Görüş Bildir
Haberler
Buket Ertuğrul Candemir Yazio: Aç/Kapa Okullarda Son Durum

etiket Buket Ertuğrul Candemir Yazio: Aç/Kapa Okullarda Son Durum

Dr. Buket Ertuğrul Candemir
23.09.2021 - 17:38 Son Güncelleme: 23.06.2022 - 12:27

Öğretmenim, nasıl defter alalım?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocuğum, 60 yapraklı kareli büyük boy defter yeterli. Geçen senelerden kalan defteriniz varsa onu da kullanabilirsiniz.

Çocuğum, 60 yapraklı kareli büyük boy defter yeterli. Geçen senelerden kalan defteriniz varsa onu da kullanabilirsiniz.

Öğretmenim, 30 sayfalı arkalı önlü 60 sayfa mı, sayınca 60 sayfa olanı mı?

Öğretmenim, kareli olmasa olur mu?

Öğretmenim; bende küçük var, benimkinin iki sayfası yazılı, bendeki 40 sayfalık, vardı kaybettim, abime verdim, babam yarın alsa olur mu, bakın ben çoktan aldım, adımı yazdım, yazdım da sildim sildim de yazdım, dün bizim mahallede yangın vardı, bu sene defter alacak mıyız?

Her sene bin bir çeşit takla ile ihtiyaç listesini öğrenciye sindirtmeye çalışan öğretmenler bu sene bu kabul ediş sürecinde kurdeşen döktü.

Sadece bu kadarla bitse tamamdı, oysa bunlar sadece fragmandı. Öğretmen bir önceki yıl anlattığının unutulmasına, geçen hafta anlattığının zorla hatırlanmasına da terbiyeliydi.

Bu neydi peki?????

Beş saniye önce verilen bilgi nasıl kaybolurdu?

Herkes nasıl oluyor da aynı anda farklı yere bakabiliyordu?

Ortaokul öğrencisinde odaklanma süresi iki dakikaya hangi ara inmişti?

Eğitim öğretime başlayalı iki hafta oldu ve haydi gelin öyle ya da böyle geçen, yaklaşık 1,5 yıllık uzaktan eğitimin bilançosunu çocuklar açısından özetleyelim:

Eğitim öğretime başlayalı iki hafta oldu ve haydi gelin öyle ya da böyle geçen, yaklaşık 1,5 yıllık uzaktan eğitimin bilançosunu çocuklar açısından özetleyelim:

Çocuklar,

*Birlikte çalışma ruhunu ve becerisini kaybetmiş,

*Okul kültürüne uyum sağlamaktan o kadar uzaklaşmışlar ki; bırakın ders dinlemeyi, odaklanmayı, girişte sıra olmak bile başarılması en zor işler listesinde üçüncü sırada yer almış,

*Sürekli bir heyecan beklentisine girmişler, heyecan yoksa konu dışına eğilim hızlanmış,

*Rahata alışmışlar, her şeyi önlerine ister haldeler. Tahtada yazanı deftere geçirmenin gereksiz olduğunu düşünüyor, tahtadakinin ve varsa ödevlerin dijital veli gurupları yoluyla kendilerine ulaştırılmasını istiyorlar.

*Kendilerini salgının etkisinden koruma çabasında da değiller, temas ne ki neredeyse birbirlerinin içinden geçiyorlar ve ne yazık ki bu durum kalabalık okullarda önlenemez halde.

*Salgın dolayısıyla sınıfların kapatıldığını gördükçe ilerleyen zamanda okulunda kapanacağını düşünüyorlar ve bu da motivasyonlarını olumsuz etkiliyor.

Veliler hakkında da üç beş şey yazmak isterdim ama bütün öğretmenlerin telefon numarası her velide var. Şimdi çoğu veli gece 22'den sonra öğretmenini arayıp ya da mesaj atıp ‘Ben böyle bir veli miyim öğretmenim?’ diye sorar korkusu ile bu meseleye dokunmuyorum.

En iyisi, en iyisinin okulu açık tutmak ve şartları mümkün olabildiğince düzenlemek (sınıfları seyreltmek, ders saatlerini ve süresini azaltmak vb.) olduğunu dileyerek yazımı balla kesiyorum.

Kesintisiz bir eğitim öğretim yılı olsun Allah’ım, amin.

Instagram

Twitter

Facebook

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın