Görüş Bildir
Haberler
Bugüne Kadar En Çok Toplam Bonservis Ücreti Ödenen 10 Futbolcu

Bugüne Kadar En Çok Toplam Bonservis Ücreti Ödenen 10 Futbolcu

Ahmet Soydan
07.06.2016 - 15:58

Bu oyuncuların tek bir transferden aldıkları para bile normal insanlara bir ömür yetebilir. Bir de sürekli değişik takımlara transfer olarak bu parayı katlamalarını düşünün. İşte bugüne kadar toplam bonservislerine en çok para verilmiş 10 oyuncu. Zirve ise şaşırtıcı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kevin De Bruyne

1. Kevin De Bruyne

28 Haziran 1991 doğumlu Belçikalı yıldız kariyerinde Genk, Chelsea, Werder Bremen, Wolsburg ve M.City formaları giydi.

Kevin De Bruyne için kulüpler 104,45 milyon € bonservis ödediler. En yüksek ücreti ödeyen kulüp ise şu an formasını giydiği M.City oldu M.City'nin ödediği tutar 74 milyon €.

2. Cristiano Ronaldo

2. Cristiano Ronaldo

Dünyanın en ünlü, en başarılı , en yakışıklı kısacası enlerin adamı olan Ronaldo için ödenen bonservis bedeli 111,50 milyon €. 

18 yaşında Sporting Lizbon'dan Manchester United'a 17,50 milyon € karşılığında transfer olan süper star bundan altı sene sonra tam tamına 94 milyon € bedelle Madrid'in yolunu tuttu.

3. Gareth Bale

3. Gareth Bale

16 Temmuz 1989 doğumlu Galli yıldız listede bulunan bir diğer Real'li.

Onun için kulüpler 115,70 milyon € gözden çıkardı.

Southampton'dan 14,70 milyon € karşılığında Tottenham'a geçen Bale burada sergilediği üstün performansla bütün büyük kulüplerin dikkatini çekti. 101 milyon € rekor transfer ücretiyle de tarihe geçen Bale Real Madrid'le başarılı sezonlar geçirmeye devam ediyor.

4. Juan Sebastián Verón

4. Juan Sebastián Verón

Listenin bu sırasında bir efsaneye denk geliyoruz. Arjantinli oyuncuyu takımında görmek isteyen takımlar tam tamına 116 milyon € gözden çıkartmışlar. Başarılı orta saha oyuncusu kariyerinde bir çok kulüpte oynadı. Onu Manchester, Chelsea ve İnter gibi takımların formasıyla hatırlıyoruz. Futbola ise ülkesinin Estudiantes takımında başlayan Veron bu takımda kariyerini sonlandırarak yeteneklerinin yanında ne kadar da vefalı biri olduğunu gösterdi.

5. Luis Suárez

5. Luis Suárez

İspanya ligi gol kralı karşılıyor bizi bu basamakta. Barcelona'nın bu seneki lig ve kral kupası şampiyonluklarında hiç şüphesiz aslan payı bu adamın. Liverpool'dan 81,72 milyon € karşılığında Barcelona'ya geçen Suarez için Liverpool Ajax'a 2011'de 26,50 milyon € ödemişti. Toplam ödenen bonservis ise 116,52 milyon €.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hernán Crespo

6. Hernán Crespo

9 yıl süren kariyeri boyunca 300'den fazla gol atan emekli futbolcu için zamanında kulüpler kesenin ağzını bir hayli açmış. Genellikle İtalya liginde oynayan Crespo'nun (İtalya liginin İtalya ligi olduğu zamanlar) bir Chelsea macerası da hafızalarda yerini alıyor. Bu Arjantinli gol makinesi için kulüpler 119,27 milyon € para harcadı.

7. Nicolas Anelka

7. Nicolas Anelka

Listede zirveye doğru giderken ülkemizde Fenerbahçe'de de oynayan tanıdık bir ismi görüyoruz .

Aktif futbol hayatına Hindistan'da devam eden Anelka tam bir seyyah. Bir çok kulüp forması giyen Fransız golcü için bu kulüpler epey para harcadı.

Toplam 127,36 milyon € ödenen yıldız isime en çok bonservis ödeyen kulüpler 35 milyon € ile Real Madrid ve 34,50 milyon € ile Paris SG oldu.

8. James Rodríguez

8. James Rodríguez

12 temmuz 1991 doğumlu olan Kolombiya'lı orta saha oyuncusu için kulüpler toplam 127,63 milyon € ödedi.

Porto'da parlayan James, Monaco'ya 45 milyon € karşılığında imza attı. 2014 Dünya Kupası'ndaki muazzam performansıyla da Real Madrid'in yolunu tuttu.

Real Madrid'in James için Monaco'ya ödediği tutar 75 milyon € oldu.

9. Zlatan Ibrahimovic

9. Zlatan Ibrahimovic

Zirveye yaklaşırken zirvelerin adamı olarak bilinen sansasyonel yıldız Zlatan Ibrahimovic'e rastlıyoruz.

Futbol hayatı boyunca üst düzey futbol oynayarak kendine hayran bırakan Zlatan bu süreçte kulüplerinde bütçesine dokunmuş.Onun için harcanan transfer ücreti 169,10 milyon €.

Ona en çok parayı ödeyen ise Barcelona (69,50 milyon €).

10. Ángel Di María

10. Ángel Di María

Zirvenin sahibi şaşırtıcı bir isim. Ülkesinin  Rosario kulübünde kariyerine başlayan yıldız kariyeri boyunca hep üst düzey kulüplerde oynadı.

Avrupa'da ilk durağı 8 milyon € karşılığında Benfica olan yıldız oyuncu buradaki başarılı performansıyla Real Madrid'e 33 milyon € karşılığında transfer oldu. Başarılı oyununa devam Di Maria'nın bu kez 75 milyon € karşılığındaki yeni durağı Manchester United oldu. Burda da yine başarılı bir sezon geçiren oyuncuyu son olarak Paris SG 63 milyon € karşılığında renklerine bağladı.

Fantastik transferler yapan Arjantinli bundan sonra transfer yapar mı bilinmez ancak şu ana kadar onu takımlarında görmek isteyen kulüpler tam tamına 179 milyon € gözden çıkarttılar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
6
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın