Görüş Bildir
Haberler
Bunları Bilmezseniz Ölürsünüz! Vahşi Yaşamda Hayatta Kalmak İçin Bilmeniz Gereken Tüyolar

etiket Bunları Bilmezseniz Ölürsünüz! Vahşi Yaşamda Hayatta Kalmak İçin Bilmeniz Gereken Tüyolar

Ekşi Sözlük yazarlarından alebahad'ın bu entrysi hem aç kalmadan hayatta kalmanızı sağlayacak hem de ufkunuzu iki katına çıkaracak.

Not: Bu yazı, yazarının izniyle yayımlanmaktadır! 

Hem ufkunuzu iki katına çıkarır hem de hayatta kalmanızı sağlar bu şeyler. Diyelim ki bir adada veya bir ormanda tek başına kaldın. Hangi bitkinin meyvenin zehirli olup olmadığı bir süre sonra senin için hayati önem taşıyacak bir konu olur. Genel olarak zehirli bitkileri tek bir çatıda, belirli özellikler etrafında toplamak mümkün olmasa da genel bazı yöntemler mevcut.

Misal:

Kaynak: https://eksisozluk.com/entry/34658906
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şekli ne olursa olsun mantar ve benzeri bir şey yeme. "Köy göçüren mantar" şanını boşuna almamıştır bir düşün MacGyver biraz düşün allah aşkına.

Badem gibi kokan bir bitkiden uzak dur. (Siyanür tehlikesi)

Çürümüş, küflü ve durgun bulanık suda büyümüş herhangi bir bitkiyi yeme.

Yok illa tadına bakacağım dersen bir şekilde onu kaynatarak haşla. Haşlamak hepsi olmasa bile bir takım toksinleri yok edebilir. Bak edebilir diyorum dikkat.

Azıcık aklını kullan ve ormanın sakinlerini gözlemle. Hayvanların yemekten çekinmediği şeyi yemeyi dene. Onların uzak durduğundan sen de uzak dur. Ama her yediklerini de yeme, leş yiyen hayvanlar var lan!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beyaz veya sarı renkli çileksi meyvelerden koşarak uzaklaş. Tabi aynı renklerde tohum, tane veya sütsü bitki özsuyu olanlar bir anda tünelin ucunu gösterebilir sana.

Maydanoz veya havuca benzer bitkilerden uzak dur. Bu bitkilere benzer olup zehirli olan çok bitki var. (örn: baldıran otu- bak bunun şanını duymuşsundur.) Şansını deneme.

Üç yapraklı çiçekler zehirli olma ihtimali olan bitkilerdir.

Zehirli olup olmadığını kestiremediğin bir bitkinin yapraklarından küçük bir parçayı yemeyi dene. "Vat iz dı metrikis ulayn" diye haykırmaya başlarsan o zehirlidir. Ama bu testi köklerle yapma direk mavi hapı seçmiş oluyorsun. Kırmızı mıydı lan o? Kökleri deneme işte.

Yemeyi düşündüğün bitkiyi bileğinde veya dirseğinde 15 dk beklet. Tenin tahriş oluyorsa bileğini kaşıya kaşıya uzaklaş o bitkiden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnat edip "yiyeceğim lan bunu" diyorsan dudaklarına 3 dk boyunca değdir. Tenin tepkisini ölç. Yetmedi mi? Diline 15 dk değdir. Yetmedi mi? 5 dk çiğne ama sakın yutma. Hala aman sabahlar olmasın moduna geçmediysen ye onu.

Bütün bunları yaptın ve hayatta kalmayı başardıysan tebrikler. Kanlı öksürüyorsan birazdan haaalaluyaa diyerek yaklaşan beyaz giysili kişiler insan değil haberin olsun. Böylece zehirli bitkiler veya yenilebilir bitkiler listesini işte bir yerden bulup ve göz gezdirmemiz gerektiğini de öğrendik.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
230
147
49
24
13
11
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BwK

üniversiteye hazırlanan genç arkadaşlarım bu icerige bakıp ulan nabacaz bu bilgileri ne işimiz olur bunlarla diyorsanız ve de memur, emekli ya da asgari ücre... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Korkutma sabilerin gözünü :D

haylaz adam

bi biskrem versem ?

delirium

Ormanda geriye yenecek ne kaldı ki jwjdjs bambu yiyin bambu.