Görüş Bildir
Haberler
Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Ramazan Sofralarına Bolluk Getirecek Bereket (Karınca) Duası

Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Ramazan Sofralarına Bolluk Getirecek Bereket (Karınca) Duası

Bolluk ve bereketin ayı Ramazan heyecanını tüm yurtta yaşanıyor. Bugün üçüncü iftarını gerçekleştirecek olan tüm Müslümanlar, Ramazan sofralarının bolluk, bereketi, afiyeti ve muhabbeti için coşkulu bir bekleyiş içerisindeler. Bin aydan hayırlı Ramazan ayında oruç ibadetlerini yerine getirenler sofralarındaki bolluk için hangi duayı etmeleri gerektiğini araştırıyorlar. Hanelere bolluk, bereket ve hayırlı rızık için Ramazan ayı boyunca karınca duası okunabilir. Peki, namıdiğer karınca duasının okunuşu ve anlamı nedir? Gelin birlikte Ramazan sofralarına bereket getirecek, rızkınızı artıracak bereket duasını inceleyelim.

İşte, Ramazanda okunacak dualardan: Bereket duası

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Bugün mübarek Ramazanın üçüncü günü. Tüm Müslüman alemi tarafından hasretle beklenen Ramazan, 23 Mart Perşembe günü başladı. Bugün itibarıyla orucun üçüncü günü için sahurda niyetler edildi ve sofraların bereketi için dualar edildi.

Pek çok insan bolluk ve bereketin ayı olan Ramazan'da edilecek bereket dualarını araştırmaya başladı. Ramazanda rızık için edilen dualardan biri de karınca duasıdır. İşte, bereket duası ile ilgili detaylar 👇

Ramazanda Bereket için Ne Yapılır?

Ramazanda Bereket için Ne Yapılır?

Ramazanda okunacak dualar ve surelerden biri de Karınca Duasıdır. Bereketli bir iş yeri ve hane için karınca duası okunabilir. Namazdan sonra okunan bereket duasının faziletlerinin fazla olduğu bilinmektedir. Ayrıca bu duayı ezberleyerek günün belli zamanlarında okumanın da etkisi fazladır. 

Bolluk ve bereketin yanında helal kazanç elde etmek için okunan bereket duası ev ve iş yerlerinde okunduğunda kişinin başına gelebilecek belaları da def eder. Pek çok Müslüman iş yerleri ve ticaret hanelere karınca duası asarak rızkın artacağına da inanır. Sürekli okunduğunda maneviyatı yükselttiği ve imanı güçlendirdiği de bilinir. 

Özellikle Cuma vakitleri okumaya, bereket ayı Ramazanda her fırsatta rızkınız ve helal kazanç için Allah'a dua etmeye özen göstermelisiniz.

Bereket (Karınca) Duası Nasıl Yapılır?

Bereket (Karınca) Duası Nasıl Yapılır?

Allahümme ya Rabbi Cebraile ve Mikaile ve İsrafile ve Azraile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve münzilel berakati vet Tevrati vez-Zeburi vel İncili vel Furkan. Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim. La ilahe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va'dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es'elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin. Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş, Kefetatayyuş, Kıtmır.

Karınca (Bereket) Duası Türkçe Anlamı

Ey Cebrailin, Mikailin, İsrafilin, Azrailin, İbrahimin, İsmailin, İshak ve Yakubun rabbi Allahım, ey bereketi indiren, Tevrat, Zebur, İncil ve Kur'an-ı indiren Rabbim. Güç ve kudret yalnızca büyük ve yüce olan Allah'a aittir. Apaçık Hak ve yegane Melik olan Allah'tan başka ilah yoktur. Sözünde sadık ve Emin olan Hz. Muhammed Allah'ın Elçisidir. 

Ey rabbim, Ey Rabbim, Ey diri ve kaim olan, Ey celal ve ikram sahibi! Ey azim olan, arşın sahibi, senden beni helal ve hoş bir rızk ile rızıklandırmanı istiyorum, senin rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi! (Ashabı Kehf'in isimleri) Debernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş, Kıtmir, Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş

Rızık ve Bereketin Artması için Tavsiyeler:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selam Özbakan

ianmıyorum inanan inansın o kadar

Kaan Ilgaz

onedio ailesi ne oldu laa imanamı geldigimi siz boyle icerikler hazirlamazdiniz aq