Görüş Bildir
Haberler
Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Yalnız Hissettiğinde Allah'a Sığınmak İçin Okunacak Felak Suresi

Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Yalnız Hissettiğinde Allah'a Sığınmak İçin Okunacak Felak Suresi

Elif ÇAMLIBEL
08.04.2023 - 13:53 Son Güncelleme: 08.04.2023 - 13:54

Kur'an ayetlerinin inmeye başladığı Ramazan ayı, bağışlayıcı bir aydır. Bugün kötülüklerin azaldığı, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı mübarek Ramazan'ın on yedinci günüdür. Bin aydan daha hayırlı Ramazan'ı ibadetler ve dualar ile geçirmeye özen gösteren Müslümanlar, tüm yarattıklarının şerrinden Allah'a sığınırlar. Nefsine hakim olmanın, iyilik ve güzelliğe yönelmenin öneminin daha da arttığı bugünlerde; kin, zulüm, öfke ve kıskançlık duygularından da böyle kimselerden de Allah'a sığınmak gerekir. Faziletleri saymakla bitmeyen felak suresini Ramazan ayında okumak çok önemlidir. Peki, Ramazanda Felak Suresi okumanın önemi nedir? Felak suresinin faziletleri nelerdir? Felak suresinin okunuşu ve Türkçe meali nedir? 

İşte, Ramazanda okunacak dualardan: Felak Suresi

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Her yıl tüm Müslüman alemi tarafından özlemle beklenen mübarek Ramazan ayının ilk günü bu yıl 23 Mart Perşembe gününe denk geldi. Bugün, yani 8 Nisan Cumartesi günü ise Ramazanın on yedinci günü. Ramazan ayı boyunca nefsine hakim olmaya, kötülükten uzaklaşmaya ve ibadetlerini en doğru şekilde yerine getirmeye özen gösteren Müslümanlar, dua ve ibadetlerinde kötülüklerden de kötü duygulardan da Allah'a sığınırlar. 

Bu yüzden Kur'an-ı Kerim'de yer alan 113. sure olan ve 5 ayetten oluşan felak suresini de her fırsatta okumaya özen göstermelilerdir. Zira faziletleri saymakla bitmeyecek felak suresi kişiyi zulüm, öfke, kin, haset gibi duygulardan ve böyle kimselerden korur. Peki, Ramazanda okunacak felak suresinin okunuşu ve anlamı nedir? 

İşte, felak suresi ile ilgili detaylar

Ramazanda Felak Suresi Okumanın Önemi ve Faziletleri Nelerdir?

Ramazanda Felak Suresi Okumanın Önemi ve Faziletleri Nelerdir?

Felak suresi, namaz kılınırken de okunan 'Zammı Sure'lerden biridir. Felak suresini okumak; kazadan, beladan ve şeytanın şerrinden Allah'a sığınmak demektir. 

Rivayetlere göre,  Hz. Muhammed (S.A.V.) felak ve nas surelerinin en güzel sığınma duları olduğunu ifade etmiş ve çok okunmasını tavsiye etmiştir. 

Felak ve nas suresi, kişinin kendini yalnız hissettiğinde de okuması ve yaradana sığınarak ondan yardım etmesi için birebirdir. Felak suresi, içinde bulunduğumuz alemin sırlarını bizlere gösterir. Korku, panik, kalpteki endişe ve vesveseleri def eder. 

Felak suresini, korku veya kaygı hissettiğinizde okumak yüreğinize ferahlık verir. Sesli olarak okunabilecek bir dua olarak ifade edilen felak süresi, çöp gibi pis yerlerden geçerken de okunabilir. Namazda, korku halinde, iç huzursuzluğunda, yalnız kaldığında ve Allah'a sığınmak için her fırsatta okunmalıdır.

Felak Suresinin Okunuşu ve Anlamı

Felak Suresinin Okunuşu ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim.

Kul e’uzü bi-Rabbi’l-felak.

Min şerri ma halak.

Ve min şerri ğasikın iza vekab.

Ve min şerri’n-neffasati fi’l-‘ukad.

Ve min şerri hasidin iza hased.

Felak Suresinin Meali

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

De ki: ben, karanlığı yarıp sabahı ortaya çıkaran Rabbe sığınırım,

Yarattığı şeylerin şerrinden,

Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden,

Düğümlere üfleyenlerin şerrinden,

Ve hased ettiği zaman hased edenin şerrinden. (Allah’a sığınırım).

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın