Görüş Bildir
Haberler
Bu Para Birimlerinden En Eski Olanı Bulabilecek misin?

etiket Bu Para Birimlerinden En Eski Olanı Bulabilecek misin?

luna
03.12.2022 - 14:05

Bakalım en eski para birimini tahmin edebilecek misin? 🤑

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aşağıdaki para birimlerinden en eski olanın hangisi olduğunu biliyor musun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Maalesef bilemedin...

Makao patakası, Makao'nun 1984 yılında tanıtılan resmi para birimidir ve 128 yıldır olan bu para birimi en eski para birimi değildir. Teste dön ve tekrar dene!

Maalesef cevabın doğru değil...

Japonya'nın resmi para birimi olan Japon yeni 1871 yılında tanıtıldı ve 151 yıldır olan bu para birimi en eski para birimi değil. Şansını tekrar dene!

Yanlış... Teste tekrar dönebilirsin!

Dominik pesosu 2011'den beri Dominik Cumhuriyeti'nin resmi para birimi olmasına rağmen Dominik Cumhuriyeti egemenliğini Haiti'den geri aldığında 1844'te kullanılıyordu. 178 yıldır kullanılan bu para birimi en eski para birimi değil. Bu yüzden teste tekrar dönmelisin!

Üzgünüz... Doğru cevap bu değildi!

Falkland Adaları'nın resmi para birimi olan Falkland Adaları Lirası 1833 yılında tanıtılmıştır ve 189 yıldır kullanılan bu para birimi en eski para birimi değil. Moralini bozma ve testi tekrar çöz!

Doğru cevabı bulamadın...

Haiti Cumhuriyeti'nin resmi para birimi olan Haiti kabağı 1813 yılında tanıtılmıştır ve 209 yıldır kullanılan bu para birimi en eski para birimi değil. Teste tekrardan dönüp doğruyu bulmak için biraz daha düşünmelisin!

Olmadı...

Amerika Birleşik Devletleri, Kamboçya, El Salvador, Panama, Zimbabve, Porto Riko, Somali gibi devletlerin kullandığı ABD Doları 1792 yılında tanıtılmıştır. 230 yıldır kullanılan bu para birimi en eski para birimi değil. Testi tekrar çözmeye ne dersin?

Maalesef... Testi tekrar çözmek ister misin?

Bir Balkan devleti olan Sırbistan'ın resmi para birimi olan Sırp dinarı Kral Stefan Nemanjić'in 1214'teki saltanatından bu yana Orta Çağ dinarı olarak geçerliliğini sürdürüyor. 808 yıldır kullanılan bu para birimi maalesef en eski para birimi değil. Testi tekrar çözebilirsin!

Olmadı... Yeniden dene!

Dünyadaki en eski para birimlerinin ikincisi olan Rus rublesi, Rusya Federasyonu'nun para birimidir. 13. yüzyılda tanıtılsa da Sovyetler Birliği'nin dağıldığı 1992'de Sovyet rublesi Rus rublesi haline gelene kadar çeşitli yeniden değerlemelerden geçmiştir. 

Bir zamanlar tedavülden kalkan ruble, bugün petrol ve doğal gaz ticaretinde ana para birimlerinden biri olsa da en eski para birimi değil. Teste tekrar dön, bu sefer başaracaksın!

Seni teste tekrar alalım!

Güney Sudan sterlini Güney Sudan Cumhuriyeti'nin para birimidir ve 18 Temmuz 2011'de tanıtılıp Sudan sterlininin yerini almıştır. Maalesef en eski para birimini değil neredeyse en yeni olan para birimini buldun. 😂

Tebrikler. Doğru cevabı buldun! 🎉

İngiliz Sterlini 1222 yıl öncesine dayanan Birleşik Krallık ve dünyada hala kullanılan en eski para birimidir. Doğru cevabı bulduğun için seni tebrik ediyoruz! Para işleri senden sorulur. 😉

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın