Bu Soğuklarda Hem Hayvanları Hem de İçimizi Isıtacak 7 Aşamada Yapabileceğiniz Barınaklar
İzmir'de bir lisede tarih öğretmenliği yapan Halil İbrahim Nalcı sokakta yaşayan hayvanlar için öğrencileriyle beraber bir proje hazırladı. Amacı farkındalık yaratarak bu projeyi ülkenin dört bir yanına ulaştırmak. Eğer siz de bizim dışımızdaki canlılar için bir şeyler yapmak isterseniz aşağıdaki aşamaları takip edebilirsiniz.
Birinci Aşama
Kolilerin açık kısımları bantlanarak sağlamlaştırılır.
İkinci Aşama
Kolilerin alt kısmına kolinin içine girecek şekilde strafor kesilir ve döşenir.
Üçincü Aşama
Strafor döşenen kolilerin üst taraflarıyla birlikte açık kalan yerleri bantlanır. Bu işlemin sonunda kolilerin her yeri kapalı olmalı.
Dördüncü Aşama
Kolinin ön tarafı strafor altta kalacak şekilde kesilir. Büyüklüğü hayvanın rahatça girebileceği şekilde olmalıdır.
Beşinci Aşama
Kutular sadece ön tarafı boşluk kalacak şekilde streç filmle sarılır.
Altıncı Aşama
Barınaklar kalın torbalara koyulur. Torbanın uç kısımları kutunun içine sokulur, bolca bant kullanarak açılmayacak şekilde iç kısmında bantlanır.Bu sırada barınakların kapı kısmının kapatılmaması ve gergin kalması unutulmamalıdır.
Yedinci Aşama
Son olarak barınakların içine kalın kazaklar kesilerek yerleştirilir.
Barınakları sokaklara dağıtırken çöp kenarları ve parklar tercih edilmelidir.
Barınakların kenarlarına taşlar koyulmalı, rüzgarda uçması engellenmelidir.
Onca yorgunluğun sonunda hissedilen huzur...
Bu dünyada sadece bizlerin yaşamadığının farkındayız, bu yüzden elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık. Yapım aşamasında ve eşya toplama kısmında bize destek olan herkese teşekkürler. :)
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

Yorum Yazın