Görüş Bildir
Haberler
Bunu Söyleyen Bir Sağlık Bakanı: 'Kanser, Günahların Sonunda Gelen İlahi Adalet'

etiket Bunu Söyleyen Bir Sağlık Bakanı: 'Kanser, Günahların Sonunda Gelen İlahi Adalet'

Emre Ordu
24.11.2017 - 21:06 Son Güncelleme: 25.11.2017 - 09:21

Hindistan'ın Assam eyaletinin Sağlık Bakanı Biswa Sarma, kanserin 'kişinin geçmişteki günahları nedeniyle gelen ilahi adalet' olduğunu söyledi. Bakanın sözleri ülkede büyük tepki yarattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, Sarma 'Tanrı günah işlediğimizde bize acı çektirir. Bazen kanser olmuş, kaza geçirmiş genç insanlar görürüz. Geçmişlerine bakarsanız bunun ilahi adalet olduğunu anlarsınız. Başka bir şey değil. İlahi adaleti yaşamamız gerekir' diye konuştu. Bakan Sarma tartışmalı sözlerini Guhawati'deki bir toplantı sırasında söyledi.

Kanser hastaları ve muhalefetten tepki

Kanser hastaları ve muhalefetten tepki

Kanser hastaları ve yakınları bakanın sözleri nedeniyle üzüldüklerini söylerken muhalefet partileri Sarma'nın sözlerini 'talihsiz' diye niteledi ve kamuoyundan özür dilenmesini talep etti.

Muhalif Tüm Hindistan Birleşik Demokratik Cephesi, Sarma'nın bu sözleri 'eyalette kanserin yayılmasını kontrol almadaki başarısızlığını örtmek için' söylediğin belirtti.

Özür daha da kızdırdı

Özür daha da kızdırdı
İçeriğin Devamı Aşağıda

İktidardaki Bharatiya Janata Partisi'nin üyesi Sarma daha sonra Twitter'dan özür diledi. Ancak aynı zamanda eleştirilere meydan okuyan tavrı, insanları daha da kızdırdı.

Sarma özür mesajında 'Konuşmam kanser üzerine miydi ki? Sadece yeni işe başlayan öğretmenlere samimi bir şekilde yoksullar için çalışmaları gerektiğini anlattım. Bu bağlamda, samimi çalışmazsak karmamızın bozulabileceğini ve bir sonraki hayatımızda acı çekebileceğimizi söyledim. Bunun nesi duyarsızlık ki?' dedi.

Hindistan Tıbbi Araştırmalar Konseyi'nin verilere göre, farkındalık ve test yapılmaması nedeniyle kanser hastalarının sadece yüzde 12,5'u hastalığın ilk aşamalarında tedavi görüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
366
128
40
11
9
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fth88081221

Bu açıklama bizlere yakışır eyyyy hindistan böyle açıklamalarla ne yapmaya çalışıyorsun 😂

Deneri

Başlığı okuyunca bizim sağlık bakanı sandım Hindistan olduğunu öğrenince şaşırdım bizimkilerde böyle şeyler söylemeye müsait yani...

Metin Yavuz

Başlığı ilk okuduğumda bizim ülkeden hangi dinci demiş acaba diye merak etmiştim. Hinduların dincisiymiş. Dinciler her yerde aynı. Mühim olan dindar olabilmek.