davranışlar, otokontrol bozuklukları ve ek olarak hiperaktivite ile kendini gösterir. Kova burcu aynı mekanda kalmayı sevmez. Her zaman başka planlar peşinde koşarlar. Bu yüzden etraflarındaki şeylere iyi odaklanamazlar. Bu odaklanamamanın sonucunda da Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu oluşur.

Histrionik Kişilik Bozukluğu

Histrionik Kişilik Bozukluğu

Histrionik Kişilik Bozukluğu tarafından genellikle yetişkinliğin ilk dönemlerinde başlayan, aşırı duygusallık ve dikkat çekmek, çevresi tarafından onay arama ihtiyacının yüksekliği ile kendini belli eden kişilik bozukluğu olarak tanımlanır. Balık burçları çok hassastır ve başkalarının kendileri hakkında düşündüklerini kafalarına çok takarlar. Ortamdaki dikkatin üzerlerinde olmasını severler. Bu yüzden Histriyonik Kişilik Bozukluğu hastalığına uygun belirtileri gösterirler.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
515
241
192
94
77
72
56
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
meryem nisa çapan

Histerik Kişilik Bozukluğu Histerik Kişilik Bozukluğu Histerik kişilik bozukluğu olan kişiler aşırı duygusallık, aşırı ilgi görme ve dikkati üzerine çekme ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

anaaa doğru çıktı ya la.