Görüş Bildir
Haberler
Bundesliga Sona Erdi, Bayern Münih Kupasına Kavuştu

Bundesliga Sona Erdi, Bayern Münih Kupasına Kavuştu

Almanya Bundesliga, bugün oynanan maçlarla birlikte sona erdi. Ligin son haftasında Hannover 96'yı 3-1 yenen Bayern Münih, şampiyonluğu daha önceden garantilemiş olmasına rağmen lige galibiyetle veda etti. Bayern Münih maçtan sonra düzenlenen kupa töreninde kupanın sevincini yaşadı. Wolfsburg karşısında 3-1 mağlup olan Stuttgart ise Hannover 96'dan sonra lige veda eden ikinci takım oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya'da son 4 yılın şampiyonu Bayern Münih, sezonun son maçında Hannover 96'yı 3-1'le geçti.

34 hafta sonunda puanını 88'e çıkaran Bayern Münih, en yakın takipçisi Borussia Dortmund ile 10 puan farkla şampiyon oldu.

Bayern Münih'in golcüsü Lewandowski, bu sezon 30 gole ulaşarak Bundesliga tarihinde en çok gol atan yabancı oyuncu unvanının sahibi oldu. Lewandowski ayrıca sezonu gol kralı olarak tamamladı.

Lewandowski'yi 25 golle Dortmund'un golcüsü Aubameyang takip etti.

Şampiyonluğunu önceki haftalarda ilan eden Bayern Münih'te futbolcular kupa töreninde renkli görüntülere sahne oldu

Stuttgart veda etti

Stuttgart veda etti

Bundesliga'da 34. ve son hafta karşılaşmalarının sona ermesiyle birlikte lige veda eden iki takım ve play-out oynayacak olan takım belli oldu.

Ligi 25 puanla 18. sırada tamamlayan Hannover ile 33 puanla 17. sırada tamamlayan Stuttgart, Bundesliga'ya veda eden takımlar oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Werder Bremen ligde kaldı

Werder Bremen ligde kaldı

Werder Bremen'e deplasmanda 1-0'lık skorla boyun eğen Eintracht Frankfurt ise sezonu 16. sırada tamamladı ve play-out oynamaya hak kazandı.

Buna göre Eintracht Frankfurt ile Bundesliga II'yi üçüncü sırada tamamlaması kesinleşen Nürnberg, play-out maçı oynayacak ve bu eşleşmenin galibi yoluna Bundesliga'da devam edecek.

Avrupa yolcuları belli oldu

Bundesliga'a bu sezon ilk 4 sırada yer alan Bayern Münih, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Monchengladbach ise Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için ön eleme maçı oynayacak.

Schalke, Mainz ve Hertha ise UEFA Avrupa Ligi'nde boy gösterecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın