Görüş Bildir
Haberler
Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Şifa Arayanlara Merhem Olacak Ramazan'da Edilecek Şifa Duası

Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Şifa Arayanlara Merhem Olacak Ramazan'da Edilecek Şifa Duası

GNS
27.03.2023 - 12:11

11 ayın sultanı Ramazan tüm bolluğu, bereketi ve şifası ile geldi. Müslümanlar için son derece önemli olan bu ayda ibadetlerin yoğunlaşması, ellerin semaya kalkması ve tövbe edenlerin kıbleye yönelmesi ile maneviyat dolu bir dönem yaşanıyor. Oruç ibadetlerini yerine getirenler diğer yandan aileleri, sevdikleri ve kendileri için dualar ediyor. Bu dualardan bir tanesi de özellikle hastalara şifa olması için okunan şifa duaları. Peki Ramazan'da şifa duası nasıl okunur?

İşte Ramazanda okunacak dualardan: Şifa Duası...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

27 Mart Pazartesi günü, üç ayların sonuncusu mübarek Ramazan ayının beşinci günü. 23 Mart Perşembe günü itibariyle başlamış olan Ramazan'ın verdiği neşe şimdiden etrafa yayılmaya başladı. Müslümanlar kendilerine farz kılınan oruç ibadetlerini yerine getirirken, diğer bir yandan imanlarını kuvvetlendirmek adına dualara sığınmaya devam etti. 

Ramazan ayında herkesin kendini maneviyata daha da yöneltmesi ile pek çok Müslüman, okuyabileceği duaları araştırmaya başladı. Ramazan ayında hastalar için dua okumak isteyen kimseler, şifa duasını araştırmaya başladı. İşte şifa duası ile ilgili merak ettikleriniz. 👇🏻

Ramazan Ayında Şifa Duası Okumanın Faziletleri

Ramazan Ayında Şifa Duası Okumanın Faziletleri

Şifa duası yalnız Ramazanda değil sürekli okunması gereken bir duadır. Ramazan ayında okunması halinde hastalıkların tez zamanda ortadan kaldırıldığına inanılır. Hastaların en hayırlı yoldan şifa bulmasına yardımcı olur. Ramazan ayında edilen dualar Allah katında son derece önemlidir. Bu ayda okunan duaların tefsirinin daha fazla olacağına inanılır. Bolluk, bereket, sevgi ve hayır ayı olarak adlandırılan Ramazan'da şifa duaları ve ayetlerinin okunması, kul üzerindeki tefsiri artırır. Ramazan'da hastaların şifa bulduğuna ve tez zamanda ayaklandığına inanılır. Hasta olan kimselerin Ramazan ayı boyunca şifa duası okumasının iyi geldiği söylenir.

Şifa Duası Nasıl Edilir?

Şifa Duası Nasıl Edilir?

Hzç Aişe'nin rivayetine göre; Hz. Muhammed (S.A.V.) hasta olan akrabalarının üzerine okuyarak, sağ eliyle onları sıvazlarken şu duayı okurdu: 'Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame.'

Şifa Duası Türkçe Anlamı:

'Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın.” (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın