Görüş Bildir
Haberler
Bu Yıl Hangi Model Moda? 2023’ün Trend Saç Kesimleri

etiket Bu Yıl Hangi Model Moda? 2023’ün Trend Saç Kesimleri

Sena YİĞİT
01.02.2023 - 16:05

2023 yılında trendleri yakından takip etmek isteyenlerin araştırdığı bir konu, elbette saç kesimleridir. Saç kesiminde cesur olanların yılı olacağını belirtmeden geçmeyelim. Çünkü bu yıl, kısa saç moda. Evet, yanlış duymadınız kısa saç. Ancak bunların yanında uzun saç kesimleri de mevcut. Yeni yılda stiline farklılık katmak isteyenler için bob, pixie, bixie, sahg, lob gibi birçok kesimi detaylarıyla anlattık ve kullanabileceğiniz ürünleri de eklemeyi unutmadık.

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

“Bu içerik marka işbirliği içeriyor olabilir.”

Bu içerik 01.02.2023 tarihinde oluşturulmuştur, bu içeriğe erişim sağladığınız zamana göre listelenen ürün fiyatlarında değişiklikler olmuş olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pixie

1. Pixie

Kullanışlı olması ve kolayca şekil alabildiğinden kısa saç modellerini sevmeyen yoktur. Pixie saç kesimi, son dönemdeki en popüler ve en çok rağbet gören saç modellerinden. 2023'e damga vuran bu modelin hareketli, canlı ve genç görünüm sağladığını söylemeden geçmeyelim. 

Bu stil kendi içinde farklı seçeneklere sahip, bunlar: Asimetrik, yanları kısa, kıvırcık, kısa kaküllü, geri doğru kesimi olan pixie modelleridir. 

Şekillendirmek için waxlar en büyük yardımcınız olacak. Osis Flex Wax bizim önerilerimizden biri. 

Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

2. Bob

2. Bob

Saçlarınızın ince görünmesinden şikayetçiyseniz, sizin için harika bir önerimiz var. İkonik bir saç kesimi olan önden arkaya kısalan bu kesim, hayallerinizi süsleyecek. Ters üçgen yüz hatlarına sahip kadınlara çok yakışan bu modelin, yüzü daha yuvarlak ve orantılı gösterdiğini belirtelim.

Hailey Bieber'ın bob saç kesimi sizce nasıl olmuş?

Hailey Bieber'ın bob saç kesimi sizce nasıl olmuş?

Tarzıyla herkesin dilinde olan Hailey Bieber, yeni paylaştığı Instagram hikayesinde “Oops” açıklamasıyla bob saç kesimini paylaştı. Tercihini yukarda belirttiğimiz gibi ikonik olan bob saç kesiminden kullanan Hailey, sizce de çok güzel gözükmüyor mu?

Şekillendirmek için saç düzleştiricilerini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

3. Bixie

3. Bixie

Bob ve Pixie kesimlerinin tam ortasında bir yerde duran Bixie, beklentinizi karşılayacak bir model. Bixie saç kesiminin en güzel tarafı, elbette çok yönlü oluşu diyebiliriz. Kıyafetinize, davetlerinize ve ihtiyaca göre en uygun modeli yaparak şekillendirebilirsiniz. 

90’larda dönemin en büyük stil ikonları Meg Ryan ve Prenses Diana’nın yanı sıra Winona Ryder ve Gwyneth Paltrow gibi sayısız ünlü isim tarafından tercih edilen bu kesim, şimdiden trend saç kesimleri kategorisinde yerini aldı.

4. Mixie

4. Mixie

Dağınık görünen saçlar bu sezonun en trendlerinden. Mullet ve pixie saç kesimlerinin birleşiminden oluşan “mixie” modelini, her ne kadar yazın gördüysek trendinin devam ettiğini söyleyelim. 

Bizce bu model en çok kıvırcık saçlılara yakışıyor. Bukle belirginleştirici bir şampuan tercih ederek saçınızın doğal yapısını gözler önüne serebilirsiniz. 

Ogx Bukleli Saçlar İçin Nemlendirici Coconut Curls Şampuan burada sizi bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Shag

5. Shag

70'li yıllardan fırlamış gibi görünmek ister misiniz? O zaman bu saç kesimi sizin için geliyor. Son dönemlerin en popüler saç modellerinden biri olan bu model, tarzına yenilik getirecek bizden söylemesi. Salaş görünüm seviyorsanız aynı zamanda saçınıza şekil vermeye üşeniyorsanız harika bir seçenek.

Shag saç kesimi nasıl şekillendirilir?

Shag saç kesimi nasıl şekillendirilir?

Katlı ve kaküllü saç kesimi olarak da bilinen bu modelin en büyük artısı, elbette kolay şekil alması. Saç tipinize uygun bir bakım kremiyle, benzersiz bir görünüm elde edebilirsiniz. 

L'Oréal Paris Elseve Mucizevi Yağ Saç Güzelleştirici Kremi, kolay ve kısa süren uygulamasının yanında saçlara hacim kazandırarak doğal, dağınık görünüm sunuyor.

6. Lob

6. Lob

Lob saç kesimi, kuaför ziyaretinizde göz önünde bulundurmanız gereken trendlerden biri. Bu saç modelinin son dönemde ünlüler arasında çok popüler olduğunu söylememize gerek yoktur. 

'Lob saç kesimi kimlere yakışır?' diye soracak olursanız, cevabına herkese diyebiliriz. Modern bir tarzı öne çıkaran bu saç modeli oval, üçgen, kare, elmas, uzun gibi birçok yüz şekliyle harika bir uyum yakalıyor. 

Bizce lob model, düz saçlarda kendini gösteriyor. Rowenta Power Straight Elektrikli Saç Düzleştirici Tarak ile bu görünümü elde edebilirsiniz.

7. Ağır Katlar

7. Ağır Katlar

Geçen sene Hailey Bieber gibi birçok moda ikonunun tercihi olan ağır katlı saç kesimi, yeni yılda değişikliğe gidecekler için güzel bir seçenek gibi duruyor. İlhamını Jennifer Aniston'ın Friends dizisinde Rachel Green karakterini canlandırdığı dönemden aldığını düşündüğümüz bu saç modeli, 2023' te de değerini koruyacak.

8. Perde perçem

8. Perde perçem

1970’li yıllardan beri kullanılan ve her sezonun trend saç kesimleri arasında yer alan perde perçem, 2023 yılında da popülerliğini koruyacak. Saça boyut katan, yüz şeklini belirginleştiren, saçın hacimli görünmesini sağlayan bu model, farklılık arıyorsanız sizin için harika bir seçenek olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Perde perçemler nasıl şekillendirilir?

Perde perçemler nasıl şekillendirilir?

Perçemlerin güzelliğini artırmanın yolu elbette şekillendirmekten geçiyor. Saç şekillendiricileri kullanarak sadece 1 dakikada istediğiniz görüntüyü yakalayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan elbette saça zarar vermeden şekillendiren hava üflemeli ürünler oluyor. Babyliss markasına ait bu ürün, 4 farklı başlığı ile beklentinizi karşılayacak.

Buraya tıklayarak ulaşın

9. Wolf Cut

9. Wolf Cut

Wolf cut yani kurt saç kesimi için yeni demek ne kadar doğru olur bilemeyiz. 70'li yıllardan fırlayan bu saç kesimi, 2023 trendlerine damgasını vuracak. Retro saç kesimleri, ilk tercihiniz oluyorsa bu kesime bayılacaksınız. 

Wolf cut saç kesimi her yüz şekline uyarlanabiliyor, bunun için kakül ve perçemleri yüz şeklinize göre ayarlamanız yeterli. Bu saç kesiminin amacı saçları daha dolgun ve yoğun göstermek.

Wolf cut saç modeli, nasıl şekillendirilir?

Wolf cut saç modeli, nasıl şekillendirilir?

Özellikle ince telli saçlara sahip olanlar için bir nimet niteliğinde olan bu kesim, kabarmaya daha müsait olduğu için wolf cut saç kesimini kullanmakta zorluk yaşatabilir. 

Bu sorun için en iyi çözüm Urban Care Argan Oil & Keratin Saç Bakım Kremi. Kabarmadan, elektriklenmeden saçlarınıza kolayca şekil vermeniz mümkün.

10. Ghost Cut

10. Ghost Cut

İnce, zayıf görünen saçlarına canlılık getirecek bu kesim, bizce size çok yakışacak. Saçlarınızı kısaltmak istemiyor ama aynı zamanda da trendlere ayak uydurmak istiyorsanız, ghost cut harika bir seçenek. 

Saç uzunluğundan ödün vermeden saça hareket ve doku katan bu teknik, belirgin olmayan katları sayesinde saçlarınıza hacim katacak.

Dalgalı ve kıvırcık saçlara sahipseniz, Urban Care Shake N Repair Milk Treatment Saç Köpüğü'yle belirgin bukleler elde edebilirsiniz. Link burada

11. Listemizin sonuna gelmişken bir öneri de bizden: Kelebek saç kesimi.

11. Listemizin sonuna gelmişken bir öneri de bizden: Kelebek saç kesimi.

Kelebek kesim, saçları hem uzun hem de kısa gösteren bir model. Uzun yıllardır yaptıranın vazgeçemediği bu kesim, adeta saçlarda illüzyon yaratıyor. 

Kelebek saç kesimi ile saçlar önden daha kısa, arkadan ise daha uzun görünüyor. Böylece hem uzun saç görünümü ile konforu, kısa saç modeliyle de trendlere uyumu getiriyor. 

Bu saç modeli, ikizler burcu olanlar için yaratılmış olabilir mi?🤣

Uzun saçların en büyük problemi, ne kadar tararsanız tarayın açılmayan saçlar. Saç bakım rutininize ekleyeceğiniz bu sıvı saç kremi, ıslak olmayan saçlarınızı bile kusursuz şekilde açacak. Gliss Ultimate Oil Elixir Sıvı Saç Kremi burada

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
26
6
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?