Görüş Bildir
Haberler
TV
Buffy the Vampire Slayer İzlemek İçin 10 Neden

Buffy the Vampire Slayer İzlemek İçin 10 Neden

26.09.2014 - 00:33 Son Güncelleme: 26.09.2014 - 01:39

10. Farklı Türleri Barındırması

10. Farklı Türleri Barındırması

Dizinin ismine bakıp da esas kızımızın salt vampir avcısı olduğunu düşünmeyin. Buffy ve ekibi, 144 bölüm içinde yüzlerce farklı özelliklerde iblisle mücadele ettiler. Sadece iblisler mi var? Hayır! Kurt adam, cadı, zombi, tanrıça ve hatta yeryüzünün ilk Kötü'sü...

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Göndermeler

9. Göndermeler

Frankenstein'dan Dracula'ya bir çok kült karakteri konuk etmesinin yanı sıra her bölüm Star Wars, Harry Potter gibi yapımlara yaptığı göndermeleri unutmamak gerek.

8. Aşkları

8. Aşkları

Buffy the Vampire Slayer özünde bir gençlik dizisi. Gençlik dizisi olur da içinde aşk olmadan olur mu? Olmaz tabii. Xander'ın umutsuz vakaları, Buffy'nin efsane aşkları hatta aşk üçgenleri ve televizyonun kült eşcinsel karakterlerinden Willow ve Tara aşkı. Her biri unutulmaz ilişkilerdir.

7. Alışılmışın Dışında Bölümler

7. Alışılmışın Dışında Bölümler

BTVS dizisinde hiç bir bölüm birbirine benzemez ki bazı bölümler hiç bir TV dizisindekine benzemez. Mesela Hush adlı bölüm insanların sesini çalan bir iblis nedeniyle sessiz olarak, hiç bir konuşma olmadan oynanmıştır ve bölüm Emmy'e aday olmuştur. Once More, With Feeling bölümünde ise yine bir iblis sorunsalı yaşanır ve tüm kasaba dans edip, şarkı söylemeye başlar. Bu müzikal bölüm de Emmy'e aday olmuştur.

6. Türk Bahsinin Geçmesi

6. Türk Bahsinin Geçmesi

Evet, Buffy the Vampire Slayer epey Türk bahsinin geçtiği bir dizidir. Falakadan, İstanbul'dan vs. bahsedilir. Türkiye'den bir sahnesi vardır ve hatta bir bölümde Türkçe büyü yapılır.

5. Sunnydale

5. Sunnydale

Buffy evreninin hayali kasabası: Sunnydale. Okulu bir tuhaf, insanları(?) bir tuhaf kasabadır. En bilindik özelliği Cehennem Ağzı oluşu. Bildiğimiz cehennemin ağzı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Müzikleri

4. Müzikleri

Hayali kasabanın bir de gece kulübü var tabii: Bronze. Her bölüm bir grup sahne alır burada. Bir bölümde Aimee Mann'in repliği bile vardır. Bunun yanı sıra dizi Heather Nova - It's Only Love, Bush - Out Of This World gibi dönemin bir çok popüler şarkısına da yer vermiştir.

3. Konusu

3. Konusu

Eşi benzeri olmayan bir konusu vardır. Kurgusu ile de-özellikle sezon arası ve sezon finallerinde- bir sonraki bölümü izlemek için yanıp tutuşturur adamı. Genel itibariyle gerilim ve aksiyon yüklü bir yapım gibi görünse de içinde bolca kahkaha, bolca gözyaşı da barındırmaktadır.

2. Joss Whedon

2. Joss Whedon

Dizinin yaratıcısı Joss Whedon diyince bir önümüzü iliklemek gerek herhalde. IMDb Top 250'de yer alan Avengers filminin hem senaristi hem yönetmenidir. Aynı zamanda tüm zamanların en iyi bilim-kurgu dizisi seçilen Firefly'ın (IMDb 9.2) da yaratıcısıdır. Sezon finallerini kendisi yönetmiş ve bizlere film tadında bir ziyafet sunmuştur.

1. The Scooby Gang

1. The Scooby Gang

Scooby Gang ya da Scoobies, Buffy ve çetesinin kendilerine taktıkları isimdir. Gerçek dostluğun ne demek olduğu hakkında ders veren ekip her bölüm omuz omuza mücadele ederek ne kıyametler atlatmışlardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
27
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lisbeth

Çok seviyorum bu diziyi, bu ekibi, tüm sezonu bıkmadan tekrar tekrar izlerim.. Özellikle Hush, Once More With Feeling, Doppelgängland, New Moon Rising, Famil... Devamını Gör

Ness

Biraz önce tüm sezonları bitirdim inanılmaz bir dizi ayrıca birçok yerde Türk kelimesi geçiyor bazı ayrıntılar veriliyor ama en bombası 7. sezon 20. bölümde ... Devamını Gör

Youtube'da hakkında Türkçe pek içerik olmayınca ben de hem sevenleri diziyi yad etsin hem de bilmeyenler bu muhteşem diziyi mğrensin diye dizi hakkında bir i... Devamını Gör