Görüş Bildir
Haberler
Buket Ertuğrul Candemir Yazio: Kendine Ne Kadar Dürüstsün?

etiket Buket Ertuğrul Candemir Yazio: Kendine Ne Kadar Dürüstsün?

Dr. Buket Ertuğrul Candemir
16.06.2022 - 20:41 Son Güncelleme: 11.09.2022 - 18:08

Ben sana gülüm derim, gülün ömrü…

- İnsan en kolay kime yalan söyler?

- Kendine.

- İnsan en zor kime dürüst olur?

- Kendine.

- İnsan acının en çoğunu ne zaman çeker?

- Kendine söylediği yalanlarla yüzleştiği zaman.

- Peki ama NEDEN?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Annesiyle yolda yürüyordu çocuk.

Annesi tedirgin, oğlum düşeceksin tut elimi… Altı yaşındaydı ve kaldırım kenarlarının yükseltisini adımlayabilmek dünyanın en tehlikeli, başaranını kral ilan eden en gözde eylemiydi. Üç adım evet dört, beş veee küt! Sana demedim miler, bir daha böyle yaparsan bir daha şöyle yapmamlar, ağlamalar, yaradan öpmeler, geçti demeler…

Geçti.

Orada duran koca YARA görmezden gelindikçe yok olacak nasılsa. Onu düşünüp kendimize dert etmeye gerek var mı? Nedenini araştırmak, önlemini almak varken yokmuş gibi yapmak size de bir pembelik hissi vermiyor mu?

Acıtan, kanatan, batan gerçekliğinin üstünü kapatmak;  daldaki gülün taç yapraklarında oyalanıp renk cümbüşünde meşk eylerken diken varlığını yok saymak gibi. İşte böyle böyle inananlarla kendi gerçekliğini sevmeyengiller diye bir gurup oluşuyor.

Bu giller, kendine benzeyeni bulup kolonileşme konusunda da üstün yetenekli. Belli bir sayıya ulaştıklarında oluşturdukları gerçeklik dışı yanılsamalarını muhtıra kıvamında fetvaları ile -sözüm ona-  toplumsal normlara dönüştürüyorlar. Kendileri gibi olmayana tahammül edemeyen bu giller onları hızla tanılayıp, oyundan atılmaları için entrika geliştirmek ve acımasızca uygulamaktan da keyif duyuyorlar.

Sayısal üstünlüklerinin armağanı asaları ile dokundukları gerçekçiliğin yok oluşunu, sinişini, kendilerine dönüşünü zafer edasıyla kutluyorlar.

Sayısal üstünlüklerinin armağanı asaları ile dokundukları gerçekçiliğin yok oluşunu, sinişini, kendilerine dönüşünü zafer edasıyla kutluyorlar.

gerçekliğin dikenini bağrına basanı yok ettiklerini zannetmeleri.  O ki en güç olanı, kendi kendine doğru olabilmeyi başarmış. Onu bundan daha fazla kim acıtabilir ki? O, dikenin kendisi olmuş. O artık çoğunluğun kofluğuna inat, tekilliğin bilgesi.  Dikenini fark edip onu sevdikçe de bin kofa bedel olacak.

Efendiler, gençler, dünyalılar… Dikeni olanı sevin, onlara sahip çıkın. Zira kurtuluş yolculuğu ancak kendine dürüst olmakla, o dikeni hissetmekle başlayacak.

Instagram

Twitter

Facebook

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın