Görüş Bildir
Haberler
Bumerang Nesli Nedir? Ekonomik Kriz Gençlerin Hayat Kurmasını Engelliyor!

Bumerang Nesli Nedir? Ekonomik Kriz Gençlerin Hayat Kurmasını Engelliyor!

Z kuşağı hızla 'bumerang' nesli olma yolunda. Uzun zamandır özellikle eğitim ve iş hayatında liyakat sorunlar Türkiye'yi sararken, pandemi sonrası karşılaşılan ekonomik kriz de gençleri zorlamaya devam ediyor. Gençlerin yeni sorunu kendilerine yetememek ve ailelerinden maddi zorluklar nedeniyle kopamamak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Batı dünyasında başlayan ve hızla büyüyen nesil olgusu: Bumerang

Batı dünyasında başlayan ve hızla büyüyen nesil olgusu: Bumerang

Bumerang terimi, ekonomik olarak bağımsızlığını kazandıktan sonra, maliyetler nedeniyle yeniden ebeveynlerinin yanına dönen gençler için kullanılıyor.

Bumerang neslini var eden en temel neden son dönemde yaşanan ekonomik zorluklar ve iş hayatına adaptasyon sıkıntısı yaşanması.

TÜİK son olarak açıkladığı işsizlik oranı 2022 Şubat ayı rakamları olurken, 15-24 yaş grubu genç işsizlikte Türkiye'de kronik sorun görülmeye devam ederken, oranı yüzde 20,7 oldu. Bu grupta işsizlik oranı, erkeklerde yüzde 17,7 ve kadınlarda yüzde 26,5 olarak görüldü.

Gençler yeniden ailelerinin evine dönüyor.

Gençler yeniden ailelerinin evine dönüyor.

Euronews'in Türkiye'deki gençlerle yaptığı röportajda, bir süredir kendisini iyiden iyiye hissettiren ekonomik kriz pek çok genci belki de hayalini kurduğu hayattan vazgeçirdi. İşsizlik, yaşam maliyetleri, yeni bir ev kurmanın masrafları ve son günlerde özellikle isyan edilen barınma yani ev fiyatları ile gençler yeniden ailelerinin evine dönüyor. 

Üniversiteden sonra bir süre tek başına hayata adım atan gençler ne gibi zorluklar yaşıyor? Nelerden vazgeçiyor ? Anne baba evine dönmek neler hissettiriyor? Gelecek planları değişti mi? İleride ne yapacaklar?

Bumerang Kuşağı: Ekonomik zorluklar ve işsizlik nedeniyle aile evine dönen gençler anlatıyor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
9
5
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
.....

Kuyruğu bacaklarının arasına kıstırıp geri dönmek, günümüz gençlerine büyük acı, Sebep söylüyorum aşırı yüksek göç ve kontrolsüz nüfus artışı, insan çok oldu... Devamını Gör

Aykızı

Hiç çıkamadık ki aileden geri dönelim.. Hayat bu nesle otur oturduğun yerde, çok hayal kurma yaşa git dedi

Wilsy

Sadece boş zamanlarımda evde çevrimiçi kolay işler yaparak günde 500 €'dan fazla kazanıyorum. Tam zamanlı bir öğrenciyim ve sadece bu işi günde 2 ila 3 saat ... Devamını Gör